Θαμπή επιδερμίδα; Λάμψε και πάλι με 4 απλές κινήσεις

Θαμπή επιδερμίδα; Λάμψε και πάλι με 4 απλές κινήσεις

Απόκτησε και πάλι λαμπερή και υγιή επιδερμίδα σώματος σε 4 απλά βήματα.

Απαλλάξου από τη θαμπή επιδερμίδα
Είναι φυσικό μετά τις διακοπές, την ηλιοθεραπεία, την έκθεση στο νερό, το αλάτι και τον θαλασσινό αέρα η επιδερμίδα σου να έχει αφυδατωθεί και να διψά για ενυδάτωση. Αν δεν την περιποιήθηκες επιμελώς στην διάρκεια του καλοκαιριού το πιθανότερο είναι να δείχνει τώρα θαμπή και να παρουσιάζει ξεφλούδισμα. Όλα τα παραπάνω διορθώνονται αρκεί να ακολουθήσεις 4 απλά βήματα καθημερινής φροντίδας που θα επαναφέρουν την επιδερμίδα σου στην φυσιολογική, υγιή της κατάσταση.

Βήμα 1ο – Προετοιμασία

Αν προσπαθήσεις να ενυδατώσεις απευθείας το αφυδατωμένο, ταλαιπωρημένο δέρμα σου τα αποτελέσματα δε θα είναι εντυπωσιακά. Ξεκίνα προετοιμάζοντάς το να δεχτεί τα ενυδατικά συστατικά της κρέμας σου. Η πρώτη κίνηση θα πρέπει να είναι η απολέπιση η οποία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και τη βοηθά να απορροφήσει πιο εύκολα τα ενυδατικά συστατικά που ακολουθούν. Μπορείς να επιλέξεις είτε ένα κλασικό scrub με κόκκους είτε ένα με οξέα φρούτων το οποίο είναι ιδανικό για το ευαίσθτηο δέρμα. Εκτός από την απολέπιση μπορείς να δοκιμάσεις και το body brushing που ουσιαστικά είναι το βούρτσισμα του σώματος με μια μεγάλη βούρτσα με φυσικές τρίχες η οποία εφαρμόζεται σε στεγνό δέρμα και κάνει μασάζ σε όλο το σώμα με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις. Το ευεργετικό αυτό μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, όπως ακριβώς και η απολέπιση.

Βήμα 2ο – Συστηματική Ενυδάτωση

Αυτή την εποχή το δέρμα σου διψάει για υγρασία και ο μόνος τρόπος να του την προσφέρεις είναι με μια πλούσια κρέμα, ένα λάδι ή ένα balm σώματος. Όποια υφή και αν επιλέξεις το σημαντικό είναι να την εφαρμόζεις καθημερινά, αν είναι δυνατόν πρωί και βράδυ, ώστε να δεις άμεσα αποτελέσματα. Δώσε έμφαση σε σημεία όπως τα γόνατα, οι αγκώνες, τα πόδια και τα χέρια και μην ξεχνάς το παραμελημένο ντεκολτέ.

Βήμα 3ο- Έξυπνη Κάλυψη

Το μακιγιάζ σώματος είναι παραμελημένο αλλά μπορεί να κάνει θαύματα. Υπάρχουν στην αγορά πολλά ειδικά προϊόντα, είτε για φυσική είτε για υψηλή κάλυψη που χαρίζουν ομοιόμορφη και άψογη επιδερμίδα σε όποιο σημείο του σώματος είναι απαραίτητο. Μπορείς εναλλακτικά να αναμείξεις λίγες σταγόνες από ένα self-tan ή ένα foundation με την κρέμα σώματος και να την απλώσεις όπου θέλεις να δώσεις ελαφριά λάμψη και διακριτικό χρώμα.

Βήμα 4ο – Διακριτική Λάμψη

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό, βραδυνό look και να αναδείξεις την επιδερμίδα σου το μυστικό είναι πάντα το highlighter. Μια κρέμα με ανάλαφρους ιριδισμούς είναι το ιδανικό προϊόν για να τονίσει στρατηγικά επιλεγμένα σημεία όπως οι γάμπες, οι ώμοι και το ντεκολτέ σου. Εννοείται πάντα πως προϋπόθεση για να φαίνεται λαμπερή και υγιής η επιδερμίδα είναι να έχει ενυδατωθεί πρώτα σε βάθος.

www.womantoc.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr