Το καλύτερο λευκαντικό και συσφικτικό πήλινγκ προσώπου.

Το καλύτερο λευκαντικό και συσφικτικό πήλινγκ προσώπου.

Υλικά:

-1/2 κουταλάκι, πολύ λεπτόκοκκο
μαγειρικό αλάτι.

-2 κουταλιές λεμόνι
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη.

Τρόπος παρασκευής.
Σε μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε το αλάτι και την άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο λίγο όσο λεμόνι χρειάζεται ώστε το μείγμα, να γίνει παχύρρευστο.

Ιδιότητες.
Το λεμόνι, είναι πλούσιο σε οξέα, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες επίσης καθαρίζει και λευκαίνει, βαθιά το δέρμα. Το αλάτι είναι καταπραϋντικό, συσφιγκτικό και ατντισηπτικό. Τέλος η ζάχαρη, είναι βοηθητική στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, σαν πάστα.

Τρόπος χρήσης.
Το βράδυ, σε καθαρό πρόσωπο, απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και όχι γύρω από τα μάτια. Τρίβουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε σαν μάσκα για 10 λεπτά. Μετά, ξεβγάζουμε με υγρό σφουγγαράκι που έχουμε βουτήξει σε χλιαρό νερό. Μπορούμε να εφαρμόζουμε αυτό το πήλινγκ 1 φορά την εβδομάδα, σε συνδυασμό με κάποιο λάδι νυκτός. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, για το δέρμα τον χειμώνα. Θα πρέπει όμως, να μην το χρησιμοποιούμε κατά μεγάλα συνεχόμενα διαστήματα.π.χ. 3-4 μήνες συνεχώς, αλλά να κάνουμε 1-2 εβδομάδες παύση, τουλάχιστον.

Συμβουλή-μυστικό..
Αν το δέρμα μας είναι ξηρό, προσθέτουμε στο μείγμα λίγο αφέψημα από πέταλα τριαντάφυλλου. Εάν είναι πολύ λιπαρό, προσθέτουμε νερό λεβάντας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν επιτρέπεται συχνή χρήση σε πολύ λεπτά και ευαίσθητα δέρματα. Το πολύ 1 φορά το μήνα και μόνο το χειμώνα!

Για τις υπόλοιπες επιδερμίδες το πήλινγκ μπορεί να γίνει το καλοκαίρι αρκεί την επόμενη ημέρα να φοράμε αντηλιακό. Όχι όμως κατά τις ημέρες της

ηλιοθεραπείας ή σε περίοδο διακοπών.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr