Θέλετε να μείνετε αγέραστη; Τρώτε καθημερινά αυτά τα αντιοξειδωτικά φρούτα!

Μια κούπα από τα μικρά αλλά θαυματουργά μύρτιλα μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας και να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής
Το αντιοξειδωτικό υπερτρόφιμο που μειώνει πίεση και χοληστερόλη

 
Μικρά στο μέγεθος, μεγάλα σε σημασία για την μακροζωία και την υγεία μας εν γένει. Τα μύρτιλα περιέχουν ισχυρά συστατικά και θωρακίζουν ορισμένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος, που γίνονται πιο ευάλωτα με την ηλικία.

Ανακαλύψτε παρακάτω έξι πλεονεκτήματα των μύρτιλων που συμβάλλουν στην υγιή γήρανση.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν διάφορες ασθένειες

Τα άγρια μύρτιλα συγκεντρώνουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά ανά μερίδα από άλλα φρούτα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα δαμάσκηνα.

Ανακουφίζουν από τον πόνο και τη φλεγμονή που σχετίζονται με την αρθρίτιδα

Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά καθιστά τα μύρτιλα ιδανικά για την ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή που σχετίζονται με την αρθρίτιδα, σύμφωνα με την Cleveland Clinic. Επιπλέον, μια μικρή μελέτη 63 ατόμων με οστεοαρθρίτιδα γόνατος διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν δύο μερίδες φρέσκα μύρτιλα του ενός φλιτζανιού για 16 εβδομάδες παρουσίασαν βελτίωση του πόνου, της δυσκαμψίας και είχαν μεγαλύτερη ευχέρεια να εκτελέσουν καθημερινές δραστηριότητες.

Bελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Ισχυρό τονωτικό της μνήμης, της συγκέντρωσης αλλά και της οξύνοιας του εγκεφάλου θεωρούνται επίσης τα μύρτιλα, ως πλούσια πηγή πολυφαινολικών ενώσεων. Μια ανασκόπηση στο Brain, Behavior and Immunity συμπέρανε ότι τα μύρτιλα βελτίωσαν τη βραχυπρόθεσμη, τη μακροπρόθεσμη και τη χωρική μνήμη.

Συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου

Λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, τα μύρτιλα βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου, καθώς μόλις ένα φλυτζάνι περιέχει 3,6 γραμμάρια διαιτητικών ινών, καλύπτοντας το 14% περίπου των ημερήσιων αναγκών.

Ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς

Οι ανθοκυανίνες, η ένωση που είναι υπεύθυνη για το μπλε χρώμα των μύρτιλων, είναι ευρέως αναγνωρισμένες για το ρόλο τους στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες.

Προστατεύουν την υγεία των ματιών

Με την ηλικία αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος για οφθαλμικές παθήσεις, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ο καταρράκτης, το γλαύκωμα και η ξηροφθαλμία. Η λουτεΐνη και η βιταμίνη C, οι οποίες βρίσκονται στα μύρτιλα, είναι μεταξύ αυτών που θέλετε να έχετε στη διατροφή σας και προφυλάσσουν τα μάτια.

www.ygeiamou.gr
Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥
Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.