Βοήθησε τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα

Βοήθησε τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα

Αν θέλεις να έχεις μακριά μαλλιά πρέπει να μάθεις πώς να τα φροντίζεις ώστε να διατηρούνται υγιή και πλούσια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΘΑΛΕΙΑ ΚΕΧΡΗ

Ίσως να σου φαίνεται εύκολο να αποκτήσεις μακριά μαλλιά, απλά δεν τα κόβεις συχνά, όμως το δύσκολο είναι να έχεις μακριά, πλούσια, δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Κατά μέσο όρο η τρίχα μακραίνει περίπου 3 εκατοστά το μήνα. Αυτό το μέγεθος μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες όπως η γενική κατάσταση της υγείας σου, το άγχος, η κληρονομικότητα και η λήψη ορισμένων φαρμάκων. Επιπλέον, ο κύκλος ζωής της τρίχας χωρίζεται σε φάση ανάπτυξης (αναγένεση), φάση μετάβασης (καταγένεση) και φάση ηρεμίας (τελογένεση). Ενισχύοντας την τρίχα από τη φάση ανάπτυξης ήδη την βοηθάς να είναι υγιής και να μη σπάει ώστε να μεγαλώσει πιο γρήγορα.

Δες πέντε μυστικά για να ενδυναμώσεις τα μαλλιά σου.

1 Συχνά βλέπεις να γεννιούνται νέες τρίχες που φαίνονται δυνατές και υγιείς αλλά όσο μακραίνουν λεπταίνουν και αποδυναμώνονται. Αυτό οφείλεται κυρίως στις τεχνικές εργασίες που υφίστανται τα μαλλιά – βαφές και styling με εργαλεία θερμότητας. Με τη σωστή φροντίδα, τη χρήση ενυδατικών κοντίσιονερ και θρεπτικών λαδιών καθώς και προϊόντων προστασίας από τη θερμότητα μπορείς να δεις σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της τρίχας και να περιορίσεις τις βλάβες που προκαλούν οι βαφές και το styling.

2 Η τρίχα δεν μπορεί να είναι υγιής αν το δέρμα από το οποίο φύεται δεν είναι ισορροπημένο. Το δέρμα του κεφαλιού μας θέλει φροντίδα, ενυδάτωση και απολέπιση, όπως και το δέρμα του προσώπου μας. Το λούσιμο δεν πρέπει να είναι καθημερινό, ακόμη και αν έχεις λιπαρότητα, γιατί θα αφυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής και θα έχεις συμπτώματα ξηροδερμίας, φαγούρα και ερεθισμό. Η απολέπιση επίσης πρέπει να γίνεται για να απομακρύνεις ρύπους και κατάλοιπα προϊόντων styling αλλά πάντα με μέτρο. Αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα του δέρματος θα δεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν πιο γρήγορα και πιο δυνατά.

3 Δες πραγματική διαφορά στην ποιότητα της τρίχας σου επιλέγοντας φροντίδα με εξειδικευμένη δράση. Συστατικά όπως τα αμινοξέα (πρωτεΐνη) ή η κερατίνη είναι ιδανικά για να δώσουν την απαραίτητη θρέψη και αναδόμηση στα μαλλιά. Αναζήτησε σαμπουάν χωρίς σιλικόνες και θειϊκά άλατα τα οποία χαρίζουν μια επιφανειακή λάμψη αλλά κατά βάθος καταστρέφουν και αφυδατώνουν την τρίχα. Τέλος, προσπάθησε να αποφεύγεις εντελώς το styling με εργαλεία θερμότητας και, αν δεν μπορείς, χρησιμοποίησέ τα σωστά: σε μαλλιά καθαρά και στεγνά, με μέτρια θερμοκρασία και με προϊόν προστασίας.

4 Μπορεί να έχεις αποφασίσει να αφήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν, αυτό δε σημαίνει πως θα σταματήσεις να τα κουρεύεις εντελώς. Δε θέλεις μεν να αφαιρείς μήκος από τα μαλλιά πρέπει όμως να αφαιρείς την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες ώστε οι υγιείς τρίχες να μακραίνουν γρήγορα και το σύνολο των μαλλιών να δείχνει πιο πλούσιο. Μια φορά στους δύο μήνες είναι λοιπόν απαραίτητο να ανανεώνεις λίγο την κουπ σου και να κόβεις τις άκρες.

5 Η διατροφή και ο τρόπος ζωής παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση των μαλλιών σου. Αν λείπουν κάποιες τροφές εντελώς από την καθημερινή σου δίαιτα μπορεί να παρατηρήσεις διαφορά στην ποιότητα της τρίχας. Η πρωτεϊνη και οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητα συστατικά για να δώσεις ενέργεια στην τρίχα και να την βοηθήσεις να μακρύνει. Τα λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες είναι επίσης σημαντικά στοιχεία. Μια διατροφή πλούσια σε κοτόπουλο, ψάρι, αβγά, πράσινα λαχανικά, πορτοκάλια και αβοκάντο είναι ιδανική για να γερά μαλλιά. Τέλος, μην ξεχνάς τον σίδηρο και τον ψευδάργυρο, απαραίτητα στοιχεία, ειδικά για τη φάση της ανάπτυξης της τρίχας.

www.womantoc.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr