5 διαχρονικά beauty tips για να δείχνεις πάντα νέα

5 διαχρονικά beauty tips για να δείχνεις πάντα νέα

Και είναι πιο απλά απ’ ότι περίμενες.

Η ομορφιά (εννοείται ότι) δεν έχει ηλικία. Όλες οι γυναίκες είναι όμορφες οποιοδήποτε νούμερο κι αν δείχνει η ταυτότητά τους, ιδίως αν αισθάνονται και οι ίδιες όμορφες μέσα τους. Υπάρχουν ωστόσο μερικά tips που ακολουθούν διαχρονικά μερικές από τις πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη που εγγυώνται ότι θα σου χαρίσουν μια ανεπανάληπτη αίσθηση φρεσκάδας και νεανικότητας.

Ποια είναι αυτά;
#1. Φόρα αντηλιακό και καπέλο
Ξέρεις γιατί οι Ασιάτισσες έχουν τόσο υγιή και νεανική επιδερμίδα, ακόμα και σε πολύ προχωρημένη ηλικία; Ναι, φυσικά και βοηθούν πολύ οι 10 κρέμες που απλώνουν ευλαβικά στο πρόσωπό τους καθημερινά και με συνέπεια, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το μυστικό τους είναι ότι κυκλοφορούν οπουδήποτε με ομπρέλα ή καπέλο ώστε να μην τις βλέπει ο ήλιος. Αποκλείεται να μην έχεις πετύχει ούτε μια τουρίστρια από την Ασία να κυκλοφορεί έτσι στο κέντρο της Αθήνας, χειμώνα καλοκαίρι – τώρα γνωρίζεις το γιατί. Εντάξει, προφανώς και δεν προτείνουμε να βγαίνεις έξω με την ομπρέλα σου, όμως δεν έχεις δικαιολογία για να μην φοράς καθημερινά το αντηλιακό σου. Η ηλιακή ακτινοβολία είναι τόσο δυνατή που διαπερνά πλέον ακόμα και τα τζάμια, γεγονός που κάνει επιτακτική τη χρήση αντηλιακού αλλά και τη συνεχή επάλειψή του κάθε 2-3 ώρες.

#2. Φρόντισε τα μαλλιά σου
“Πρόσεχε για να έχεις”, λέει μια σοφή ρήση, η οποία εφαρμόζεται ολιστικά στο σώμα. Τα μαλλιά φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση, η σωστή φροντίδα των οποίων θα σου χαρίσει υγιή, λαμπερά μαλλιά. Γιατί είναι γνωστό ότι τα ταλαιπωρημένα μαλλιά με ξηρές άκρες, εκτός από άκομψα, δίνουν μια φλατ όψη στην τρίχα που τα κάνει να δείχνουν άτονα, χωρίς ζωή, κίνηση και ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από την αρχαιότητα τα πλούσια μαλλιά γεμάτα όγκο ήταν σημάδι γονιμότητας – και άρα, νεότητας.

Tip: Υπάρχουν πολλά χτενίσματα και κουρέματα που δίνουν την ψευδαίσθηση όγκου στα λεπτά ή λίγα μαλλιά και μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις και μόνη σου στο σπίτι.

#3. Φρόντισε τη βαφή των μαλλιών σου
Είναι γεγονός οτι τα μαλλιά που δεν είναι βαμμένα σωστά ή αυτά στα οποία ξεπροβάλλει έντονα η ρίζα, μπορεί να δώσουν μια ταλαιπωρημένη, κουρασμένη όψη στο πρόσωπο που προσθέτει χρόνια. Μείνει πιστή στα ραντεβού σου με το κομμωτήριο όποτε θεωρείς ότι το χρειάζεσαι και μην αμελείς τη σωστή περιποίησή τους στο σπίτι με τα κατάλληλα προϊόντα.

Τα καλύτερα μωβ σαμπουάν για να αναδείξεις τα ξανθά, βαμμένα μαλλιά σου

#4. Πρόσεχε τα δόντια σου
Την ίδια ακριβώς όψη μπορεί να δώσουν τα μη φροντισμένα δόντια. Ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι το λαμπερό, κατάλευκο χαμόγελο δεν χαρίζει μόνο πόντους γοητείας στον κάτοχό του αλλά και αφαιρεί χρόνια, κάνοντάς τον να δείχνει σημαντικά νεότερος. Καλό είναι να τηρείς τα ραντεβού με τον οδοντίατρό σου για καθαρισμό 2 φορές τον χρόνο αλλά και να βουρτσίζεις τα δόντια σου με προσοχή τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα και σίγουρα μετά από κάθε γεύμα. Ταυτόχρονα, η χρήση οδοντικού νήματος θα κάνει τη διαφορά στα δόντια σου και θα τα διατηρήσει υγιή. Τέλος, σκέψου το ενδεχόμενο λεύκανσης αν θεωρείς ότι παραείναι κίτρινα, απλά προσπάθησε να μην την επαναλαμβάνεις συχνά.

#5. Περιποιήσου τα άκρα και τα νύχια σου
Λένε ότι τα πρώτα σημάδια γήρατος εμφανίζονται στα χέρια, με τις ρυτίδες στις παλάμες να είναι πιο έντονες και βαθιές όσο περνάει ο καιρός αλλά και την ελαστικότητα του δέρματος να φθίνει σταδιακά. Η λύση; Η εντατική ενυδάτωση με πλούσιες ενυδατικές κρέμες που θα αποτρέψουν την αφυδάτωση του δέρματος και θα το διατηρήσουν πλήρως ενυδατωμένο. Ταυτόχρονα, ένα καλό μανικιούρ και απαλά χρώματα σταν νύχια θα κάνουν τα άκρα σου να δείχνουν πιο νεανικά.

www.madamefigaro.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr