Διπλοσάγονο: Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το αντιαισθητικό προγούλι

Διπλοσάγονο: Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το αντιαισθητικό προγούλι

Το προγούλι οφείλεται στη συσσώρευση λιπώδους ιστού σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των ιστών του δέρματος κάτω από το πηγούνι και το λαιμό. Τις περισσότερες φορές προκαλείται από την κατανάλωση αυξημένης ποσότητας ζάχαρης, υδατανθράκων, αλατιού, λιπαρών και αλκοόλ καθώς και από τη δυσανεξία σε ορισμένες τροφές όπως η γλουτένη. Επίσης, συμβάλουν οι κληρονομικοί παράγοντες, η καθιστική ζωή, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα.

Διπλοσάγονο: Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το αντιαισθητικό προγούλι
Αν το διπλοσάγονο οφείλεται στην αύξηση του σωματικού σας βάρους τότε μια δίαιτα θα σας βοηθήσει τόσο να είστε πιο υγιείς, όσο και να δείχνετε πιο νέοι. Προσπαθήσετε να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα που θα περιέχει όλα τα συστατικά προκειμένου να θρέφεστε σωστά χάνοντας κιλά. Η τακτική άσκηση, οι 8 ώρες ύπνου, η μείωση του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ θα συμβάλουν ώστε να απολαύσετε σύντομα τους καρπούς της προσπάθειάς σας.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, το διπλοσάγονο συνδέεται άμεσα με το γήρας και όχι απαραίτητα με τα κιλά. Δυστυχώς, όταν ο άνθρωπος γερνάει το πρόσωπο χάνει την ελαστικότητά του. Κατά συνέπεια όταν το δέρμα του λαιμού χαλαρώσει, δημιουργείται το διπλοσάγονο που φέρνει σε αμηχανία τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

 

Οι μη επεμβατικές μέθοδοι
Κρυολιπόλυση: Η συγκεκριμένη μέθοδος κρυσταλλοποιεί τα περίσσια λιποκύτταρα στο προγούλι. Η διαδικασία προκαλεί απόπτωση των λιποκυττάρων που διοχετεύεται στην λεμφική κυκλοφορία που στη συνέχεια μεταβολίζεται. Η συγκεκριμένη θεραπεία υπόσχεται μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους έως 30%. Πραγματοποιείται 1 – 2 φορές την εβδομάδα και η κάθε συνεδρία διαρκεί 30′.

Ενέσιμη μικρολιπογλυπτική: Με την έγχυση βιοσυμβατής λιποδιαλυτικής ουσίας καταστρέφονται τα περίσσια λιποκύτταρα και διορθώνεται το περίγραμμα του προσώπου.

Θερμολιπόλυση: Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω ραδιοσυχνοτήτων και υπερήχων. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στην περιοχή της εφαρμογής οδηγεί σε καταστροφή του λιπώδους ιστού ενώ παράλληλα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου που οδηγεί σε σύσφιξη του δέρματος. Η συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα για να ολοκληρωθεί.

Ακτίνες laser: Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και ο πλαστικός χειρουργός εισάγει οπτική ίνα στο στρώμα του λίπους για να ρευστοποιήσει το λίπος. Ένας λεπτός σωλήνας συνδέεται με μία συσκευή αναρρόφησης η οποία τραβάει το περιττό λίπος.

Η λιποαναρρόφηση
Αν το πρόβλημά σας δεν μειώνεται με τις παραπάνω μεθόδους μια οριστική λύση είναι η λιποαναρρόφηση. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία στην οποία σμιλεύεται το περίγραμμα και αφαιρείται το περιττό λίπος. Συγκεκριμένα γίνεται μια μικρή τομή ενός εκατοστού και μέσω ενός πολύ λεπτού αποστειρωμένου σωλήνα, ο οποίος εισέρχεται στο λιπώδη ιστό αφαιρείται το περιττό λίπος. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και ο μέσος χρόνος της επέμβασης δεν υπερβαίνει τα 60′.

Τις πρώτες ημέρες, για να αποφευχθεί ή να περιοριστεί το οίδημα, ο πλαστικός χειρουργός θα συστήσει τη χρήση ενός νάρθηκα. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 5-7 ημέρες από την ημέρα της λιποαναρρόφησης, αν και θα το ορίσει ο γιατρός σας.

Χρήσιμα tips
Φροντίστε να έχετε το ιδανικό βάρος
Υιοθετήστε τη μεσογειακή διατροφή
Πραγματοποιείτε όσο πιο συχνά μπορείτε τις ασκήσεις που θα δείτε στο βίντεο
Προσπαθήστε να μην έχετε συνεχώς το κεφάλι στραμμένο προς τα εμπρός καθώς δεν ενεργοποιείται σωστά η κυκλοφορία του αίματος
Κάντε μια έρευνα αγοράς και επιλέξτε έναν επώνυμο πλαστικό χειρουργό που μπορεί να εγγυηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα

www.onmed.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr