DIY scrub για να αποκτήσετε δέρμα 10 χρόνια νεότερο.

DIY scrub για να αποκτήσετε δέρμα 10 χρόνια νεότερο.

Αποκτήστε δέρμα προσώπου 10 χρόνια νεότερο με αυτό το μαγικό πήλινγκ φυσικής ομορφιάς.

Θέλετε λαμπερό δέρμα; Χρησιμοποιήστε αυτό το DIY scrub με ροζ αλάτι και ροδόνερο
Αν ψάχνετε για ένα σπιτικό scrub για λαμπερό δέρμα, είστε στο σωστό μέρος. Αυτό το DIY scrub με ροζ αλάτι και ροδόνερο που στέλνει τον χρόνο πίσω μπορεί να σας προσφέρει υγιή απολέπιση και εντυπωσιακό δέρμα.

 Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε τα σωστά συστατικά και το scrub θα εξασφαλίσει ότι το δέρμα σας θα παραμείνει υγιές και θα αποφύγετε κοινά προβλήματα όπως η ακμή, η χαλάρωση, η λιπαρότητα και οι ουλές. Έτσι, έχουμε ένα σπιτικό scrub που αλλάζει το παιχνίδι για λαμπερό δέρμα που απαιτεί μόνο δύο συστατικά—ροζ αλάτι και ροδόνερο.

Η Health Shots μίλησε με τον Dr Pooja Chopra, Σύμβουλο Δερματολογίας, Aakash Healthcare, Dwarka, για να κατανοήσει τα οφέλη αυτού του DIY ροδόνερου και ροζ απολέπισης.

Ο Δρ Chopra λέει, «Το ροζ αλάτι είναι η πιο αγνή μορφή θαλασσινού αλατιού που υπάρχει στον κόσμο. Αν και είναι trend στον κόσμο των τροφίμων, παρέχει επίσης πολλά οφέλη για το δέρμα, ειδικά όταν αναμιγνύεται με ροδόνερο».

Ένα scrub είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης.
Το ροζ αλάτι περιέχει πολλά ωφέλιμα για το δέρμα μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Από την άλλη, το ροδόνερο περιέχει εξαιρετικές θεραπευτικές, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, η χρήση τους μαζί για την προετοιμασία ενός DIY scrub μπορεί να σας δώσει υγιές σφιχτό και λαμπερό δέρμα.

Σπιτικό scrub με ροζ αλάτι και ροδόνερο
Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ροζ αλάτι
7-8 σταγόνες ροδόνερο
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Δείτε πώς να προετοιμάσετε και να εφαρμόσετε αυτό το scrub

Σε ένα μπολ, προσθέστε ροζ αλάτι, μέλι και μερικές σταγόνες ροδόνερο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να ετοιμάσουμε ένα scrub.
Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας για περίπου 5 έως 10 λεπτά.
Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. 

Τι κάνει το ροζ αλάτι και το ροδόνερο ένα τέλειο scrub DIY;

1. Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι εξαιρετικό αποτοξινωτικό. Αποβάλλει τις τοξίνες από το δέρμα σας και το βοηθά να αναπνέει.

2. Ένα λιγότερο γνωστό πλεονέκτημα του ροζ αλατιού είναι ότι αφαιρεί την άσχημη μυρωδιά. Είτε πρόκειται για κακοσμία είτε για κακοσμία σώματος, το ροζ αλάτι αναμεμειγμένο με ροδόνερο κάνει θαύματα.

3. Το ροδόνερο και το ροζ αλάτι βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH του δέρματός σας, απομακρύνοντας τους ρύπους και συσφίγγοντας τους πόρους. Στην πραγματικότητα, αυτό το scrub μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του δέρματος βοηθώντας την κυτταρική αποκατάσταση.

4. Αυτό το scrub βοηθά στη μείωση της παραγωγής σμήγματος και ελέγχει τη συμφόρηση του δέρματοςώστε να μειώνονται δραστικά οι κηλίδες και η ακμή

5. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το scrub βοηθά επίσης στην ανακούφιση των πρησμένων ματιών και του πόνου.

6. Το scrub με ροδόνερο και ροζ αλάτι, είναι ένα όπλο αντιγήρανσης γιατί προσφέρει στο δέρμα  επιπλέον ενυδάτωση και επίσης αυτήν την ιδαίτερη  αξιοζήλευτη λάμψη!

Γιατί πρέπει να τρίβετε με πήλινγκ το δέρμα σας.

Το τρίψιμο με πήλινγκ καλής ποιότητας  επιτρέπει στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα, καθώς οι πόροι δεν είναι φραγμένοι και η επιφάνεια του δέρματος είναι λεία (αφού δεν υπάρχει πλέον νεκρό ή ξηρό δέρμα).

Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τονωτικό. 
Επιπλέον, εάν θέλετε να απαλλαγείτε από την υπερμελάγχρωση, τις σκούρες κηλίδες, το τραχύ δέρμα και τα μπαλώματα ακμής, πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε ένα “ακριβό” πήλινγκ. Κι όταν λέμε ακριβό εννοούμε πολύτιμο!
Η υφή, η ακεραιότητα και η νεανική εμφάνιση του δέρματος βελτιώνονται με τη συχνή απολέπιση, η οποία βοηθά επίσης στην τόνωση της σύνθεσης κολλαγόνου.

Θυμηθείτε να μην κάνετε υπερβολικό τρίψιμο ή απολέπιση στο δέρμα σας. Δεν πρέπει να τρίβετε το πρόσωπο ή ακόμα και το σώμα καθημερινά, εκτός και αν χρησιμοποιείτε ένα εξαιρετικά ήπιο σπιτικό scrub. Το ροζ αλάτι με ροδόνερο, ωστόσο, είναι ελαφρύ, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr