Η πεντανόστιμη μακαρονάδα που κάνει καλό στα μάτια!

Η πεντανόστιμη μακαρονάδα που κάνει καλό στα μάτια!

Φετουτσίνη με καλαμπόκι και φρέσκια τομάτα: Η μακαρονάδα που κάνει καλό στα μάτια!

Υλικά:

250 γρ. φετουτσίνι ολικής αλέσεως
2 μεσαία στάχυα γλυκό καλαμπόκι, αποφλοιωμένο
2 κ. γλ. συν 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
1/2 φλ. ψιλοκομμένο γλυκό κόκκινο πιπέρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 φλ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Μαγειρέψτε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας καλαμπόκι κατά τα τελευταία 8 λεπτά του μαγειρέματος
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Προσθέστε κόκκινη πιπεριά και πράσινα κρεμμύδια, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν
Στραγγίστε τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και ψύξτε ελαφρά το καλαμπόκι
Κόψτε το καλαμπόκι από το στάχυ και προσθέστε το στα ζυμαρικά
Ρίξτε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και το μείγμα πιπεριών και ανακατέψτε τα όλα μαζί
Πασπαλίστε με τυρί και μαϊντανό

Οφέλη
Τα φετουτσίνι είναι ένα δημοφιλές ζυμαρικό της τοσκάνικης κουζίνας που παρασκευάζεται παραδοσιακά με αλεύρι και αυγό. Στην συγκεκριμένη εκδοχή με καλαμπόκι και τομάτα προσφέρει στην ημερήσια διατροφική μας πρόσληψη 527 θερμίδες, 17 γρ. λιπαρά -5 γρ. κορεσμένα- 75 γρ. υδατάνθρακες, 7 γρ. σάκχαρα, 9 γρ. φυτικές ίνες, 21 γρ. πρωτεΐνη.

Καλαμπόκι
Το καλαμπόκι είναι μια βασική τροφή, μια από τις πιο συνηθισμένες που τρώγονται και καλλιεργούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερες από 200 ποικιλίες που καλλιεργούνται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το καλαμπόκι είναι μια δημοφιλής παράδοση σε πολλές οικογένειες.

Δεδομένου ότι το καλαμπόκι είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, είναι μια καλή επιλογή για χρήση στη θέση του σιταριού. Είναι επίσης γεμάτο με σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν την υγεία σας με διάφορους τρόπους. Είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου που βοηθά στη ρύθμιση του κυκλοφορικού συστήματος, διατηρώντας επαρκή ροή αίματος και δυνατό καρδιακό παλμό.

Τα χαμηλά επίπεδα καλίου μπορεί να οδηγήσουν σε μια δυνητικά σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται υποκαλιαιμία. Επίσης, το καλαμπόκι περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών με κυρίαρχες ίνες τις αδιάλυτες, όπως η ημικυτταρίνη, η κυτταρίνη και η λιγνίνη.

1. Προωθεί την υγεία των ματιών

Το καλαμπόκι περιέχει λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές παρόμοιο με τη βιταμίνη Α. Η λουτεΐνη είναι γνωστή για τη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, καταρράκτη και άλλων οφθαλμικών παθήσεων.

2. Συμβάλλει στην πεπτική υγεία

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Οι φυτικές ίνες είναι ο κύριος όγκος των φυτικών τροφών που το σώμα δεν αφομοιώνει. Αν και είναι δύσπεπτο, οι φυτικές ίνες στο καλαμπόκι προσφέρουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα, όπως η ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου, η διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και πολλά άλλα.

3. Θεραπεία προστατίτιδας

Μία ακόμη σημαντική ουσία που περιέχει αυτό το λαχανικό είναι η αντιοξειδωτική κερσετίνη. Οι ερευνητές βρήκαν ισχυρές ενδείξεις ότι η κερσετίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της προστατίτιδας, μιας φλεγμονής του προστάτη που επηρεάζει πολλούς άνδρες.

4. Αλτσχάιμερ και άνοια

Η κερσετίνη ενδέχεται επιπλέον να έχει προστατευτική δράση κατά του Αλτσχάιμερ και της άνοιας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κερσετίνη προστατεύει τα κύτταρα των νευρώνων και μειώνει τη νευροφλεγμονή, μειώνοντας ενδεχομένως τη συχνότητα εμφάνισης άνοιας, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr