Τροφές ευεργετικές για το δέρμα

Τροφές ευεργετικές για το δέρμα

Υπάρχουν τόσες πολλές τροφές και συστατικά που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην προστασία και τη θρέψη του δέρματός σας ενώ μερικές άλλες τροφές που πρέπει να αποφύγετε, θα βοηθήσουν ώστε να δείχνει τέλειο.

Κρόκοι αυγών, όσπρια, αβοκάντο, σόγια και ξηροί καρποί:
Όλα αυτά περιέχουν βιοτίνη—μια απαραίτητη χημική ουσία για το μεταβολισμό του λίπους και των υδατανθράκων. Η έλλειψη βιοτίνης (από τη λήψη πολλών αντιβιοτικών ή την ανεπαρκή δίαιτα) μπορεί να οδηγήσει σε ξηροδερμία ή δερματίτιδα. Αυτή η ανεπάρκεια μπορεί να κάνει τα νύχια και τα μαλλιά σας να γίνουν εύθραυστα και εύθραυστα.

Σολομός:
Περιέχει ασταξανθίνη, το καροτενοειδές που δίνει στον σολομό το όμορφο ροζ χρώμα του, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης,  DHA-ωμέγα-3 λιπαρά κάνει τα μαλλιά και το δέρμα σας να φαίνονται νεανικά και υγιή.

Πράσινο Τσάι:
Οι πολυφαινόλες είναι οι κύριοι δεσμευτές των ελεύθερων ριζών. Πυκνώνουν την επιδερμίδα σας και σας προστατεύουν από τη φθορά της ακτινοβολίας. Μπορεί να βοηθήσει στο ηλιακό έγκαυμα και μπορεί να ληφθεί από το στόμα ή τοπικά.

Ρόδια:
Περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά που φαίνεται να ευνοούν την επούλωση των πληγών. Πυκνώνουν επίσης την επιδερμίδα και παρατείνουν τη ζωή των ινοβλαστών για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ντομάτες:
Τα θρεπτικά συστατικά σε αυτά μειώνουν την πιθανότητα να καείτε από τον ήλιο. Μαζέψτε τα (με λίγο λιπίδιο εκ των προτέρων, ώστε να απορροφηθούν τα ενεργά συστατικά. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε τα ενεργά συστατικά για αυτό το αποτέλεσμα, γι’ αυτό απολαύστε τις ντομάτες και όχι απλώς ένα συμπλήρωμα λυκοπενίου.

Ρίξτε το λίπος:
Τα υψηλά επίπεδα λίπους στο αίμα θα φράξουν το δέρμα σας, μαζί με τις αρτηρίες σας. Τα τρελά υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων μπορούν να καταστρέψουν τα χαρακτηριστικά σας. Τα κίτρινα εξογκώματα που ονομάζονται ξανθώματα προκύπτουν από υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων.Τα βασικά βήματα φροντίδας περιλαμβάνουν τη διατήρηση μιας δίαιτας χαμηλής σε κορεσμένα/τρανς λιπαρά, καλό σάκχαρο στο αίμα  και μείωση της χοληστερόλης LDL/αύξησης της χοληστερόλης HDL. Τα ξανθώματα μπορούν να υποχωρήσουν μόλις μειωθούν τα λίπη στο αίμα, αλλά μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Η προσθήκη 300 mg (ή περισσότερο) νιασίνης δύο φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει. ρωτήστε το γιατρό σας.

Προσθέστε επίσης 162 mg ασπιρίνης την ημέρα. Πάρτε την με μισό ποτήρι ζεστό νερό πριν καθώς και αμέσως μετά, ώστε να ελαχιστοποιήσετε τη βλάβη στο στομάχι. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή φλεγμονή και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ρυτίδων. Ρωτήστε όμως και πάλι τον γιατρό σας καθώς όλα δεν είναι για όλους και ο μόνος αρμόδιος είναι ο γιατρός..

Αλκοόλ
Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα σας ενώ αυξάνει τη διαρροή των τριχοειδών αγγείων. Αυτό σημαίνει ότι το νερό μετακινείται από την κυκλοφορία του αίματος στους μαλακούς ιστούς. Μαζί με τον οριζόντιο ύπνο, αυτό προκαλεί πρήξιμο στο πρόσωπο, τεντωμένο δέρμα και ταχύτερο σχηματισμό ρυτίδων. . Το κάπνισμα μειώνει επίσης τα επίπεδα νιτρικού οξειδίου από τα κύτταρα της εσωτερικής επένδυσης των αρτηριών σας. Αυτό το βραχύβιο αέριο δίνει στο δέρμα κάποια ευελιξία, έτσι τα τσιγάρα και τα κορεσμένα λίπη χαλαρώνουν το δέρμα και συμβάλλουν στη δημιουργία ρυτίδων. Όταν το κόψετε, οι κάθετες γραμμές θα μειωθούν και θα φαίνεστε νεότεροι! 

www.youbeauty.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr