Πώς θα κάνετε το μακιγιάζ σας να λάμπει χωρίς να γυαλίζει

Πώς θα κάνετε το μακιγιάζ σας να λάμπει χωρίς να γυαλίζει

Πώς θα κάνετε το μακιγιάζ σας να λάμπει χωρίς να γυαλίζει

Πόσες φορές την ημέρα χρειάζεται να φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας και να απομακρύνετε την περιττή λιπαρότητα;
Γνωρίζω την απάντηση, «πολλές φορές!». Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές ώστε να έχετε ένα υπέροχο και σταθερό μακιγιάζ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πριν το μακιγιάζ καθαρίστε πολύ καλά το δέρμα σας, με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου και απλώστε μια τονωτική λοσιόν κατάλληλη για το δέρμα σας. Προτιμήστε καθαριστικά με σαλικυλικό οξύ που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει τους πόρους και μειώνει την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων και της λιπαρότητας.

To trick για να βρείτε τη σωστή απόχρωση foundation

Μην παραμελείτε την ενυδάτωση του δέρματος, άσχετα αν το δέρμα σας είναι λιπαρό κι έχει ανάγκη από υγρασία, εξισορρόπηση και αντιρυτιδική δράση. Επιλέξτε μια κρέμα κατάλληλη για το δέρμα σας με μη λιπαρή υφή, σε μορφή γαλακτώματος.
Η καλύτερη λύση είναι τα mineral make up ή σε υγρή μορφή. Επειδή η βάση μακιγιάζ είναι το πιο σημαντικό προϊόν πού έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα και δημιουργεί την τέλεια βάση για να φαίνεται το δέρμα αψεγάδιαστο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη για το δέρμα σας ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι βάσεις μακιγιάζ mineral – δηλαδή που περιέχουν ορυκτά, έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση άρα προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση και πολλές βιταμίνες απαραίτητες για το δέρμα.
Από την άλλη οι βάσεις μακιγιάζ σε υγρή μορφή περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα, έχουν αντιρυτιδική δράση και παράλληλα μειώνουν την όψη των διεσταλμένων πόρων. Επίσης, επιλέξτε έναν τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό σας χρώμα γιατί η βάση μακιγιάζ σε συνδυασμό με το σμήγμα που εκκρίνει το δέρμα, σκουραίνει το αρχικό χρώμα που δημιουργήσατε.
Αφού απλώσατε τη βάση μακιγιάζ, αφήστε το δέρμα σας για 10 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί σωστά η βάση. Στη συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο μια διάφανη πούδρα με ματ αποτέλεσμα. Όσο πιο ελαφρύ μακιγιάζ κάνετε, τόσο πιο φυσικό αποτέλεσμα θα έχετε και λιγότερα ατυχήματα.
Εxtra tip:

Σε συνδυασμό με τις συμβουλές μακιγιάζ, μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό, να καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία προσφέρουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες και στο σώμα, αλλά και στο δέρμα.

jenny.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr