Οι καλύτεροι συνδυασμοί βιταμίνης C για να διαλύσεις τις πανάδες, για λείο δέρμα & για να κάνεις θαύματα με την επιδερμίδα σου.

Οι καλύτεροι συνδυασμοί βιταμίνης C για να διαλύσεις τις πανάδες, για λείο δέρμα & για να κάνεις θαύματα με την επιδερμίδα σου.

Η βιταμίνη C κάνει θαύματα σε μια σειρά από δερματικά προβλήματα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα συστατικά ή προϊόντα από τα οποία κάποιος πρέπει να κρατηθεί μακριά πριν τα αναμίξει με ορό της βιταμίνης C.

Διαφημιζόμενο ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης δέρματος στην αγορά, αυτός ο ορός είναι το κλειδί  για μια λεία, ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα γεμάτη κολλαγόνο. Ανεξάρτητα από το πόσο αυξάνετε την πρόσληψη βιταμίνης C στη διατροφή σας, δεν υπάρχει περίπτωση να είστε πάντα σίγουροι ότι πηγαίνει κατευθείαν στο δέρμα σας. Έτσι, μόνο μέσω της τοπικής χρήσης του μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη του και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους, ο ορός βιταμίνης C δεν είναι το μόνο μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιούν στο δέρμα τους.

Ελάχιστα συνειδητοποιούμε ότι μερικές φορές η έλλειψη γνώσης μπορεί να γίνει η αιτία βλάβης στο δέρμα μας. Αυτό το λάθος μπορεί να γίνει πολύ άνετα με τον ορό της βιταμίνης C καθώς είναι αγαπημένο αντιγηραντικό συστατικό. Η βιταμίνη C δεν μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα με οποιοδήποτε άλλο προϊόν στο τελετουργικό περιποίησης της επιδερμίδας μας. Είναι πάντα καλύτερο να κρατάτε κάποιες αποστάσεις απο ορισμένα συστατικά ή προϊόντα όταν χρησιμοποιείτε βιταμίνη C καθώς μπορεί να δείτε παρενέργειες.

Tα συστατικά που δεν πρέπει να αναμειγνύονται με ορό βιταμίνης C.

Θα πρέπει επίσης να καταναλώνετε βιταμίνη C ως μέρος της διατροφής σας. 

Ποια προϊόντα δεν πρέπει να χρησιμοποιώ με ορό βιταμίνης C;

1. Αποφύγετε τη χρήση αντηλιακού με ορό βιταμίνης C
Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να αναμιγνύετε με τη βιταμίνη C σας είναι το αντηλιακό. Σύμφωνα με τον Dr Sethi, «Οι αντηλιακές ουσίες, ειδικά οι χημικές αντηλιακές ουσίες, αλληλεπιδρούν με τη βιταμίνη C και μπορούν να δημιουργήσουν ενώσεις που έχουν οξειδωτικό χαρακτήρα. Όσο πιο οξειδωτική η περιποίηση της επιδερμίδας σας, τόσο μεγαλύτερη ζημιά παθαίνει το δέρμα σας.».

2. Το οξείδιο του σιδήρου  δεν πρέπει να αναμιγνύεται με βιταμίνη C
Το επόμενο πράγμα που δεν θέλετε να συνδυάσετε με συστατικά ορού βιταμίνης C είναι τα οξείδια του σιδήρου  που  ανήκουν στα συστατικά της κρέμας ΒΒ. Αυτά τα συστατικά όταν συνδυάζονται με βιταμίνη C γίνονται άλατα που μπορεί να γίνουν εξαιρετικά προβληματικά για το δέρμα σας. 

3. Η ρετινόλη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με βιταμίνη C
Θα πρέπει να αποφύγετε να συνδυάσετε τη βιταμίνη C με ρετινόλη. Σε αυτό, προσθέτει ο Δρ Sethi, «Η βιταμίνη C λειτουργεί καλύτερα σε pH περίπου 3, ενώ η ρετινόλη λειτουργεί καλύτερα σε pH περίπου 5 έως 5,5, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση και τα δύο αυτά συστατικά να λειτουργήσουν άνετα στο δέρμα».

4. Υαλουρονικό οξύ
Σύμφωνα με τον Dr Sethi, το υαλουρονικό οξύ χρειάζεται επίσης pH 5 και άνω, ενώ η βιταμίνη C σας χρειάζεται pH 3. Επομένως, και τα δύο αυτά συστατικά δεν θα ωφελήσουν καθόλου το ένα το άλλο, επομένως είναι καλύτερο να μην τα συνδυάσετε.

Ποια προϊόντα περιποίησης του δέρματος λειτουργούν καλύτερα με τον ορό βιταμίνης C;
Η βιταμίνη C συνδυάζεται καλύτερα

με φερουλικό οξύ,

βιταμίνη Ε,

γαλακτικό οξύ ή γλυκολικό οξύ

ώστε να σταθεροποιηθεί.

Να θυμάστε πάντα ότι το επίπεδο pH σας πρέπει να είναι περίπου 3-3,5 για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτοί οι συνδυασμοί μπορούν να κάνουν θαύματα σε δερματικά προβλήματα όπως η θαμπάδα ή η μελάγχρωση.

Η συνέπεια είναι το κλειδί για τα καλύτερα αποτελέσματα στο δέρμα σας, γι’ αυτό θυμηθείτε να προσθέσετε βιταμίνη C στην περιποίηση της επιδερμίδας σας με τρόπο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr