Dry Brushing -Στεγνό Βούρτσισμα. Λείο δέρμα στο σώμα που ακτινοβολεί χωρίς κυτταρίτιδα. Σε ποιούς επιτρέπεται.

Dry Brushing -Στεγνό Βούρτσισμα. Λείο δέρμα στο σώμα που ακτινοβολεί χωρίς κυτταρίτιδα. Σε ποιούς επιτρέπεται.

Κατανόηση του Dry Brushing

Το στεγνό βούρτσισμα είναι η μόδα αυτή τη στιγμή, αλλά τι είναι το στεγνό βούρτσισμα; Είναι ένα μυστικό υγείας και ομορφιάς που ξεκίνησε πριν από αιώνες. Οι άνθρωποι κάνουν στεγνό βούρτσισμα για να βελτιώσουν την υγεία του σώματός τους και του δέρματος τους σχεδόν από τότε που εφευρέθηκαν οι βούρτσες. 

Η αλήθεια είναι ότι το δέρμα με στεγνό βούρτσισμα γίνεται ελαστικότερο, σφύζει απο ζωή (αφού το αίμα ρέει καλύτερα) ενώ η σωματική και η ψυχική ευεξία είναι σίγουρη. Χρειάζονται όμως κάποιες προυποθέσεις. Ας δούμε ποιές είναι αυτές.

Η χρήση στεγνής βούρτσας είναι μια μέθοδος χρήσης πάνω σε ξηρό δέρμα για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας, την αύξηση της κυκλοφορίας και την προώθηση της καθώς και  της λεμφικής παροχέτευσης. 

Εάν θέλετε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη από το στεγνό βούρτσισμα, θα χρειαστεί να γνωρίζετε τα εξής:

Μπορείτε να αγοράσετε μια στεγνή βούρτσα σε οποιαδήποτε τιμή. Κυμαίνονται από  20 ευρώ  ακόμη και έως 80 ευρώ. Αλλά η ποιότητα είναι αυτό που μετράει. Η βούρτσα πρέπει να έχει σταθερές και φυσικές τρίχες.

Χρειάζεται να πάρετε την βούρτσα και να βουρτσίσετε απο κάτω προς τα πάνω ή προς την καρδιά. Θα πρέπει να είστε σταθεροί αλλά όχι επιθετικοί και να εργάζεστε από το κάτω μέρος του σώματός σας και πάνω, ξεκινώντας από τα πόδια. Η χρήση μιας στεγνής βούρτσας σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της επούλωσης του δέρματος, στην απολέπιση και στην ενθάρρυνση της απορρόφησης της ενυδατικής κρέμας.

Όπως και με τα περισσότερα μυστικά ομορφιάς, δεν αποτελεί θεραπεία για δερματικές παθήσεις. Το στεγνό βούρτσισμα δεν θα θεραπεύσει το έκζεμα αλλά εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι προσφέρει πολλά οφέλη όπως:

Κυκλοφορία

Η κυκλοφορία βοηθά στη ροή του αίματος σε όλες τις περιοχές του σώματος. Η ερυθρότητα που παρατηρείτε μετά το στεγνό βούρτσισμα δεν είναι παρόμοια με τον ερεθισμό που θα δείτε μετά το απότομο ξύσιμο. Αλλά είναι  το αίμα που ορμάει στην επιφάνεια αυτών των περιοχών, προάγοντας την επούλωση.

Απολέπιση
Το στεγνό βούρτσισμα βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τα χαλαρά και ξηρά κύτταρα του δέρματος, τη βρωμιά και τη λιπαρότητα. Αφαιρεί το ανώτερο στρώμα του δέρματος και το προετοιμάζει για ντους, ξύρισμα και λοσιόν. Αυτή η μέθοδος μπορεί ακόμη και να αποφράξει τους πόρους, μειώνοντας την ακμή του σώματος, τα μαύρα στίγματα και τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Λεμφική παροχέτευση
Η λεμφική παροχέτευση είναι η απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα μας μέσω των λεμφαδένων. Με το στεγνό βούρτσισμα, ενθαρρύνετε τη ροή του αίματος και βοηθάτε να αφαιρεθούν οι τοξίνες από το σώμα.

Αν και δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, πολλοί άνθρωποι που κάνουν στεγνό βούρτσισμα παρατηρούν μείωση της κυτταρίτιδας. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο προσωρινό φαινόμενο γεμίσματος στην επιφάνεια του δέρματος. Με τα χέρια ή ένα πινέλο, κάθε είδους μασάζ σώματος θα δώσει μια πιο λαμπερή και γεμάτη όψη, αλλά είναι προσωρινό.

Θα πρέπει πάντα να λούζεστε μετά από στεγνό βούρτσισμα για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό βοηθά να βεβαιωθείτε ότι ξεπλένετε τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος και εφαρμόζετε υγρασία στις περιοχές. Βοηθά επίσης να διασφαλιστεί ότι το δέρμα σας είναι στεγνό όταν βουρτσίζετε.

Το στεγνό βούρτσισμα είναι επίσης μια απολέπιση πλήρους μορφής. Αν και αυτό κάνει θαύματα για το δέρμα με μέτρο, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή στεγνό δέρμα εάν δεν γίνει σωστά και δεν ακολουθηθεί μετά μια ενυδατική κρέμα. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε μια φορά την εβδομάδα και να συνεχίσετε από εκείνο το σημείο βλέποντας και παρατηρώντας πώς αντιδρά το δέρμα σας.

Το στεγνό βούρτσισμα είναι επίσης μια πολύ χαλαρωτική μέθοδος αυτοφροντίδας και ακόμη και διαλογισμού. Βιώνοντας την αίσθηση της βούρτσας στο δέρμα σας, την απαλότητα και την απελευθέρωση μπορεί να εμπνεύσει ηρεμία γαλήνη και ξεκούραση. Σε γυρνάει σχεδόν σε μια βρεφική αίσθηση. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν επίσης ότι το στεγνό βούρτσισμα πριν τον ύπνο τους βοηθά να κοιμηθούν.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το στεγνό βούρτσισμα, αν και ωφέλιμο, δεν είναι για όλους. Εάν έχετε σπασμένο, ερεθισμένο ή μολυσμένο δέρμα, το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα προβλήματα. Ποτέ μην στεγνώνετε το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο, πάνω σε κοψίματα ή πληγές. Εάν έχετε έκζεμα ή ψωρίαση, θα πρέπει να προχωρήσετε με προσοχή ή να μιλήσετε με έναν δερματολόγο πριν το δοκιμάσετε.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr