Συναισθηματική νοημοσύνη: 7 έξυπνες φράσεις που λένε τα άτομα με υψηλό EQ

Συναισθηματική νοημοσύνη: 7 έξυπνες φράσεις που λένε τα άτομα με υψηλό EQ

Πόσες από αυτές χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου;
Πολλά μπορούν να προδώσουν τη συναισθηματική μας νοημοσύνη – από τη γλώσσα του σώματός μας, μέχρι τις λέξεις που επιλέγουμε. Τα στοιχεία είναι εκεί και το μόνο που χρειάζεται, είναι να τα παρατηρήσει κανείς.

Οι φράσεις που χρησιμοποιούν συχνότερα τα άτομα με υψηλό EQ είναι πολύ συγκεκριμένες σύμφωνα με τους ειδικούς και υπάρχει λόγος πίσω από τη χρήση τους. Αν τις ενσωματώνεις συχνά στο λεξιλόγιο σου, τότε συγχαρητήρια γιατί μπορείς και κατανοείς εύκολα τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων, λειτουργώντας με ενσυναίσθηση και αυτό λέει πολλά περισσότερα για σένα από τον δείκτη του IQ σου.

Οι 7 φράσεις λοιπόν είναι:

1. Ας σκεφτούμε γιατί
Η συγκεκριμένη φράση ακούγεται συχνά από τα άτομα με υψηλό EQ καθώς το «γιατί» θεωρείται γενικά μια μαγική λέξη. Διαχωρίζει το συναίσθημα και εστιάζει στα αρνητικά που το κρατούν μακριά από την επίτευξη στόχων.

2. Ευχαριστώ (όπως και «Παρακαλώ»)
Η ευγνωμοσύνη είναι από τις λέξεις-κλειδιά των ατόμων με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Το «ευχαριστώ» και το «παρακαλώ» προκαλούν θετικές αντιδράσεις στους άλλους σχεδόν πάντα.

3. Όχι, ευχαριστώ
Οι υγιείς σχέσεις οριοθετούνται και τα άτομα με υψηλό EQ το ξέρουν καλά. Το λένε ευγενικά και επιθυμούν οι άλλοι να δείξουν σεβασμό στην απόφασή τους, όπως δείχνουν και οι ίδιοι.

4. Μισό λεπτό να καταλάβω
Υπάρχει πολλή δύναμη πίσω από αυτές τις λέξεις καθώς όταν προσπαθεί κάποιος να καταλάβει ακριβώς τι του λέει ο άλλος, δίνει χώρο και χρόνο για πλήρη αποσαφήνιση και κατανόηση των πραγμάτων.

5. Κάνω πάντα το ίδιο λάθος
Η επιλογή των παραπάνω λέξεων δημιουργούν συναισθηματική ασφάλεια και ξεκινούν από την παραδοχή, η οποία είναι το ήμισυ του παντός για έναν εποικοδομητικό διάλογο.

6. Μπορώ να ζητήσω κάποια συμβουλή;
Όλοι θέλουν να μοιράζουν τις συμβουλές τους απλόχερα οπότε τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη ξέρουν ότι πρέπει να ζητούν βοήθεια καθώς αυτό αυξάνει τη θέληση, την προθυμία και το αληθινό ενδιαφέρον.

7. Έχω υψηλές προσδοκίες από εσένα
Οι υψηλές προσδοκίες βρίσκονται σε προτεραιότητα στο λεξιλόγιο των ατόμων με υψηλό EQ, ακόμη και αν η συνέχεια της πρότασης έχει αρνητικό πρόσημο όπως «περιμένω πολλά από σένα γι’ αυτό απογοητεύτηκα». Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να εξασκείς τη συναισθηματική σου νοημοσύνη με άλλους τρόπους πέρα από τους συνηθισμένους, επιτυγχάνοντας τους στόχους που έχεις θέσει για σένα και για τους άλλους.

jenny.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr