Τα Πιο Πολύτιμα Μυστικά Για Να Γίνεις Κούκλα!

Τα Πιο Πολύτιμα Μυστικά Για Να Γίνεις Κούκλα!

Αν και μπορεί να είναι εύκολο να δεις την ομορφιά στους άλλους, είναι συχνά δύσκολο να αναγνωρίσεις την ομορφιά στον εαυτό σου.

Αν και μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε αυτή τη στιγμή, είστε όμορφοι με τον δικό σας τρόπο. Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη φυσική σας ομορφιά, ξεκινήστε με την αυτοφροντίδα, όπως το να τρώτε καλά και να φροντίζετε το δέρμα σας. Επιπλέον, εκφράστε την προσωπικότητά σας μέσα από τις στυλιστικές σας επιλογές. Τέλος, αναδείξτε την εσωτερική σας ομορφιά με το να είστε αυθεντικοί, ευγενικοί και ανοιχτόμυαλοι.

Μυστικό 1.

Εκφράζοντας το προσωπικό σας στυλ

Αποκτήστε ένα χτένισμα που κολακεύει το πρόσωπό σας. Πρώτα, χρησιμοποιήστε ένα σωληνάριο κραγιόν για να χαράξετε το πρόσωπό σας σε έναν καθρέφτη. Στη συνέχεια, υπολογίστε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας κοιτάζοντας το περίγραμμα. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα χτένισμα που φαίνεται υπέροχο στο μοναδικό σχήμα του προσώπου σας. Εκτυπώστε φωτογραφίες από το κούρεμα που θέλετε για να τις δείξετε στον στυλίστα σας. 
Τα κοινά σχήματα προσώπου περιλαμβάνουν οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο, καρδιά και μακρύ.

Εάν δυσκολεύεστε να επιλέξετε ένα χτένισμα, κόψτε τα μαλλιά σας ακριβώς πάνω από τους ώμους σας, με layering. Αυτό το στυλ θεωρείται το «τέλειο κούρεμα» γιατί φαίνεται υπέροχο σε όλους.

Τα καπέλα και τα αξεσουάρ μαλλιών είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για το styling των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε τα για να αναδείξετε το προσωπικό σας στυλ.

Μυστικό 2
Χρησιμοποιήστε μακιγιάζ αν σας κάνει να νιώθετε καλά. Δεν χρειάζεται να φοράτε μακιγιάζ για να είστε όμορφη, αλλά κάντε το αν σας κάνει χαρούμενη. Χρησιμοποιήστε ένα foundation, φιμέ ενυδατική κρέμα ή κρέμα BB για να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας. Στη συνέχεια, παίξτε με ρουζ, σκιά ματιών και κραγιόν που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση. 
Κάντε ένα φυσικό μακιγιάζ αν δεν θέλετε να φαίνετε.
Κάντε είτε ένα τολμηρό χείλος είτε δραματικά μάτια. Δεν θέλετε να κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα γιατί η εμφάνισή σας θα είναι πολύ συντριπτική.

 Μυστικό 3
Φορέστε ρούχα που κολακεύουν το σώμα σας και σας κάνουν να νιώθετε υπέροχα. Κάθε σχήμα σώματος μπορεί να είναι όμορφο, οπότε μην ανησυχείτε για το μέγεθός σας. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στην επιλογή κομματιών που αναδεικνύουν τα προτερήματά σας και σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα.Αντιθέτως δωρίστε τυχόν κομμάτια που δεν σας κάνουν να νιώθετε υπέροχα.
Δοκιμάστε τα πάντα στην γκαρνταρόμπα σας και κρατήστε μόνο τα ρούχα που αγαπάτε.
Δείξτε τι σας κάνει να νιώθετε αυτοπεποίθηση. Για παράδειγμα, φορέστε κοντές φούστες για να αναδείξετε τα πόδια σας ή ένα τοπ χωρίς πλάτη για να αναδείξετε μια σμιλεμένη πλάτη.

Αναζητήστε υπέροχες μάρκες και πραγματικά μοναδικά κομμάτια σε προσιτές τιμές σε καταστήματα χοντρικής ή σε καταστήματα λιανικής πώλησης.
Δοκιμάστε να τραβήξετε μια φωτογραφία με κάθε ρούχο που φοράτε για 2 εβδομάδες. Αυτό σας βοηθά να αρχίσετε να κάνετε μια απογραφή των ρούχων σας και να καταλάβετε ποια από αυτά σας πάει
Βρείτε φωτογραφίες μόδας στο Instagram ή στο Pinterest που πραγματικά σας συγκινούν. Αφού συγκεντρώσετε μερικές διαφορετικές φωτογραφίες και στιγμιότυπα οθόνης, δείτε αν έχουν κάτι κοινό. Για παράδειγμα, εάν οι περισσότερες από τις φωτογραφίες περιλαμβάνουν άτομα που φορούν καπέλα, μπορεί να αρχίσετε να φοράτε ένα καπέλο με τα δικά σας ρούχα.

Μυστικό 3
Εξάσκηση της Αυτοφροντίδας

Ακολουθήστε την καλή υγιεινή κάνοντας καθημερινά μπάνιο και χρησιμοποιώντας προσωπικά προϊόντα. Κάντε μπάνιο ή ντους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να διατηρήσετε τον εαυτό σας καθαρό. Επιπλέον, εφαρμόστε αποσμητικό για να ελέγξετε τη μυρωδιά του σώματός σας και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και θρεπτικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε καθαρό, υγιές δέρμα.
Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι ή ένα ειδικό αφρόλουτρο για να καθαρίσετε το σώμα σας.
Λούστε τα μαλλιά σας 2-3 φορές την εβδομάδα ή όσο χρειάζεται. Χρησιμοποιήστε conditioner μετά το λούσιμο των μαλλιών σας ή μεταξύ των λουσίματος για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας απαλά και λεία.

Μυστικό 4
Πλύνετε και ενυδατώστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό και ζεστό νερό για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, ακολουθήστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου για να σφραγίσει την υγρασία. Κάνετε αυτό κάθε πρωί και βράδυ για υγιές δέρμα. 
Επιλέξτε μια ελαφριά κρέμα ημέρας για το πρωί και μια πιο παχύρρευστη κρέμα νύχτας για χρήση πριν τον ύπνο.
Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας δύο φορές την εβδομάδα με ένα χημικό ή χειροποίητο απολεπιστικό. Για παράδειγμα, ένα απολεπιστικό πλύσιμο προσώπου λειτουργεί εξαιρετικά.

Μυστικό 5
Φροντίστε το δέρμα σας εφαρμόζοντας αντηλιακό  Καλύψτε το δέρμα σας με αντηλιακό πριν περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Κάνοντάς το αυτό θα σας προστατεύσετε από τη φθορά του ήλιου και τις ρυτίδες. Επιπλέον, πίνετε τουλάχιστον 2 έως 10 φλιτζάνια (0,47 έως 2,37 L) νερό καθημερινά, ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αυτό θα κρατήσει το δέρμα σας απαλό και ελαστικό με υγρασία.
Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που έχει τουλάχιστον SPF 15.
Το να καλύπτετε το δέρμα σας με ρούχα και να φοράτε ένα καπέλο για να προστατεύετε το τριχωτό της κεφαλής και το πρόσωπό σας θα σας προσφέρει καλύτερη προστασία από τον ήλιο.

Μυστικό 6
Φροντίστε τα χέρια και τα πόδια σας, συμπεριλαμβανομένων των νυχιών σας. Τα χέρια και τα πόδια σας περνούν πολλά καθημερινά, γι’ αυτό να τα φροντίζετε πολύ. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στα χέρια και τα πόδια σας καθημερινά πριν τον ύπνο. Επιπλέον, κόψτε και λιμάρετε τα νύχια σας εβδομαδιαία, ώστε να είναι σε καλή φόρμα. 
Αν θέλετε, βάφετε τα νύχια των χεριών ή των ποδιών σας μία φορά την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό για να είστε όμορφη, αλλά μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλά.

Μυστικό 7
Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα για να διατηρήσετε το χαμόγελό σας. Επιλέξτε μια οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο για προστασία από την τερηδόνα. Αυτό θα διατηρήσει τα δόντια σας καθαρά και υγιή, κάτι που θα σας χαρίσει ένα υγιές χαμόγελο. Κάντε συνήθεια να βουρτσίζετε κάθε πρωί αφού ξυπνάτε και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.[12]
Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα πριν το βούρτσισμα μία φορά την ημέρα, όπως πριν τον ύπνο.
Κάντε οδοντιατρικό έλεγχο και καθαρισμό κάθε 6 μήνες για να διατηρήσετε το χαμόγελό σας καθαρό και υγιές.
Εάν αισθάνεστε ότι τα δόντια σας έχουν αποχρωματιστεί, δοκιμάστε λύσεις λεύκανσης δοντιών.

Μυστικό 8
Υποστηρίξτε την υγεία σας κάνοντας καθημερινή άσκηση και τρώγοντας θρεπτικά τρόφιμα. Τα υγιή σώματα έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές είναι να τρώτε καλά και να παραμένετε δραστήριοι. Μιλήστε με το γιατρό σας για να μάθετε εάν πρέπει να κάνετε αλλαγές στη διατροφή ή το σχήμα άσκησης σας.
Στόχος να κάνετε 150 λεπτά άσκησης κάθε εβδομάδα ή να ασκείτε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα 5-7 ημέρες την εβδομάδα.
Δημιουργήστε τα γεύματά σας με άπαχες πρωτεΐνες και φρέσκα προϊόντα. Αποφύγετε τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα ή πλούσια σε ζάχαρη. Ωστόσο, είναι εντάξει να τρώτε τα αγαπημένα σας φαγητά με μέτρο, οπότε μην αισθάνεστε ότι χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας.
Μπορείτε να βρείτε βιταμίνες που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν όμορφο δέρμα, λαμπερά μαλλιά και υγιή νύχια. Ωστόσο, ρωτήστε το γιατρό σας πριν τα προσθέσετε στη διατροφή σας.
Μυστικό 9.
Να είστε αυθεντικές παραμένοντας πιστές σε αυτό που είστε. Το να είσαι ο αληθινός σου εαυτός είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της εσωτερικής σου ομορφιάς. Σκεφτείτε τις αξίες , τα ενδιαφέροντα και τους στόχους σας στη ζωή. Στη συνέχεια, κυνηγήστε αυτό που σας κάνει ευτυχισμένες. Μπορείτε να αναπτύξετε την αυθεντικότητά σας κάνοντας τις ακόλουθες δραστηριότητες: 

Παρατηρήστε πώς αισθάνεστε σε διαφορετικές καταστάσεις και, στη συνέχεια, κάντε περισσότερα από αυτά που σας φαίνονται σωστά.
Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τους φίλους σας.
Να μην σας απασχολεί η τελειότητα -δεν υπάρχει.
Να είστε παρόντες σε κάθε στιγμή εστιάζοντας στις 5 αισθήσεις σας.

Μυστικό 10.


Εκφράστε ευγνωμοσύνη για τα καλά πράγματα στη ζωή σας. Το να είστε ευγνώμονες για αυτό που έχετε θα κάνει την εσωτερική σας ομορφιά να λάμψει. Αντί να παραπονιέστε για ό,τι λείπει στη ζωή σας, επικεντρωθείτε στις ευλογίες σας. Γιορτάστε τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς, τα ταλέντα ή τις δεξιότητες που έχετε, τις ευκαιρίες που έχετε και τις μικρές ανέσεις που απολαμβάνετε. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας: 

Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης για να καταγράψετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες.
Στείλτε στους στενούς σας φίλους κάρτες που θα τους λένε πόσο σημαίνουν για εσάς.
Δώστε μικρά και ουσιαστικά δώρα, όπως ένα βιβλίο ποίησης, ένα κολιέ ή μια ζωγραφισμένη πέτρα.
Πείτε στους αγαπημένους σας πώς νιώθετε για αυτούς.

Μυστικό 11.
Να είσαι γενναιόδωρος με αυτό που έχεις. Δεν χρειάζεστε πολλά χρήματα για να έχετε αφθονία στη ζωή. Μπορεί να είστε πλούσιοι σε χρόνο, ταλέντο ή δημιουργικότητα. Μοιραστείτε ό,τι έχετε με άλλους για να κάνετε τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε εσωτερική ομορφιά. Εδώ είναι μερικοί υπέροχοι τρόποι για να είστε γενναιόδωροι: [18]

Αφήστε τους ανθρώπους να δανειστούν τα πράγματά σας.
Δώστε το χρόνο σας για να βοηθήσετε τους άλλους.
Μοιραστείτε ένα γεύμα με άτομα που έχουν ανάγκη.
Φέρτε σνακ και ποτά όταν πηγαίνετε σε εκδηλώσεις.
Χαρίστε δώρα σε άτομα που έχουν ανάγκη τις γιορτές.

Μυστικό 12
Διατηρήστε υγιείς σχέσεις. Η διαρκής σύγκρουση και η ενασχόληση με ανθρώπους που είναι τοξικοί μπορεί να σας αποστραγγίσει. Αυτό καθιστά δύσκολο να έχετε εσωτερική ομορφιά επειδή είστε αναστατωμένοι ή εξαντλημένοι όλη την ώρα. Αντίθετα, περιβάλετε τον εαυτό σας με υποστηρικτικά, θετικά άτομα που σας βοηθούν να είστε ο καλύτερος εαυτός σας. Βεβαιωθείτε ότι δίνετε στους φίλους, τους συγγενείς και τους συνεργάτες σας το χρόνο, την προσοχή και την υποστήριξη που χρειάζονται επίσης.
Αφιερώστε χρόνο για τους φίλους σας, ειδικά αυτούς που ήταν εκεί για σας για λίγο.
Κάντε νέους φίλους για να συνεχίσετε να μεγαλώνετε και να μαθαίνετε ως άτομο.
Καλλιεργήστε υγιείς σχέσεις με τα μέλη της οικογένειας.
Αποφύγετε να περνάτε χρόνο με άτομα που είναι τοξικά για εσάς.

Μυστικό 13
Αφήστε τα άσχημα συναισθήματα για να εκπέμπετε καλοσύνη. Το να κουβαλάς το θυμό, τη λύπη και το μίσος θα σε βαρύνει. Αν και είναι δύσκολο να αφήσετε τα συναισθήματά σας όταν έχετε πληγωθεί, κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να βρείτε ελευθερία. Εάν νιώθετε αρνητικά συναισθήματα, αναγνωρίστε τα . Στη συνέχεια, απελευθερώστε τα συναισθήματά σας κοινοποιώντας τα. Αυτό θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε. 
Απελευθερώστε τα συναισθήματά σας μιλώντας σε κάποιον, γράφοντας ημερολόγιο ή κάνοντας γυμναστική περνώντας στην δράση, όταν αισθάνεστε αναστατωμένοι. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι το να είστε δημιουργικοί σας βοηθά να βρείτε την ειρήνη.
Αν δυσκολεύεστε να αφήσετε κάτι που σας συνέβη, γράψτε ένα γράμμα στον υπεύθυνο, αλλά μην το στείλετε. Αντίθετα, σκίστε ή κάψτε το γράμμα για να απελευθερώσετε τα συναισθήματά σας.
Εάν παλεύετε να αφήσετε τα άσχημα συναισθήματα, ίσως είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν σύμβουλο ή έναν θεραπευτή.

Μυστικό 14
Συμμετέχετε στην κοινότητά σας προσφέροντας εθελοντική εργασία . Το να βοηθάς τους άλλους και να ανταποδίδεις είναι και οι δύο εξαιρετικοί τρόποι για να αναπτύξεις την εσωτερική ομορφιά. Όχι μόνο θα αναγνωρίσουν οι άλλοι την καλοσύνη σας, αλλά θα νιώσετε και εσείς καλύτερα με τον εαυτό σας. Εδώ είναι μερικοί υπέροχοι τρόποι για να εμπλακείτε: 

Συγκεντρώστε χρήματα για ένα τοπικό καταφύγιο ζώων.
Αγοράστε από τοπικές επιχειρήσεις για να βοηθήσετε την κοινότητά σας να ευδοκιμήσει.
Εθελοντής σε ένα τοπικό φεστιβάλ.
Κάντε ένα μπλοκ πάρτι για τους γείτονές σας.
Ξεκινήστε μια λέσχη βιβλίου για την κοινότητά σας.
Γίνετε εθελοντής ως δάσκαλος ανάγνωσης στην τοπική βιβλιοθήκη ή στο κοινοτικό σας κέντρο.

Μυστικό 15
Αναζητήστε την πνευματική αλήθεια. Μπορείτε να επιλέξετε να ακολουθήσετε ένα θρησκευτικό μονοπάτι ή να αναζητήσετε μέσα σας τι είναι αλήθεια. Συνδεθείτε με το εσωτερικό σας πνεύμα κάνοντας διαλογισμό, προσευχή ή προβληματισμό για τις αξίες σας. Αποφασίστε τι είναι σημαντικό για εσάς και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τη δική σας εκδοχή της αλήθειας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την εσωτερική σας ομορφιά.
Εάν έχετε επιλέξει έναν θρησκευτικό ή πνευματικό δρόμο, διαβάστε ή ακούστε τους σπουδαίους δασκάλους που συμμερίζονται τις πεποιθήσεις σας.
Μάθετε για διαφορετικά πνευματικά μονοπάτια, εάν αισθάνεστε άνετα να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.
Βρείτε έναν τρόπο να δείτε τον εαυτό σας ως μέρος κάτι μεγαλύτερου, ώστε να είστε πιο συμπονετικοί με τους συνανθρώπους σας.

Μυστικό 16


Αναζητήστε τη σοφία μαθαίνοντας περισσότερα και έχοντας ανοιχτό μυαλό. Εσωτερική ομορφιά σημαίνει ανάπτυξη κατανόησης και άνοιγμα στο πώς βιώνουν οι άλλοι τη ζωή. Γίνετε μαθητευόμενος διά βίου διαβάζοντας και ακούγοντας συνεχώς τους άλλους. Επιπλέον, επιτρέψτε στους άλλους να είναι αυτοί που είναι και προσπαθήστε να μάθετε από τις εμπειρίες τους.
Διαλογιστείτε ή αναλογιστείτε τις ενέργειές σας. 
Διαβάστε τα έργα των σοφών ανθρώπων. Μπορείτε να μάθετε πολλά από μυθιστοριογράφους, ποιητές ή ιστορικούς. Η ανάγνωση μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώσεις και να βάλετε τις ιδέες σας σε προοπτική.
Ακούστε προσεκτικά τις ιδέες των ανθρώπων που σέβεστε πραγματικά.
Εξερευνήστε διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από βιβλία, ταινίες και μουσεία. Ίσως αποφασίσετε ακόμη και να μάθετε μια νέα γλώσσα!
Συμβουλές
Δεν είστε ρηχοί αν θέλετε να εστιάσετε στην εξωτερική σας εμφάνιση καθώς και στην εσωτερική ομορφιά. Φρόντισε μόνο να μην θυσιάσετε το ένα για το άλλο.
Φροντίστε να κοιμάστε αρκετά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις  σακούλες κάτω από τα μάτια
Συνεχίστε να εργάζεστε για βελτιώσεις για να είστε πιο όμορφοι κάθε μέρα.

Προειδοποιήσεις
Εάν δεχθείτε bullying λόγω του τρόπου που φαίνεστε ή συμπεριφέρεστε, τότε μιλήστε σε κάποιον αμέσως. Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι σας αγαπούν, και αυτό γίνεται ολοένα και καλύτερο καθώς τολμάτε να είστε ο αυθεντικός σας εαυτός.

www.wikihow.com/

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr