Εμμηνόπαυση: Πώς θα αποκτήσεις λαμπερό δέρμα μετά τα 50

Εμμηνόπαυση: Πώς θα αποκτήσεις λαμπερό δέρμα μετά τα 50

Απλές συμβουλές για τέλεια επιδερμίδα και boost της αυτοπεποίθησης.

Με το που εισέλθεις στην περιεμμηνόπαυση – στο στάδιο πριν την εμμηνόπαυση – θα παρατηρήσεις αρκετές αλλαγές στο σώμα σου και στη διάθεσή σου. Αυτό συμβαίνει διότι συντελούνται διάφορες αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σου, με αποτέλεσμα να πλήττεται σε μεγάλο βαθμό και η αυτοπεποίθησή σου. Ειδικοτερα, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μειώνονται τα οιστρογόνα στον οργανισμό σου, όπως και το κολλαγόνο σου, γεγονός που μπορεί να γίνει αντιληπτό και στην επιδερμίδα σου.

Τα λιγότερα οιστρογόνα ισούνται με λεπτότερη, σακουλιασμένη με ρυτίδες επιδερμίδα, που δυστυχώς καμία γυναίκα δεν μπορεί να αποφύγει. Ωστόσο, ακολουθώντας κάποιες απλές συνήθειες, ενδέχεται να καταφέρεις βελτιώσεις την κατάσταση και να παγώσεις κατά κάποιον τρόπο τα σημάδια του χρόνου.

Επιμελές skincare
Δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι στην εμμηνόπαυση για να διατηρείς μία καλή ρουτίνα skincare για την επιδερμίδα σου. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να αμελείς τον καθαρισμό αυτής, όπως και τη σωστή ενυδάτωση. Μην ξεχνάς πως μία από τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης αποτελεί η ξηρότητα, επομένως τα προϊόντα που θα μπουν στο νεσεσέρ σου, θα πρέπει να στοχεύουν στην πλήρη ενυδάτωση του δέρματός σου. Ίσως λοιπόν να χρειαστείς μία πιο πλούσια κρέμα που να ταιριάζει στην περίπτωσή σου.

Προστασία της επιδερμίδας
Όσο κι αν ο καρκίνος του δέρματος προκαλείται εξαιτίας της έκθεσης που είχες τις προηγούμενες δεκαετίες της ζωής σου, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να προστατεύεις την επιδερμίδα σου. Μην αμελείς να χρησιμοποιείς προϊόντα με SPF, δεδομένου ότι σε αυτή την ηλικία η επιδερμίδα σου δεν προστατεύεται το ίδιο με παλιά. Παράλληλα, οι ακτίνες του ήλιου είναι ικανές να προκαλέσουν περισσότερες ρυτίδες από το φυσιολογικό, ακόμα και σε σημεία που δεν περίμενες. Γι’αυτό προσπάθησε να περιποιείσαι όλα τα μέρη του προσώπου σου, αλλά και τον λαιμό και το σαγόνι σου.

Το κάτι παραπάνω
Για να αποφύγεις τις δυσχρωμίες και τα σημάδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια ήπια scrub που θα διώξουν τα νεκρά κύτταρα, όπως και ειδικά toner που θα βοηθήσουν αρκετά την επιδερμίδα σου. Από την άλλη, δεν είναι τυχαίο που πολλοί αναφέρουν πως η ηλικία φαίνεται από τα χέρια. Προσπάθησε λοιπόν να ενυδατώνεις συχνά τα χέρια σου, αλλά και να χρησιμοποιείς SPF. Παράλληλα, συνήθισε να φοράς γάντια όταν κάνεις δουλειές και να τα “κρύβεις” από τον ήλιο.

Ισορροπημένη διατροφή
Φυσικά, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο και στο κομμάτι της γήρανσης. Πώς αυτό μεταφράζεται σε τροφές; Μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου πολλά τρόφιμα με αντιοξειδωτικές δράσεις, όπως τα χρωματιστα φρούτα και τα λαχανικά. Επιπλέον, ήξερες πως η σόγια λειτουργεί στον οργανισμό σου όπως τα οιστρογόνα; Χάρη στις ισοφλαβόνες που περιλαμβάνει, βοηθά στη βελτίωση της όψης από τη γήρανση, όπως για παράδειγμα τη λέπτυνση του δέρματος.

Φυσική δραστηριότητα
Και επειδή το γνωστό ρητό, “Νους υγιής εν σώματι υγιεί” είναι απόλυτα εύστοχο, οφείλεις να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τη γυμναστική που θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις το στρες. Παράλληλα, η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα το έξτρα οξυγόνο και η ροή να κάνουν το δέρμα σου πιο υγιές και λαμπερό.

Ύπνος
Και ναι! Μπορεί ο ύπνος πράγματι να είναι η απάντηση κατά της εμμηνόπαυσης. Πολλές γυναίκες υπόσχονται πως το μυστικό της νεότητάς τους αποτελεί ένας καλός ύπνος. Συνεπώς, γιατί να μην τις πιστέψουμε. Ειδικότερα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να μεταβάλει τα επίπεδα των ορμονών και του μεταβολισμού σου, γι’αυτό καλύτερα να προσπαθείς να τον απολαμβάνεις για 7-9 ώρες κάθε βράδυ.

www.shape.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr