Διαγράφοντας Τις Πανάδες Απο Μέσα. Tο Υπερ – Μούρο Ομορφιας Που Πρέπει Να Γνωρίζεις: Schisandra Berry!!

Διαγράφοντας Τις Πανάδες Απο Μέσα. Tο Υπερ – Μούρο Ομορφιας Που Πρέπει Να Γνωρίζεις: Schisandra Berry!!

Το σούπερ μούρο που πρέπει να γνωρίζετε: Schisandra Berry

Όταν πρόκειται για υπερτροφές, είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε. Κάθε δεύτερη εβδομάδα υπάρχει ένα νέο συστατικό, που διαφημίζεται ότι είναι η θεραπεία όλων όσον αφορά την υγεία, την ομορφιά ή την ευεξία.

Αλλά ένα συστατικό φαίνεται να έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου – και αυτό είναι το μούρο schisandra. Με την προέλευσή του στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, αυτό το σούπερ μούρο έχει χρησιμοποιηθεί ιατρικά για χιλιάδες χρόνια και πιστεύεται ότι περιέχει και τις πέντε «γεύσεις» της κινεζικής ιατρικής – αλμυρό, γλυκό, ξινό, πικάντικο και πικρό. Λόγω αυτού του περίπλοκου προφίλ γεύσης, η σχισάντρα θεωρείται επομένως ότι ωφελεί όλα τα κύρια όργανα γιν, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, των πνευμόνων, της καρδιάς, των νεφρών και της σπλήνας.

Λειτουργεί συνεργικά για την καταπολέμηση της γήρανσης, την υποστήριξη του λαμπερού δέρματος, την ενίσχυση της πεπτικής υγείας και τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Δείτε πώς το μούρο σχισάντρα μπορεί να ενισχύσει την υγεία και την ευεξία σας.

Υποστηρίζει την απόκρισή σας στο στρες

Ως προσαρμογόνο , το schisandra χρησιμοποιείται συνήθως στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας και να βοηθήσει το σώμα να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στο στρες . Αυτό το επιτυγχάνει θρέφοντας τα επινεφρίδια μας και συμβάλλοντας στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης — επομένως ανεξάρτητα από την πηγή του άγχους σας (είτε σωματικό είτε ψυχολογικό), το schisandra μπορεί  να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείρισή του.

Βελτιώνει την πνευματική διαύγεια

Ενώ η ικανότητα της schisandra να μειώνει την κούραση και να βελτιώνει την ενέργεια παίζει αναμφίβολα ρόλο στην ικανότητά της να βελτιώνει τη διανοητική διαύγεια – είναι ενδιαφέρον ότι η schisandra έχει επίσης μελετηθεί για τις ικανότητές της να βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα – ενισχύοντας τη μνήμη, την εστίαση και τη συγκέντρωση .

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι αυτό το ισχυρό κόκκινο-μοβ μούρο μπορεί επίσης να προσφέρει οφέλη σε άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντας τον σχηματισμό περίσσειας αμυλοειδών βήτα πεπτιδίων στον εγκέφαλο. Σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, αυτά τα πεπτίδια είναι που συμβάλλουν στον σχηματισμό πλάκας και στη συνέχεια στα γνωστικά προβλήματα.

Ενώ σίγουρα χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα στους ανθρώπους, υπάρχουν επίσης κάποια πρώιμα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το μούρο schisandra μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κατάθλιψη —βοηθώντας στην υποστήριξη πιο ισορροπημένων διαθέσεων.

Καταπολεμά τις φλεγμονές και προάγει το λαμπερό δέρμα

Ως πλούσια πηγή λιγνανών -αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που παρουσιάζουν ισχυρά αντιοξειδωτικά οφέλη- το μούρο schisandra είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Δεδομένου ότι η φλεγμονή θεωρείται ο οδηγός για τις περισσότερες χρόνιες ασθένειες – καθώς και τη γήρανση του δέρματος και του σώματος – είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τη φλεγμονή στα ίχνη της. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η σχισάντρα μπορεί να έχει αντικαρκινικά αποτελέσματα προστατεύοντας από το οξειδωτικό στρες και καταπολεμώντας την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων .

Βοηθώντας στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά της σχισάντρα προάγουν επίσης πιο λαμπερό δέρμα, μειώνοντας τα ορατά σημάδια γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και μελάγχρωση. Και κόμη καλύτερα: Το μούρο Schisandra μπορεί επίσης να προστατεύσει τα κύτταρα από τις επιπτώσεις περαιτέρω βλάβης του DNA.

Υποστηρίζει την υγεία του ήπατος

Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη του μούρου schisandra είναι η ικανότητά του να υποστηρίζει τη λειτουργία του ήπατος. Ως ένα από τα βασικά όργανα αποτοξίνωσης του σώματος, το συκώτι είναι υπεύθυνο για την απαλλαγή του σώματος από τα υπερβολικά απόβλητα και τις τοξίνες. Επομένως, η διατήρηση ενός υγιούς ήπατος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ανοσοποιητικού μας και τη γενική ευημερία μας. Λέγεται ότι βοηθά στην τόνωση της παραγωγής ενζύμων, το μούρο σχισάντρα βελτιώνει τη συνολική ηπατική λειτουργία – ενώ η έρευνα δείχνει ότι μπορεί επίσης να προστατεύει από την ηπατική νόσο .

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr