Το καλύτερο φρούτο για να αντιμετωπίσεις τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Το καλύτερο φρούτο για να αντιμετωπίσεις τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα ορίζεται τεχνικά ως 3 ημέρες χωρίς κίνηση του εντέρου, ωστόσο, αυτό ποικίλλει ευρέως από άτομο σε άτομο.

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες δυσκοιλιότητας. Για παράδειγμα, η έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή, η μη λήψη αρκετών υγρών και τα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν καταστάσεις υγείας όπως κοιλιοκάκη ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Μερικές φορές ορισμένα φάρμακα ή συμπληρώματα μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα, όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα για την κατάθλιψη, για τον έλεγχο του πόνου, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη νόσο του Πάρκινσον. Τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως συμπληρώματα ασβεστίου και σιδήρου, και αντιόξινα με αλουμίνιο μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας.

Τα δαμάσκηνα είναι το πρώτο φρούτο που σκέφτονται πολλοί όταν πρόκειται για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και όντως λειτουργούν για αυτόν τον σκοπό.

Όμως είναι σημαντικό να προσέχετε εάν καταναλώνετε πολλά, γιατί μπορεί να έχετε ανεπιθύμητες ενέργειες όπως διάρροια. Ευτυχώς όμως υπάρχει μια ακόμη καλύτερη επιλογή όσον αφορά τα φρούτα για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας – το ακτινίδιο, γνωστό και ως κινέζικο φραγκοστάφυλο.
Το ακτινίδιο είναι ένα θαυματουργό φρούτο όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση της συχνά επώδυνης, χρόνιας δυσκοιλιότητας που ταλαιπωρεί τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η τακτική κατανάλωση ακτινιδίου έχει συνδεθεί με πεπτικά, ανοσοποιητικά και μεταβολικά οφέλη για την υγεία. Το συγκεκριμένο φρούτο είναι εξαιρετικά υψηλό σε βιταμίνη C και προσφέρει διαιτητικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ, μαζί με διαφορετικές βιοδραστικές ενώσεις που κυμαίνονται από αντιοξειδωτικά έως ένζυμα.

Άλλες φυσικές στρατηγικές κατά της δυσκοιλιότητας μπορούν είναι η σωστή ενυδάτωση, τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και τα προβιοτικά. Γενικά όλα τα φρούτα προσφέρουν μια πληθώρα θεραπευτικών ιδιοτήτων μέσω των άφθονων ποσοτήτων βιταμινών και φυτικών ενώσεων που περιέχουν.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr