Η Μυρωδάτη Ομορφιά.Μυστικά Με Λεμόνι!

Η Μυρωδάτη Ομορφιά.Μυστικά Με Λεμόνι!

Γνωρίζατε ότι τα λεμόνια είναι γεμάτα οφέλη για το δέρμα, τα μαλλιά και τη γενική υγεία σας; Βρίσκεται σε κάθε κουζίνα και έχει την ικανότητα να θεραπεύει πολλές παθήσεις. Ολόκληρο το φρούτο μαζί με τον πολτό, το χυμό, τη φλούδα και το ξύσμα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαγειρική αλλά και για μη μαγειρικούς σκοπούς. Εδώ είναι μερικές σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, με πρωταγωνιστή το ταπεινό λεμόνι!

Κοινό κρυολόγημα
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία τα καθιστά αποτελεσματικά όταν κρυώνετε. Για να αντιμετωπίσετε μια καταρροή ή φαγούρα στη ρινική οδό, απλά πιείτε λίγο ζεστό νερό με λεμόνι. Συνεχίστε να το καταναλώνετε σε τακτική βάση για να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από το κρυολόγημά σας.

Χάστε βάρος νερού
Εάν θέλετε να χάσετε μερικά επιπλέον κιλά αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε, τότε πίνετε λίγο ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί. Το λεμόνι δρα σαν φυσικό διουρητικό που βοηθά στην απώλεια βάρους. Ο χυμός λεμονιού βοηθά επίσης στην αποβολή των τοξινών και των αποβλήτων.

Λεύκανση δοντιών
Η όξινη ιδιότητα του λεμονιού βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων από τα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε το δύο φορές την εβδομάδα και όχι περισσότερο . Η χρήση του περισσότερο από αυτό μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών σας.

Μυρωδιά ιδρώτα
Το λεμόνι παρουσιάζει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν οσμή και εξαλείφει την δυσάρεστη οσμή του σώματος. Μπορείτε ακόμη να στύψετε ένα λεμόνι σε έναν κουβά νερό και να κάνετε μπάνιο με το νερό για να παραμείνετε φρέσκες με ένα λαμπερό φινίρισμα στο δέρμα και χωρίς μυρωδιές όλη την ημέρα!

Αποτοξίνωση.
Το λεμόνι έχει d-λιμονένιο που υποστηρίζει τις κινήσεις του εντέρου, που βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τα απόβλητα. Πιείτε μια πικάντικη λεμονάδα από φυσικό νερό πηγής, φρέσκο ​​χυμό, σιρόπι σφενδάμου και μια πρέζα πιπέρι για να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Αυτό θα κάνει επίσης το δέρμα σας να λάμπει.

Κακή αναπνοή
Η όξινη φύση βοηθά στη βελτίωση της κακοσμίας του στόματος. Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, πάρτε λίγο αλάτι και μαγειρική σόδα στο μισό λεμόνι και τρίψτε το στα δόντια και τα ούλα σας. Αυτό θα κάνει τα δόντια σας πιο λευκά και θα μειώσει επίσης την κακή αναπνοή σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr