Τι είναι το Bakuchiol – Ήπια μορφή Ρετινόλης

Τι είναι το Bakuchiol – Ήπια μορφή Ρετινόλης

Τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει το χώρο της ομορφιάς πολλά συστατικά που υπόσχονται θαύματα. Ένα από αυτά είναι και η ρετινόλη, η οποία έχει πολλές και θαυμάσιες ιδιότητες. Αντιμετωπίζει τις ρυτίδες, καταπολεμά την ακμή και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας.

Όμως τώρα ένα νέο ενεργό συστατικό που υπόσχεται τα ίδια αποτελέσματα και μάλιστα χωρίς καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια όπως έχει η ρετινόλη, έρχεται να πάρει τη θέση της. Το ενεργό αυτό συστατικό ονομάζεται bakuchiol. Είναι άραγε και αυτό τόσο αποτελεσματικό; Διαβάστε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν αυτό για να ξέρετε ποιο θα επιλέξετε.

Τι είναι το bakuchiol;
Πρόκειται για το εκχύλισμα από τους σπόρους του φυτού Psoralea Corylifolia ή babchi, το οποίο φύεται στην Ανατολική Ασία. Το συγκεκριμένο φυτό χρησιμοποιείται στην Ινδική Αγιουβέρδα αλλά και σε διάφορες παραδοσιακές κινέζικες θεραπείες για να θεραπεύσει, να καταπραΰνει και να ηρεμήσει το δέρμα, καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ευεργετικές ιδιότητες και πλεονεκτήματα
Προλαμβάνει την ακμή
Οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να προκαλούν και να επιδεινώνουν την ακμή. Το bakuchiol είναι αντιοξειδωτικό και μειώνει την επίδρασή τους στην επιδερμίδα και συγκεκριμένα στην ευαίσθητη που έχει τάσεις ακμής. Επιπλέον, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, βοηθάει να αντιμετωπιστεί η κόκκινη και διογκωμένη ακμή με φλεγμονή.

Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές
Συμβάλλει στη μείωση των πόρων
Αυξάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος
Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος
Είναι ιδανικό γι΄αυτούς που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν βιταμίνη Α, δηλαδή ρετινόλη
Είναι φυσικό με πιο ήπια δράση
Λόγω της πιο ήπιας δράσης του, δεν προκαλεί ερυθρότητα, υπερευαισθησία και ξηρότητα, όπως συμβαίνει με τη ρετινόλη.

Βελτιώνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας
Το bakuchiol έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθιά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας και να μειώνει τις σκούρες κηλίδες ή τις περιοχές με υπερμελάγχρωση, όπως δυσχρωμίες κλπ. Έχει αποδειχθεί ότι έχει την ίδια αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης όπως και η ρετινόλη. Αυτό συμβαίνει γιατί και τα δύο συστατικά ενθαρρύνουν την ανανέωση των κυττάρων και συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου.

Είναι κατάλληλο για χρήση ακόμη και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, σε αντίθεση με τη ρετινόλη που απαγορεύεται η χρήση της
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από εγκύους χωρίς να υπάρξουν παρνέργειες, ενώ η ρετινόλη απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη
Χαρίζει στην επιδερμίδα ενυδάτωση, λάμψη και νεανική όψη
Δεν προκαλεί φωτοευαισθησία στο δέρμα
Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Πώς να το χρησιμοποιήσετε
Τα περισσότερα ενεργά συστατικά έχουν καλύτερα αποτελέσματα μέσα σε κάποιο serum με ελαφριά υφή για να εισχωρήσουν όσο γίνεται πιο βαθιά στην επιδερμίδα. Το ίδιο ισχύει και για το bakuchiol.

Οι ιδανικοί συνδυασμοί
Το bakuchiol, όπως και η ρετινόλη μπορεί να έχουν θεαματικά αποτελέσματα αν συνδυαστούν σωστά με άλλα ενεργά συστατικά. Με τα πεπτίδια και διάφορα έλαια μπορεί να ενεργοποιήσει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης και να ενισχύσει έτσι περισσότερο τη δράση του. Επιπλέον, μπορείτε να το συνδυάσετε με υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση ή με βιταμίνη C για περισσότερη λάμψη. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να συνδυάζεται με γλυκολικό οξύ γιατί αλλοιώνεται η σύστασή του και παύει να είναι το ίδιο αποτελεσματικό.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr