Κρεατοελιές: Πώς να τις αφαιρέσετε με φυσικό τρόπο

Κρεατοελιές: Πώς να τις αφαιρέσετε με φυσικό τρόπο

Oι κρεατοελιές, είναι καλοήθεις, μη καρκινικές αλλοιώσεις του δέρματος και είναι απολύτως ακίνδυνοι για την υγεία μας. Ωστόσο, επειδή για κάποιους είναι αντιαισθητικές υπάρχει τρόπος να αφαιρεθούν φυσικά.
Οι κρεατοελιές είναι ελιές που προεξέχουν από το δέρμα.

Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Τι είναι οι κρεατοελιές;
Οι κρεατοελιές δεν έχουν συγκεκριμένο σχήμα ή μέγεθος. Αποτελούνται από λιποκύτταρα, νευρικά κύτταρα και ίνες και καλύπτονται από δέρμα. Είναι πιο συχνές σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη αλλά και σε εγκύους.

Εμφανίζονται είτε από τον ήλιο, είτε εξαιτίας ορμονικών διακυμάνσεων ή γονιδίων.
Κόκκινες ελιές στο σώμα: Είναι επικίνδυνες

Αν και δεν είναι επικίνδυνες μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικές. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας σπιτικές μεθόδους.

Κρεατοελίες: Πώς να τις αφαιρέσετε με φυσικό τρόπο
Αν η κρεατοελιά δεν αλλάζει μέγεθος ή χρώμα για πολύ καιρό ή αν έχετε επισκεφτεί τον δερματολόγο για να αποκλείσετε ότι μπορεί να αποτελεί σημάδι για κάτι κακό, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε τους παρακάτω φυσικούς τρόπους για να την αφαιρέσετε.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά της φύσης. Το τμήμα Δερματολογίας του Jundishapur Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών του Ahvaz, σε έρευνα που πραγματοποίησε, βρήκε πως η πλούσια αντιοξειδωτική του δράση καταφέρνει να διασπάσει τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή χρωστικών.

Αλείψτε με ελαιόλαδο την κρεατοελιά και τοποθετήστε πάνω της ένα κομμάτι σκόρδο. Στερεώστε το με λίγη ταινία αφήστε το για όλο το βράδυ. Θα δείτε την κρεατοελιά να ξεραίνεται μετά από δέκα ημέρες.

Αλόη βέρα
Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της αλόης βέρα είναι λύση για πολλά θέματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και των κρεατοελιών.

Ένα άρθρο από το «Beyond Disease» αναφέρει ότι θα πρέπει να εφαρμόζετε το ζελέ από τα φύλλα στο πρόσωπό σας μερικές φορές την ημέρα. Η κρεατοελιά θα εξαφανιστεί σε περίπου ένα μήνα.

Αλόη Βέρα: Κίνδυνοι, παρενέργειες και Ιδιότητες

Μηλόξυδο
 Το μηλόξυδο μειώνει το σκούρο χρώμα των κρεατοελιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες υδροξέων που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και το αναζωογονούν.

Μια κουταλιά για μια ώρα πάνω στην κρεατοελιά είναι αρκετή. Σε περίπου έναν μήνα η κρεατοελιά θα έχει ”πέσει”.

Καστορέλαιο
Το καστορέλαιο είναι πολύ γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων και στην βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Ανακατέψτε το με μαγειρική σόδα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλείψτε την κρεατοελιά καθημερινά, πρωί και βράδυ και αφήστε το να δράσει για είκοσι λεπτά. Σε λιγότερο από δύο μήνες η κρεατοελιά θα ”πέσει”.

Έλαιο τεϊόδεντρου
Το συγκεκριμένο έλαιο διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες και έντονη καθαριστική και θεραπευτική δράση.

Καθαρίστε την επιδερμίδα τοπικά με ένα βρεγμένο βαμβάκι προσθέτοντας τέσσερις σταγόνες από το έλαιο. Εφαρμόστε με κυκλικές κινήσεις επάνω στην κρεατοελιά. Σε λιγότερο από δύο μήνες θα ”πέσει”.

Μπανανόφλουδα
μπανανόφλουδα Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται η φλούδα της μπανάνας μπορεί να κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα σας. Η μπανανόφλουδα όχι μόνο αφαιρεί τις κρεατοελιές φυσικά αλλά και ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα χωρίς να προκαλεί σε αυτό αρνητικές αντιδράσεις.

Πλύνετε καλά τη φλούδα και τρίψτε το εσωτερικό της σε όλο σας το πρόσωπο. Αφήστε τη για όλο το βράδυ. Αφαιρεί όλα τα μαύρα στίγματα και προσφέρει βαθύ καθαρισμό. Σε τρεις εβδομάδες η αντιαισθητική ελιά θα έχει εξαφανιστεί.

Χυμός ανανά
Όλα τα φρούτα με κιτρικό οξύ (πράσινο μήλο, λεμόνι και γκρέιπφρουτ) παρέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος. Συγκεκριμένα ο χυμός ανανά φαίνεται να κάνει θαύματα ενάντια στις καφέ κηλίδες.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο από το να καθαρίζετε καθημερινά το δέρμα σας με τον χυμό με την χρήση βαμβακιού. Σε περίπου ένα μήνα οι ενοχλητικές κηλίδες θα φύγουν.

Μαγειρική σόδα
Αναμείξτε σε λίγο νερό τη μαγειρική σόδα. Αφού σχηματιστεί ένας πολτός, απλώστε τον πάνω στην κρεατοελιά και αφήστε τον μέχρι να στεγνώσει. Μπορείτε να ξεπλύνετε τη μαγειρική σόδα ή να καλύψετε την κρεατοελιά με γάζα και να αφήσετε τη μαγειρική σόδα να δράσει όλη τη νύχτα.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να αφαιρεθούν εντελώς οι κρεατοελιές με φυσικό τρόπο.

Προσοχή! Επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας εάν η κρεατοελιά μοιάζει με εξόγκωμα, χρώμα ή μορφή ή εάν μεγαλώνει η διάμετρος.

health4u.gr

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr