ΜΥΣΤΙΚΑ “ΑΙΩΝΙΑΣ” ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!

ΜΥΣΤΙΚΑ “ΑΙΩΝΙΑΣ” ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι ζητούμενο της σύγχρονης κοινωνίας, αποτελεί διαχρονικό δεδομένο της αντίληψης μας για το «ωραίο» και το συμβολισμό της έννοιας του «κάλλους», στο πέρασμα των αιώνων.

Τι σημαίνει όμως ομορφιά ;

Για μένα ομορφιά σημαίνει να ντύνεσαι τα πραγματικά σου χρώματα!

Να είσαι αυθεντική, φωτεινή! Αυτό το φως αντανακλάς γύρω σου και αυτό δεν έχει σχέση με ηλικία, σώμα, χρώμα ματιών και μαλλιών. Αυτό που εκπέμπεις και προσελκύει τους ανθρώπους κοντά σου, είναι το άρωμα και η θερμότητα που αγκαλιάζει και περιβάλλει την αύρα σου!

Είναι η έκφραση της ψυχής σου καθώς αναγνωρίζει το δρόμο της μέσα από τη δόνηση της αγάπης που τη συντονίζει με την ομορφιά.

Όταν χρειάζεται λοιπόν να δώσουμε συμβουλές ομορφιάς, ανακαλύπτουμε και ξεδιπλώνουμε μυστικά καλά κρυμμένα στα χρονοντούλαπα της ιστορίας!

Eυκαιρία να τα ανοίξουμε, αναζητώντας αυτό που οι γυναίκες γνώριζαν για το λαμπερό δέρμα, τα μεταξένια μαλλιά, τα κόκκινα χείλη και τη διατήρηση της ομορφιάς και της αιώνιας νεότητας μέχρι τα βαθειά τους γεράματα.

Παρακάτω ξεδιπλώνουμε μόνο μερικά από αυτά τα μυστικά.

Χαμομήλι αντί για λοσιόν

Όταν δεν υπήρχαν λοσιόν προσώπου οι γυναίκες έβραζαν δύο κουταλιές του γλυκού χαμομήλι μαζί με 2 ποτήρια νερό και αφού κρύωνε το χαμομήλι προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.

Παντζάρια για κόκκινα χείλη

Για να χαρίζουν χρώμα στα στα χείλη τους και να τα ενυδατώνουν κάθε πρωί τα έτριβαν με ένα παντζάρι.

Γάλα για το κουρασμένο πρόσωπο

Κάθε φορά που ένιωθαν κουρασμένες και είχαν μαύρους κύκλους έκαναν κομπρέσες με κρύο γάλα.

Φράουλες για τον καθαρισμό προσώπου

Τη δεκαετία του ’60 πολλές γυναίκες έλιωναν φράουλες και τις χρησιμοποιούσαν για να καθαρίσουν το πρόσωπό τους και να δώσουν ένα φρέσκο άρωμα στο δέρμα τους.

Το λευκό eye liner

Η Μέριλιν Μονρόε χρησιμοποιούσε λευκό μολύβι στην εσωτερική γραμμή των ματιών για να δείχνουν ακόμα πιο μεγάλα τα μάτια της.

Το άρωμα στην βούρτσα

Οι γιαγιάδες μας ψέκαζαν τη βούρτσα των μαλλιών τους με το αγαπημένο τους άρωμα έτσι ώστε κάθε βούρτσισμα να αφήνει πίσω του μια αίσθηση φρεσκάδας.

Ενυδάτωση

Στη διάρκεια της ημέρας πίνουμε πολύ νερό και όταν ταξιδεύουμε δεν ξεχνάμε να ψεκάζουμε το δέρμα μας, με ένα ενυδατικό σπρέι.

Η δύναμη του θαλασσινού αλατιού

Το μπάνιο στη θάλασσα ή μέσα σε νερό που περιέχει θαλασσινό αλάτι κάνει καλό στην επιδερμίδα μας, αφού βοηθάει στην απολέπισή της και την κάνει να δείχνει πιο λαμπερή.

Το παγωμένο νερό για τόνωση στο δέρμα

‘Ηξερες ότι ένα από τα μυστικά της “μυθικής” Τζόαν Κρόφορντ, ήταν ότι βύθιζε το πρόσωπό της σε παγωμένο νερό 25 φορές κάθε πρωί;

Κάστανα για τα μαλλιά

Κάθε φορά που έβραζαν κάστανα κρατούσαν το ζουμί τους για να βρέχουν με αυτό τα μαλλιά τους. Αυτή τη λοσιόν την άφηναν να δράσει και την ξέπλεναν μετά από 2 ώρες.

Το ελαιόλαδο για λαμπερές άκρες

Η Ρίτα Χέιγουορθ ορκιζόταν στο ελαιόλαδο και στη δύναμή του για τις ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών της. Σήμερα δοκιμάζουμε το ίδιο, τυλίγοντας τις άκρες για 10 λεπτά με πετσέτα και ξεβγάζοντας με ζεστό νερό και χυμό λεμονιού για να αποφευχθεί η λιπαρότητα.

Μεταξωτός ύπνος

Επειδή το μετάξι έχει την απαλότερη υφή σε σύγκριση με άλλα υλικά, δεν τραβάει ούτε τσαλακώνει αλλά βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του στη διάρκεια του νυκτερινού ύπνου. Το αποτέλεσμα απαλότερο, μεταξένιο δέρμα και ονειρεμένος ύπνος!

Ας μη ξεχνάμε όμως, εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές ομορφιάς ότι, η πηγή της γυναικείας ομορφιάς αναβλύζει από τον εσωτερικό της κόσμο!

Όπως ακριβώς έγραψε η αξεπέραστη γυναίκα και ηθοποιός, Audrey Hepburn, όταν της ζήτησαν να αποκαλύψει τα μυστικά της ομορφιά της:

” Για να έχετε χείλη ελκυστικά, προφέρετε λόγια καλοσύνης.
Για να έχετε μάτια ωραία, κοιτάξτε τι όμορφο έχουν οι άνθρωποι πάνω τους.
Για να μένετε αδύνατος, μοιραστείτε το γεύμα σας μ’ εκείνους που πεινάνε.
Για να έχετε όμορφα μαλλιά, αφήστε ένα παιδί να τα χαϊδεύει κάθε μέρα.
Για να έχετε καλή σιλουέτα, βαδίζετε ξέροντας πως δεν είστε ποτέ μόνοι, γιατί αυτοί που σας αγαπούν ή σας αγάπησαν, σας συνοδεύουν.”

Βασιλική Χρονοπούλου

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr