Δαφνέλαιο: Το φυσικό ελιξίριο για τα μαλλιά σας

Δαφνέλαιο: Το φυσικό ελιξίριο για τα μαλλιά σας

 

Γνωρίζουμε πόσο πολύ αγαπάτε και φροντίζετε τα μαλλιά σας. Παράλληλα όμως τα ταλαιπωρείτε με βαφές, highlights αλλά και συσκευές θερμότητας όπως είναι το σεσουάρ και το σίδερο για μπούκλες και για ίσιωμα.

Ναι είναι οξύμωρο αυτό αλλά έτσι ακριβώς συμβαίνει. Από τη μία επιλέγετε προϊόντα περιποίησης που χαρίζουν λάμψη και ενυδάτωση και στη συνέχεια στεγνώνετε και φορμάρετε τα μαλλιά σας καταστρέφοντας τις άκρες.

Οι ειδικοί επιμένουν λοιπόν ότι πρέπει να επισκέπτεστε κάθε 2-3 μήνες τον κομμωτή σας ώστε να καθαρίζει τις κατεστραμμένες άκρες αλλά και να απλώνετε φυσικά έλαια που χαρίζουν θρέψη, επανόρθωση, αναδόμηση, ενυδάτωση και λάμψη.

Και μάλιστα ένα συγκεκριμένο. Πρόκειται για το δαφνέλαιο.

Το δαφνέλαιο μπορείτε να το εφαρμόσετε τόσο στις άκρες όσο και στις ρίζες. Καθώς επίσης και σε όλη την υπόλοιπη επιφάνεια των μαλλιών σας.

Απλώστε μικρή ποσότητα στις άκρες με τα δάχτυλα σας και αφήστε το να δράσει. Καλό είναι να το εφαρμόζετε μετά το λούσιμο, σε στεγνά μαλλιά.

Η βελτίωση είναι ορατή μετά από μερικές εβδομάδες και το αποτέλεσμα στ’ αλήθεια εντυπωσιακό.

Όσον αφορά στις ρίζες καλό είναι να χρησιμοποιείτε το δαφνέλαιο αν ταλαιπωρείστε από τριχόπτωση ή αν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα αδύναμα.

Απλώστε και πάλι μικρή ποσότητα στα χέρια σας και κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Αν πάλι τα μαλλιά είναι ξηρά, θαμπά και ταλαιπωρημένα, το δαφνέλαιο θα σας σώσει. Απλώστε το σε όλη την επιφάνεια και αφήστε το να δράσει αφού προηγουμένως τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα.

Στη συνέχεια λουστείτε και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.

Φωτογραφίες: Unsplash

/www.faysbook.gr

Δαφνέλαιο. Το δυναμωτικό των μαλλιών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr