Πανέμορφα χέρια. Οι χρυσοί κανόνες που κάθε γυναίκα πρέπει να ακολουθεί μετά τα 50

Πανέμορφα χέρια. Οι χρυσοί κανόνες που κάθε γυναίκα πρέπει να ακολουθεί μετά τα 50

Strong Nails | Οι χρυσοί κανόνες που κάθε γυναίκα πρέπει να ακολουθεί μετά τα 50
Μικρά μυστικά για υγιή και δυνατά νύχια, που θα κάνουν τα άκρα σας να δείχνουν πιο νεανικά.

Βίκυ Χριστοπούλου

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, τα κοντά νύχια αποτελούσαν default επιλογή για όλες τις γυναίκες μετά τα 50. Χάρη σε celebrities, όπως η Jennifer Lopez και η Monica Bellucci, ολοένα και περισσότερες γυναίκες εκφράζουν το στιλ τους μέσα από το μανικιούρ τους, υιοθετώντας πιο μακριά nail looks, που κάνουν τα άκρα τους να δείχνουν όχι μόνο πιο αδύνατα, αλλά και πιο νεανικά.

Με τα επίπεδα των οιστογόνων να μειώνονται σημαντικά και την ξηρότητα να αποτελεί ένα από τα βασικότερα “αδύναμα” σημεία της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να διατηρήσετε ένα αξιοπρεπές μήκος χωρίς να σπάνε τα νύχια σας. Υπάρχει όμως λύση. Τα μυστικά για μακριά, νεανικά νύχια δεν είναι καινούρια, είναι όμως πολύ σημαντικά:

3 χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε αν σπάνε τα νύχια σας
Υιοθετήστε μια mini nailcare ρουτίνα
Το βράδυ αφού ολοκληρώσετε τη skincare ρουτίνα σας και πριν πέσετε για ύπνο, αφιερώστε μερικά λεπτά στην περιποίηση των νυχιών σας. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό έλαιο ή μία κρέμα, κάντε απαλό μασάζ στα επωνύχια, έτσι ώστε να τα ενυδατώσετε και να βοηθήσετε τα νύχια σας να δείχνουν υγιή.

Μια εξαιρετική προσθήκη στη nailcare ρουτίνα σας είναι και μια θεραπεία, η οποία θρέφει εντατικά, λειαίνει και δυναμώνει τα νύχια, ενώ παράλληλα ενυδατώνει σε βάθος τα επωνύχια.

Director’s Note: Για να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιή, αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια και απορρυπαντικά. Προτιμήστε σαπούνια με ενυδατικούς παράγοντες για το πλύσιμο των χεριών και τη χρήση πλαστικών γαντιών κατά το πλύσιμο των πιάτων για να αποφευχθεί η επαφή με το απορρυπαντικό.

Αφεθείτε στα χέρια των επαγγελματιών
Μία φορά το μήνα αφεθείτε στα χέρια των επαγγελματιών για να απολαύσετε την απόλυτη περιποίηση των άκρων σας. Αποφύγετε να σπρώχνετε πίσω τα επωνύχια μόνη σας κι εμπιστευτείτε τη manicurist σας για τον “καθαρισμό” των nail beds και τη δημιουργία ενός κολακευτικού σχήματος. Τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν και μέχρι το επόμενο ραντεβού σας στο nail salon είναι εύκολο να διατηρήσετε αυτό το αποτέλεσμα, λιμάροντας τα νύχια σας με μία απαλή λίμα.

Director’s Note: Η παραμονή των νυχιών κάτω από την ειδική λάμπα θέτει σε κίνδυνο την υγεία όχι μόνο των νυχιών, αλλά και της επιδερμίδας των χεριών. Γι’ αυτό φροντίστε να φοράτε πάντα αντηλιακό πριν την επίσκεψή σας στο nail salon, ενώ προσπαθήστε να εναλλάσσετε το ημιμόνιμο με κοινά βερνίκια νυχιών.

Εντάξτε ένα συμπλήρωμα διατροφής στο καθημερινό διαιτολόγιό σας
Για να δώσετε και πάλι ζωή στα εύθραυστα νύχια σας, εντάξτε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας ένα συμπλήρωμα διατροφής. Μερικά από τα θρεπτικά συστατικά, που θα ενισχύσουν την υγεία των νυχιών σας είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Bonus Tips
Η περιποίηση της επιδερμίδας των χεριών είναι εξίσου σημαντική με εκείνη του προσώπου. Μην ξεχνάτε λοιπόν να κάνετε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε η επιδερμίδα σας να δείχνει πιο λαμπερή και να αποκτά μεταξένια υφή. Φυσικά πολύ σημαντική είναι και η συχνή ενυδάτωση των χεριών μέσα στη μέρα, ιδανικά με μία κρέμα, που να περιέχει SPF, έτσι ώστε η επιδερμίδα να προστατεύεται από τις ακτίνες UV και κατά συνέπεια τις καφέ κηλίδες, που προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή σας.

Για το μανικιούρ σας, πολύ κολακευτική επιλογή σχήματος νυχιών είναι το οβάλ, αλλά και το αμυγδαλωτό, που κάνει τα άκρα να δείχνουν πιο μακριά και αδύνατα. Όσον αφορά το χρώμα, εξαιρετική επιλογή αποτελεί το κόκκινο, που τραβά την προσοχή από τα χέρια, που πιθανόν έχουν εμφανίσει σημάδια γήρανσης, εστιάζοντάς την στα νύχια. Τα nude και τα διάφανα χρώματα, αλλά και τα ματ φινιρίσματα καλό είναι να αποφεύγονται καθώς τείνουν να τονίζουν τις “προβληματικές” περιοχές της επιδερμίδας και να κάνουν τα χέρια να δείχνουν πιο θαμπά.

www.harpersbazaar.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr