Σπόροι Μαύρου Κύμινου. Τα 12 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Συνταγές- Συστάσεις Σε Πρόβλήματα Υγείας Και Ομορφιάς!

Σπόροι Μαύρου Κύμινου. Τα 12 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Συνταγές- Συστάσεις Σε Πρόβλήματα Υγείας Και Ομορφιάς!

12 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία των σπόρων Kalonji

Στην Ινδία, κάθε πιάτο είναι ελλιπές χωρίς μπαχαρικά. Το “Kalonji” γνωστό και ως μαύρο κύμινο είναι ένα πολύ δημοφιλές μπαχαρικό σε κάθε κουζίνα. Στα αγγλικά λέγεται fennel flower, black caraway, nutmeg flower, Roman coriander. Είναι ένα γευστικό μπαχαρικό που έχει τη δική του γλυκιά και ξηρή γεύση. Το Kalonji είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φαρμακευτικό φυτό που έχει ιστορία χιλίων ετών. Βρίσκει τη χρήση του σε διάφορες μορφές όπως λάδι Kalonji, καβουρδισμένους σπόρους, ωμούς σπόρους κ.λπ.

Διατροφική Αξία Καλόντζι
Οι σπόροι Kalonji είναι μια μονάδα παραγωγής ενέργειας από ακατέργαστες ίνες, αμινοξέα, σίδηρο, νάτριο, ασβέστιο και κάλιο. Το Kalonji είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες που περιλαμβάνουν – Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Β, Βιταμίνη Β12, Νιασίνη και Βιταμίνη C. Το έλαιο Kalonji (μαύρου κύμινου) είναι πολύ καλύτερο από άλλα λάδια καθώς περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει περίπου 17% πρωτεΐνη, 26% υδατάνθρακες και 57% φυτικά λίπη και έλαια.

Οφέλη για την υγεία των σπόρων Μαύρου Κύμινου (Kalonji)

1: Ενισχύει τη μνήμη
Οι σπόροι μαύρου κύμινου  σχετίζονται με την εξέλιξη της νοημοσύνης.

Καταναλώστε το καθημερινά με άδειο στομάχι για καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι πολύ χρήσιμο για τους ηλικιωμένους να βελτιώσουν την αδύναμη μνήμη τους.

Η Αγιουρβέδα συνιστά την κατανάλωση σπόρων μαύρου κύμινου  με φύλλα μέντας που μπορούν να ενισχύσουν τη μνήμη και να αποτρέψουν νευρολογικές διαταραχές όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

2: Βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη
Το Kalonji είναι πολύ χρήσιμο για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στον διαβήτη τύπου 2.

Τι είναι ο διαβήτης τύπου 2; Είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει τον τρόπο που το σώμα σας χρησιμοποιεί και ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα.

Τα άτομα με διαβήτη μπορούν να καταναλώνουν λάδι μαύρου κύμινου  με μαύρο τσάι με άδειο στομάχι για επιθυμητά αποτελέσματα. 

3: Υγιή καρδιά
Οι σπόροι μαύρου κύμινου είναι πολύ αποτελεσματικοί για την καρδιά. Διατηρούν την καρδιά σας υγιή ελέγχοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο σώμα.

Θα πρέπει να καταναλώνετε τακτικά λάδι μαύρου κύμινου με γάλα για να επιτύχετε καλά αποτελέσματα.

4: Μειώνουν τη φλεγμονή
Οι σπόροι μαύρου κύμινου έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν διάφορες χρόνιες φλεγμονές. Είναι γνωστό ότι θεραπεύουν τους πόνους των αρθρώσεων παρέχοντας λίπανση μεταξύ των αρθρώσεων.

Η Αγιουρβέδα συνιστά την καθημερινή πρόσληψη ελαίου Kalonji για τη μείωση των φλεγμονών.

5: Ελέγχει την αρτηριακή πίεση
Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι μαύρου κύμινου μπορεί να κάνει μαγικά! Ναι, μπορεί να ελέγξει την αρτηριακή σας πίεση

και επίσης να σπάσει την τάση υποτροπής. Για όσους υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση μπορούν να πιουν ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι απο σπόρους κύμινου με χλιαρό νερό.

6: Κάνει τα δόντια πιο δυνατά
Όχι μόνο τα δόντια αλλά αυτοί οι σπόροι ωφελούν τη συνολική στοματική υγεία, όπως η αιμορραγία των ούλων και τα αδύναμα δόντια. Οι σπόροι μαύρου κύμινου είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για τη θεραπεία του οδοντικού πόνου.

Για να βελτιώσετε την στοματική υγεία, απλώς ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι με ένα φλιτζάνι τυρόπηγμα και εφαρμόστε το στα ούλα και τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα.

7: Ανακουφίζει από το άσθμα
Λόγω της ρύπανσης, το άσθμα έχει γίνει μια πολύ κοινή ασθένεια. Οι σπόροι μαύρου κύμινου είναι ένα ισχυρό φάρμακο για όσους υποφέρουν από άσθμα.

Απλώς ανακατέψτε το λάδι με μέλι σε ζεστό νερό και πίνετε το καθημερινά.

8: Υποστήριξη απώλειας βάρους
Οι σπόροι μαύρου κύμινου μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το μεταβολισμό του σώματός σας για να σας κάνει να φαίνεστε λεπτή και περιποιημένη.

Σύμφωνα με μελέτες, θα χάσετε βάρος όταν οι σπόροικαταναλωθούν με ζεστό νερό.

9: Για προβλήματα δέρματος και μαλλιών
Βοηθούν στη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι του με χυμό λάιμ για λαμπερό δέρμα. Οι σπόροι μαύρου κύμινου είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση των μαλλιών και την πρόληψη της τριχόπτωσης .

10: Προστατεύει το νεφρό
Οι σπόροι μαύρου κύμινου είναι αποτελεσματικοί για τη μείωση της διαβητικής νεφροπάθειας (νεφρική επιπλοκή στο διαβήτη) μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα επίπεδα κρεατινίνης ορού και τα επίπεδα ουρίας στο αίμα. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία σε πέτρες στα νεφρά και λοιμώξεις.

11: Αντικαρκινικές ιδιότητες
Οι σπόροι μαύρου κύμινου είναι γεμάτοι αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Λειτουργεί ειδικά κατά του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, των καρκίνων του πνεύμονα και του παγκρέατος.

12: Μειώστε τους πονοκεφάλους
Χρησιμοποιήστε φυσικές θεραπείες από το να παίρνετε άσκοπα χάπια σύγχρονης ιατρικής. Απλώς τρίψτε λίγο λάδι Kalonji στο μέτωπο μπορεί να μειώσει τον σοβαρό πονοκέφαλό σας και να σας χαλαρώσει.

Άλλα οφέλη για την υγεία

Θεραπεία της δυσκοιλιότητας
Θεραπεύει τις αιμορροΐδες
Μειώνει τη χοληστερίνη
Θεραπεύει το έλκος στομάχου

Παρενέργειες και αλλεργίες του μαύρου κύμινου.
Οι σπόροι μαύρου κύμινου δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο, όταν λαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή χαμηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης, η επίδρασή τους είναι άγνωστη στις θηλάζουσες μητέρες . Επομένως, καλό είναι να παραμένετε σε μια πιο ασφαλή πλευρά και να αποφεύγετε τους σπόρους ή το λάδι κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Μπορούν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία πήξης του αίματος κατά τη διάρκεια ή μετά την επέμβαση. Μερικές φορές, οι σπόροι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση όταν εφαρμόζονται στο δέρμα.

Είναι δύσκολο να προτείνουμε  ως τυπική θεραπεία τους σπόρους μαύρου κύμινου  για διάφορες ιατρικές καταστάσεις λόγω έλλειψης κλινικών δεδομένων. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν την ιατρική περίθαλψη από επαγγελματία υγείας. Λόγω των μοναδικών ατομικών αναγκών, ο αναγνώστης θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του για να προσδιορίσει την καταλληλότητα των πληροφοριών για την κατάσταση του αναγνώστη.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr