Υαλουρονικό Οξύ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Υαλουρονικό Οξύ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Το έχεις σίγουρα ακούσει, πιθανότητα να το έχεις ήδη δοκιμάσει, είσαι σίγουρη όμως πως ξέρεις πώς πρέπει να το χρησιμοποιείς;

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στην περιποίηση της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ υπόσχεται άμεση λείανση και ενυδάτωση, αρκεί να το εφαρμόζεις γνωρίζοντας σε βάθος τις ιδιότητες, τα οφέλη αλλά και τις αδυναμίες του.

Δώσε βάση στο μοριακό βάρος.

Δεν είναι όλες οι συνθέσεις των ορών με υαλουρονικό ίδιες. Καλό είναι να αναζητήσεις μια σύνθεση που περιέχει ένα μίγμα υαλουρονικού με μόρια υψηλού και χαμηλού βάρους ώστε να δεις αποτέλεσμα τόσο στα ανώτερα όσα και στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Τα μόρια υψηλού βάρους μένουν ουσιαστικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας και δημιουργούν ένα λεπτό, προστατευτικό στρώμα ενώ δίνουν άμεση λείανση. Τα μόρια χαμηλού βάρους εισχωρούν πιο βαθιά στην επιδερμίδα και της χαρίζουν την απαραίτητη ενυδάτωση.

Συνδύασε σωστά το Υαλουρονικό

Τα μικρά μόρια υαλουρονικού που εισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα έχουν την ιδιότητα να βοηθούν και τα υπόλοιπα συστατικά των καλλυντικών σου να εισχωρούν βαθύτερα και να δρουν πιο αποτελεσματικά. Συνδύασε λοιπόν έναν ορό υαλουρονικού οξέως με μια κρέμα αντιοξειδωτικής προστασίας (κατά προτίμηση με βάση την βιταμίνη C) για μεγαλύτερη προστασία από τις εξωτερικές επιθέσεις και θα δεις το δέρμα σου πραγματικά πιο υγιές και ισορροπημένο.

Απόφυγε την αφυδάτωση

Παρόλου που θεωρείται ένα συστατικό που βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας στο εσωτερικό της επιδερμίδας το υαλουρονικό οξύ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Και αυτό γιατί το υαλουρονικό έχει την ιδιότητα να απορροφά και να συγκρατεί την υγρασία οπουδήποτε την βρει. Αν λοιπόν ζεις σε περιβάλλον με πολύ ξηρή ατμόσφαρα και εφαρμόσεις έναν ορό με υαλουρονικό σε στεγνή επιδερμίδα τότε αυτό θα απορροφήσει οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας υπάρχει στην επιφάνεια του δέρματος αφήνοντάς το ακόμη πιο ξηρό και αφυδατωμένο. Φρόντισε λοιπόν να εφαρμόζεις τον ορό με υαλουρονικό σε νωπή επιδερμίδα και, στη συνέχεια, να “κλειδώνεις” την υγρασία στο εσωτερικό της με τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας.

Καταπολέμησε την ακμή

Η λιπαρή και ακνεϊκή επιδερμίδα έχει ανάγκη για ενυδάτωση, όπως κάθε τύπος δέρματος. Συχνά το ξεχνάμε και αφήνουμε το λιπαρό δέρμα να αφυδατώνεται, χρησιμοποιώντας επιθετικά προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης και αποφεύγοντας τις ενυδατικές κρέμες. Στην πραγματικότητα η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδατώση με προϊόντα που έχουν ως βάση ενυδατικούς παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ και όχι τα έλαια. Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην εξισορρόπηση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας περιορίζοντας έτσι τυχόν ερεθισμού αλλά και της εμφάνισης ακμής. Το υαλουρονικό οξύ παρά τη λέξη “οξύ” στην ονομασία του δεν έχει απολεπιστικές ιδιότητες, αντιθέτως, έχει ήπια δράση και δε φαίνεται να προκαλεί σπυράκια ή κοκκινίλες για αυτό και ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος.

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr