3 Εκπληκτικές σπιτικές ενυδατικές κρέμες χεριών

3 Εκπληκτικές σπιτικές ενυδατικές κρέμες χεριών

Η επιδερμίδα των χεριών είναι αυτή που κατά κανόνα δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση από τους εξωτερικούς παράγοντες. Το πολύ κρύο, ο ξηρός αέρας, οι διάφορες βαριές εργασίες, ορισμένα μικροατυχήματα, κ.τ.λ. είναι μερικές από τις αιτίες που προκαλούν πολλά προβλήματα στην επιδερμίδα των χεριών.

Πολλοί λένε ότι την πραγματική ηλικία μιας γυναίκας μπορείτε να την καταλάβετε από τα χέρια. Η αλήθεια είναι ότι πολλές γυναίκες διαθέτουν ξηρά, σκασμένα ή ταλαιπωρημένα χέρια με αποτέλεσμα αυτό να μαρτυρά την πραγματική τους ηλικία ή ακόμα και να τις κάνει να φαίνονται αρκετά μεγαλύτερες.

Αν θέλετε να διατηρήσετε την επιδερμίδα των χεριών σας υγιή, τότε το μυστικό είναι η καλή ενυδάτωση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε ενυδατωμένα χέρια. Ένας από αυτούς είναι να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές κρέμες χεριών.

Οι ενυδατικές κρέμες χεριών περιποιούνται την επιδερμίδα των χεριών σας, τους παρέχουν τα διάφορα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τα προστατεύουν από διάφορες “κακουχίες” όπως σκασίματα, ερεθισμούς, ευαισθησίες κ.τ.λ.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η χρήση ενυδατικών κρεμών για τα χέρια επιβάλλεται. Το πρόβλημα όμως που προκύπτει, είναι ότι αν θέλετε πολύ καλά αποτελέσματα, τότε θα πρέπει να βάλετε καλά το χέρι στην τσέπη, διότι οι ποιοτικές ενυδατικές κρέμες χεριών του εμπορίου κοστίζουν κάτι παραπάνω.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορούν να δώσουν οι σπιτικές ενυδατικές κρέμες χεριών. Εκεί που να ξοδεύετε χρήματα αγοράζοντας κρέμες του εμπορίου, γιατί να μην φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι με εντελώς φυσικά υλικά;

Το site μας παρουσιάζει ορισμένες καταπληκτικές συνταγές για να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές κρέμες ενυδάτωσης των χεριών.

Συνταγές για σπιτικές ενυδατικές κρέμες χεριών

1. Σπιτική ενυδατική κρέμα χεριών με καστορέλαιο και ελαιόλαδο
Γενικές πληροφορίες:
Το καστορέλαιο έχει πάρα πολλές χρήσεις στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων όπως σαπούνια, αρώματα, διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα, κ.τ.λ. Η πολύ μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε το καθιστά έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο όσον αφορά την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Γενικά θα το συναντήσετε σε πολλές σπιτικές ενυδατικές κρέμες είτε αυτές αφορούν το πρόσωπο, είτε αυτές αφορούν το σώμα, είτε τα χέρια.

Από την άλλη πλευρά το ελαιόλαδο μαλακώνει το δέρμα και του παρέχει διάφορα πολύ χρήσιμα θρεπτικά συστατικά. Περιέχει αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε και καροτένιο. Η παρακάτω ενυδατική κρέμα χεριών είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν πρόκειται για κρέμα αλλά για λοσιόν.

Συστατικά:
100 ml καστορέλαιο
100 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Τρόπος παρασκευής:
Ζεστάνετε “ελαφρώς” το καστορέλαιο και το ελαιόλαδο.
Ρίξτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό από ένα λεμόνι.
Βάλτε τα χέρια σας μέσα στην κρέμα – λοσιόν για περίπου 10 λεπτά.
Κάνετε ελαφρύ μασάζ για να τονίσετε την κυκλοφορία του αίματος
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι.

2. Σπιτική ενυδατική κρέμα χεριών με πορτοκάλι και μέλι
Γενικές πληροφορίες:
Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο που περιέχει πολλά συστατικά που αναζωογονούν το δέρμα. Το πιο γνωστό από αυτά είναι η βιταμίνη C. Όταν μιλάμε για ενυδάτωση προσώπου, σώματος ή χεριών, τότε το πορτοκάλι λαμβάνει δεσπόζουσα θέση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πορτοκάλι συμπεριλαμβάνεται σε πάρα πολλές συνταγές καλλυντικών κρεμών, λοσιόν, κ.τ.λ.

Από την άλλη πλευρά το μέλι είναι ένα βασικό συστατικό ενυδάτωσης που θα βρείτε στις περισσότερες καλές ενυδατικές κρέμες. Η παρακάτω κρέμα έχει πολύ καλά αποτελέσματα ενυδάτωσης χεριών, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά εύκολη δεδομένου ότι απαιτεί μόνο δύο υλικά.

Συστατικά:
1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Τρόπος παρασκευής:
Αναμείξτε αυτά τα δύο υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι
Τρίψτε τη λοσιόν στα χέρια σας για 1-2 λεπτά.
Αφήστε την να δράσει για περίπου 15 λεπτά.
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Σπιτική ενυδατική κρέμα χεριών με μπανάνα και μέλι
Γενικές πληροφορίες:
Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες Α,Β,C και D. Επίσης περιέχει σάκχαρα όπως φρουκτόζη, γλυκόζη και σακχαρόζη. Πρόκειται για ένα φρούτο που αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές ενυδατικές κρέμες.

Από την άλλη πλευρά, το μέλι, (όπως είπαμε και παραπάνω) είναι ίσως το πιο συνηθισμένο συστατικό για την ενυδάτωση του δέρματος. Το μέλι περιέχει σάκχαρα όπως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ποσοστά της τάξης του 75%. Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούνταν ακόμα και ως φάρμακο για διάφορες ασθένειες.

Συστατικά:
1 μπανάνα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μπολ προσθέστε το μέλι, το χυμό ενός λεμονιού και μια κουταλιά βούτυρο. Στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα.
Πολτοποιείστε μια μπανάνα και προσθέστε τον πολτό στο μείγμα.
Ανακατέψτε καλά.
Απλώστε στο χέρι σας και κάνετε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Αφήστε την κρέμα – λοσιόν να δράσει για περίπου 15 -20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Συμβουλές περιποίησης χεριών
Να φοράτε πάντοτε πλαστικά γάντια όταν θέλετε να κάνετε διάφορες εργασίες που μπορούν να επιβαρύνουν την επιδερμίδα των χεριών σας.
Να μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες χεριών. Η επιδερμίδα των χεριών σας είναι τόσο σημαντική όσο και του προσώπου σας.
Πίνετε αρκετή ποσότητα νερό έτσι ώστε να ενυδατώνετε το δέρμα σας και από μέσα προς τα έξω.
Αποφύγετε το πολύ συχνό πλύσιμο των χεριών. Επίσης να αποφεύγετε το πολύ παγωμένο νερό και φυσικά το πολύ καυτό.
Χρησιμοποιείστε κρέμες για σκασμένα χέρια πριν σκάσει η επιδερμίδα σας. (Βέβαια κάλλιο αργά παρά ποτέ)
Προσοχή στα διάφορα καθαριστικά, χημικά, απορρυπαντικά, κ.τ.λ. που έρχονται σε επαφή με το δέρμα των χεριών σας. Αν συμβεί αυτό, τότε ξεπλύνετε με σαπούνι και άφθονο νερό.

/www.dynamikhgynaika.gr

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr