10 tips μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις κουκουλωτά μάτια

10 tips μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις κουκουλωτά μάτια

Κάνε το βλέμμα σου να δείχνει πιο φωτεινό και λαμπερό, ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

Βίκυ Χριστοπούλου

Ενώ κάθε σχήμα ματιών είναι όμορφο, η αλήθεια είναι ότι τα λεγόμενα hooded eyes στέκονται εμπόδιο στη δημιουργία ορισμένων eye looks….ή μήπως όχι; Ακολουθούν τα 10 καλύτερα tips μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια, έτσι ώστε να μπορείς να αντιγράφεις κάθε makeup look που βλέπεις στο Instagram:

10 χρυσοί κανόνες για εσένα που είσαι 20 και θες να προλάβεις τις ρυτίδες

Ας αρχίσουμε από τα βασικά…
Τι είναι τα κουκουλωτά μάτια;
Για να πάτησες σε αυτό το κείμενο λογικά ξέρεις. Σε περίπτωση όμως που σε πιάσαμε αδιάβαστη…. Τα κουκουλωτά μάτια, γνωστά και ως hooded eyes, είναι εκείνα που το βλέφαρο και η πτυχή τους δεν ξεχωρίζουν. Με άλλα λόγια είναι εκείνα που το δέρμα πέφτει από το κόκαλο του φρυδιού προς την γραμμή των βλεφαρίδων, καλύπτοντας την πτυχή και το κινητό βλέφαρο.

Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι να αρχίσεις να βάφεσαι. Πολύ γρήγορα θα παρατηρήσεις πως όλα τα eye looks που βλέπεις στο Instagram δείχνουν τελείως διαφορετικά στα δικά σου μάτια, αφού η επιφάνεια στην οποία μπορεί να απλωθεί η σκιά είναι πολύ μικρή, ενώ το δέρμα που πέφτει από το κόκαλο του φρυδιού δημιουργεί ανεπιθύμητη λιπαρότητα στο κινητό βλέφαρο.

Πώς να κάνεις μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια
1. Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, εφάρμοσε σε όλο το κινητό βλέφαρο ένα primer, για να βεβαιωθείς ότι οι σκιές θα μείνουν στη θέση τους όση λιπαρότητα κι αν δημιουργηθεί στην περιοχή.

2. Ξεκίνησε να δημιουργείς το eye look της επιλογής σου, έχοντας τα μάτια σου ανοικτά ώστε να μπορείς να εντοπίσεις καλύτερα τη φυσική κόγχη τους.

3. Αντί να εφαρμόσεις τη σκιά στην κόγχη του ματιού σου, εφάρμοσέ την λίγο πιο πάνω έτσι ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός πιο “ανοικτού” βλέμματος.

 

4. Εάν είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ, δοκίμασε αυτήν την εύκολη τεχνική:

www.missbloom.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr