Τι είναι η μεσοθεραπεία

Τι είναι η μεσοθεραπεία

Ποια θεραπεία μπορεί να δώσει άμεσα νεότητα, λάμψη και σφριγηλότητα; Οι πλαστικοί χειρουργοί και οι δερματολόγοι που ασχολούνται με κοσμητικές θεραπείες συναινούν στην μέθοδο που ακούει στο όνομα μεσοθεραπεία.

Τί είναι όμως ακριβώς η μεσοθεραπεία;

Η θεραπεία αυτή έχει ως στόχο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Αυτό που καταφέρνουμε είναι μέσω μικροσκοπικού τραυματισμού να ενεργοποιήσουμε τον οργανισμό να παράξει κολλαγόνο και ινώδη ιστό, τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος.

Πρόκειται για μια θεραπεία που προσφέρει υγεία στο δέρμα και μια επιδερμίδα πιο καθαρή, που στηρίζεται καλύτερα και δείχνει πιο σφριγηλή, λαμπερή και ενυδατωμένη. Επίσης, με το να είμαστε πιο επίμονοι κατά την εφαρμογή στις περιοχές με λεπτές γραμμές και ρυτίδες καταφέρνουμε σταδιακά με τις επαναλήψεις να βελτιώσουμε την όψη τους και να πάρουμε συνολικά ένα πολύ πιο φρέσκο πρόσωπο, το στόχο μας δηλαδή.

Συστήνεται σε όλες τις ηλικίες;
Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και στην περιοχή των χεριών. Αυτός είναι και ένας ακόμα λόγος που κάνει την μεσοθεραπεία τόσο ξεχωριστή καθώς υπάρχουν πολλές θεραπείες για την περιοχή του προσώπου.

Λίγες όμως είναι αυτές που καλύπτουν το λαιμό και το ντεκολτέ, σημεία που εμφανίζουν συχνά πρόβλημα. Αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες και η συνήθης ηλικία που ξεκινά κάποιος είναι τα 30 έτη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς οι ανάγκες του κάθε δέρματος, ο τρόπος ζωής, η έκθεση στον ήλιο και φυσικά το κάπνισμα. Επομένως, η ηλικία είναι σχετική και έχει να κάνει με τον καθένα ξεχωριστά.

Η μεσοθεραπεία ως μέθοδος
Πραγματοποιούμε πολλαπλούς νυγμούς (τρυπήματα δηλαδή) με μια πολύ λεπτή βελόνα, διοχετεύοντας στην περιοχή βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, μια ιδιαίτερα υδρόφιλη ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα. Παραλλαγή της θεραπείας – και μάλιστα πολύ δημοφιλής – είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου αντί για το κοκτέιλ βιταμινών χρησιμοποιούμε τον ορό του αίματος του υπό θεραπεία ατόμου. Το μόνο που αλλάζει στη διαδικασία είναι η πραγματοποίηση μια μικρής αιμοληψίας πριν την έναρξη της θεραπείας.

Συχνότητα θεραπείας και αποτελέσματα
Ένα τυπικό πρόγραμμα εφαρμογής, περιλαμβάνει τρεις αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 2 έως 4 εβδομάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 2 έως 4 μήνες. Ωστόσο, η συχνότητα εξαρτάται από τις ανάγκες του καθένα ξεχωριστά. Για παράδειγμα, ένας άντρας ή μια γυναίκα 35 χρονών καλύπτεται με 3 έως 4 μεσοθεραπείες το χρόνο, ενώ μια γυναίκα 55 ετών θα μπορούσε να χρειάζεται έως και 6 θεραπείες το χρόνο.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα
Η μεσοθεραπεία δεν κρατάει καθόλου ή κρατάει για πάντα. Είναι σαν να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Αυτό που κερδίζετε με κάθε εφαρμογή είναι περισσότερη ενυδάτωση και σύσφιξη. Κάθε μέρα που περνάει όμως, χάνετε κάτι και από τα δύο. Σε αυτή τη μάχη, όταν έχετε σαν όπλο σας την μεσοθεραπεία, στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι, εσείς και το δέρμα σας.

Υπάρχει πόνος στη διαδικασία;
Ο πόνος είναι ελάχιστος και μάλλον ανεκτός. Πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας λιδοκαίνης/ πριλοκαίνης στις υπό αγωγή περιοχές για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έτσι καταφέρνουμε μείωση των ενοχλημάτων κατα ένα 80% ενω το υπόλοιπο 20% είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για να διατηρήσετε υγιές το δέρμα σας.

Αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά;
Μία φοβία που συνοδεύει τις αισθητικές θεραπείες προσώπου είναι η αλλοίωση των χαρακτηριστικών, η οποία έχει προκύψει από το botox. Αυτό όμως δεν ισχύει με την εν λόγω θεραπεία, αφού δεν πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία που μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά ή τις εκφράσεις.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr