Χάνετε τρίχες στα φρύδια; Αποκτήστε πιο πυκνά και γεμάτα φρύδια με αυτές τις 5 σπιτικές θεραπείες

Χάνετε τρίχες στα φρύδια; Αποκτήστε πιο πυκνά και γεμάτα φρύδια με αυτές τις 5 σπιτικές θεραπείες

Αυτές οι σπιτικές θεραπείες είναι ασφαλείς και αξιόπιστες για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο πυκνά και γεμάτα φρύδια και μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν την τριχόπτωση των φρυδιών.

Η πιτυρίδα, η φαγούρα στο δέρμα και η τριχόπτωση είναι κοινά και στα φρύδια. Μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες για την τριχόπτωση των φρυδιών, αλλά μπορείτε πάντα να βρείτε μια θεραπεία στην κουζίνα σας για να την σταματήσετε και να γεμίσετε τα φρύδια σας.

Σπιτικές θεραπείες για την πρόληψη της τριχόπτωσης των φρυδιών

Τα φρύδια αποτελούν κρίσιμο μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου επειδή έχουν αντίκτυπο στην εμφάνιση σας. Στεφανώνουν τα μάτια και τονίζουν την έκφραση. Δίνουν την υπογραφή στην έκφραση του προσώπου μας.  Ανεξάρτητα από το αν υποφέρετε από τριχόπτωση ή απλώς έχετε φυσικά λεπτά φρύδια, αυτές οι φυσικές θεραπείες μπορούν να θεραπεύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η δερματολόγος Dr Swapna Athawale Consultant – Αισθητικός και Πλαστικός Χειρουργός Jupiter Hospital, Pune,  μοιράζεται  μερικές σπιτικές θεραπείες απευθείας από την κουζίνα  για την πρόληψη της τριχόπτωσης των φρυδιών με σκοπό να γίνουν πιο πυκνά και με αντοχή στην ηλικία και τον ήλιο.

Η τριχόπτωση των φρυδιών, ιατρικά γνωστή ως υποτρίχωση , μπορεί να επηρεάσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Μπορεί να παρατηρηθεί στη μία ή και στις δύο πλευρές, ενώ άλλα συμπτώματα που παρουσιάζονταιείναι ξηροδερμία, κνησμός, τριχόπτωση ή αραίωση μαλλιών σε άλλα μέρη του σώματος».

Πριν μάθετε τους τρόπους για να θεραπεύσετε τα φρύδια, θα πρέπει να γνωρίζετε και τις αιτίες του. Η τριχόπτωση στα φρύδια μπορεί να είναι αποτέλεσμα επίμονου μάπηματος ή υπερβολικής χρήσης προϊόντων μακιγιάζ για τα φρύδια. Αλλά μπορούν εύκολα να διαχειριστούν.

Εδώ είναι 5 σοβαρές αιτίες της τριχόπτωσης των φρυδιών:

1. Γήρανση: Στα 40 τους, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αραίωση των μαλλιών όταν η τεστοστερόνη στους άνδρες και τα οιστρογόνα στις γυναίκες αυξάνονται ανεξέλεγκτα ή μη ισορροπημένα.

2. Αλωπεκία: Μια αυτοάνοση πάθηση που ονομάζεται γυροειδής αλωπεκία στοχεύει τα τριχοθυλάκια από τα οποία αναπτύσσονται μεμονωμένες τρίχες, καθυστερώντας ή σταματώντας την ανάπτυξη των μαλλιών.

3. Ελλείψεις θρεπτικών συστατικών: «Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν ειδικά την τριχόπτωση περιλαμβάνουν βιοτίνη (βιταμίνη Β-7), βιταμίνη C (ανάπτυξη κολλαγόνου), σίδηρο, βιταμίνες Ε, Β-12 και D, κυστεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. λέει ο Δρ Athawale.

4. Στρες: Το στρες και το άγχος μπορούν να αλλάξουν τη φυσιολογική κατάσταση κάποιου, με αποτέλεσμα αλλαγές στα επίπεδα ορμονών και στην ποσότητα οξυγόνου που λαμβάνουν οι θύλακες των τριχών που συμβάλλουν στη λέπτυνση των φρυδιών.

5. Εγκυμοσύνη και τοκετός: Οι ορμόνες και άλλα συστατικά της βιοχημείας του σώματός σας μπορεί να επηρεαστούν από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, γεγονός που θα μπορούσε να διαταράξει τον κύκλο των μαλλιών σας και να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Εδώ είναι 5 σπιτικές θεραπείες για να μην πέφτουν οι τρίχες των φρυδιών:

1. Αλόη βέρα
Μία από τις καλύτερες θεραπείες για την αραίωση των μαλλιών των φρυδιών είναι η αλόη βέρα. Απλώς σπάστε μερικά φύλλα αλόης βέρα, κάντε απαλό μασάζ με το χυμό στα φρύδια σας και αφήστε το να μουλιάσει. Βοηθά στην επούλωση του δέρματος και αυξάνει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Η εφαρμογή τζελ αλόης βέρα μπορεί να ηρεμήσει το δέρμα σας κάτω από τα φρύδια! Ευγενική παραχώρηση: Giphy

2. Καστορέλαιο
Το καστορέλαιο έχει μια μοναδική χημική σύνθεση που βοηθά στην ανάπτυξη των τριχών των φρυδιών. Απλώστε λίγες σταγόνες καστορέλαιο με φειδώ και κάντε μασάζ σε κάθε φρύδι για λίγα λεπτά. Για λίγες μέρες, πλένετέ τα μια φορά την ημέρα και επαναλάβετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά. Εάν παρατηρήσετε φαγούρα ή ερεθισμό, σταματήστε αμέσως τη διαδικασία.

3. Καρύδα και λεμόνι
Ο Δρ Athawale λέει: «Το μείγμα λαδιού καρύδας και φλούδας λεμονιού κάνει θαύματα για να βοηθήσει στην αναγέννηση των φρυδιών σας». Ταμπονάρετε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι στα φρύδια σας ακριβώς πριν πάτε για ύπνο για καλύτερα αποτελέσματα.

4. Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια βοηθούν στην ταχύτερη και πυκνότερη αναγέννηση των τριχών των φρυδιών. Απλώς τρίψτε ένα κρεμμύδι και τρίψτε το χυμό με τη βοήθεια ενός βαμβακιού και μην πλένετε τα φρύδια σας για να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδια ανακατεύοντας αλόη βέρα!

5. Γάλα
Ο Δρ Athawale λέει: «Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες παρέχουν θρέψη και επιτρέπουν την ταχύτερη αναγέννηση των ριζών των μαλλιών ». Απλά πρέπει να βουτήξετε ένα βαμβάκι στο γάλα και να το τρίψετε πάνω από το φρύδι σας το βράδυ για να δείτε τα οφέλη.

5 άλλες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου για να αποτρέψετε την τριχόπτωση στα φρύδια:
Αποφύγετε την εφαρμογή παχύρρευστων κρέμων ή ενυδατικής κρέμας στα φρύδια. Αντίθετα χρησιμοποιήστε ορό για να ενυδατώσετε το δέρμα κάτω από τα φρύδια.
Πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ κακής ποιότητας φρυδιών.
Περιορίστε τη χρήση του τζελ φρυδιών, εάν το χρησιμοποιείτε.
Το υπερβολικό τσιμπιδάκι είναι κακή ιδέα για να αφαιρέσετε τις τρίχες των φρυδιών. Αποφύγετε το επίσης.
Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τακτικά μια υγιεινή διατροφή.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr