Καμένα μαλλιά από ισιωτική: 5 τρόποι για να τα επαναφέρεις και 5 τρόποι για να μην τα ξανακάψεις

Καμένα μαλλιά από ισιωτική: 5 τρόποι για να τα επαναφέρεις και 5 τρόποι για να μην τα ξανακάψεις

Πολλές γυναίκες λατρεύουν τα τέλεια, όλοϊσια μαλλιά με αποτέλεσμα να περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στον καθρέφτη με το χέρι στην ισιωτική.

Όλα μια χαρά μόνο που ξυπνούν μια μέρα με ξηρά, ταλαιπωρημένα και τελικά καμένα μαλλιά.

Διάβασε παρακάτω πως μπορείς να επαναφέρεις τα καμένα σου μαλλιά και πως να μην τα ξανακάψεις!

 

Πώς να τα “σώσεις”
1. Πάρ΄το απόφαση και πήγαινε για κούρεμα
Το ξέρουμε ότι δεν θέλεις με τίποτα να αποχωριστείς τα μακριά μαλλιά σου, αλλά αν είναι καμένα και δείχνουν ξηρά και θαμπά, τι νόημα έχει να τα κρατάς; Πάρε μια βαθιά ανάσα και κάλεσε τον κομμωτή σου για να κλείσετε ένα επείγον ραντεβού για κούρεμα. Ξέχασε τα παζάρια με τον κομμωτή για τον 1 ή τους 2 πόντους. Πήγαινε έτοιμη να απομακρύνεις όλες τις καμένες άκρες, που διαρκώς σπάνε, και σου υποσχόμαστε ότι αμέσως θα νιώσεις τα μαλλιά σου πολύ πιο υγιή.

2. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση
Αν η haircare ρουτίνα σου δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους ενυδατική μάσκα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επανορθώσεις. Εφάρμοσε μία μάσκα του αγαπημένου σου brand ή λίγο παρθένο λάδι καρύδας στα μαλλιά σου 1-2 φορές την εβδομάδα για να τα θρέψεις σε βάθος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, θα σου προτείναμε αφού την απλώσεις στα μαλλιά σου, να την αφήσεις να δράσει για όσο περισσότερο σου επιτρέπει το πρόγραμμά σου πριν την ξεπλύνεις με τρεχούμενο νερό.

3. Επένδυσε σε μία καλή θεραπεία μαλλιών
Desperate times call for desperate measures! Αν τα μαλλιά σου είναι πραγματικά πολύ ταλαιπωρημένα και καμμένα από την ισιωτική, σε συμβουλεύουμε να επενδύσεις σε μια ποιοτική θεραπεία μαλλίων.

Συχνά λουσίματα
Θα μας πεις “τι σχέση έχει τώρα αυτό;”. Υπάρχει λογική μέσα στην παράνοια. Τα συχνά λουσίματα ξηραίνουν τα μαλλιά, απογυμνώνοντάς τα από τα φυσικά έλαιά τους. Αν τα μαλλιά σου είναι ήδη ξηρά λόγω της ισιωτικής, μπορείς να καταλάβεις πόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Περιόρισε λοιπόν τα λουσίματα σε 2-3 φορές την εβδομάδα και για τις δύσκολες μέρες έχε πάντα ένα μικρό stock από dry shampoo.

5. Κάνε ένα mini hair detox
Τα καμένα μαλλιά από ισιωτική χρειάζονται το detox τους! Το ήξερες ότι αυτή η συμβουλή θα έρθει: Άσε κάτω το πιστολάκι και την πρέσα– απλά ξέχασε ότι υπάρχουν- και επίτρεψε στα μαλλιά σου να συνέλθουν από το σοκ της συνεχούν έκθεσης σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Τι να κάνεις για να μην καούν ξανά τα μαλλιά σου

1. Κάνε το heat protectant spray τον καλύτερό σου φίλο
Αν τα καμένα μαλλιά από ισιωτική είχαν φωνή και μπορούσαν να μιλήσουν, θα σου έλεγαν να μην τα αφήνεις απροστάτευτα απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες των hot tools. Πριν ισιώσεις τα μαλλιά σου, ψέκασέ τα με ένα σπρέι κατά της θερμότητας, που θα μετριάσει λίγο τις αρνητικές επιπτώσεις της πρέσας στα μαλλιά σου.

2. Περιόρισε -όσο μπορείς- την χρήση hot tools
Το ξέρουμε ότι στο μυαλό σου το να βγεις έξω με τα φυσικά μαλλιά σου είναι σενάριο βγαλμένο από ταινία τρόμου, αλλά μη γίνεσαι drama queen. Το πιο πιθανό είναι να μην έχεις βρει ακόμα πώς να αναδείξεις τη φυσική υφή των μαλλιών σου. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, δεν είπαμε να πετάξεις την ισιωτική στα σκουπίδια. Περιόρισε τη χρήση της σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες προσπάθησε να διατηρήσεις το hair look σου ακολουθώντας heat free μεθόδους ή κάνε updos.

3. Μείωσε τη θερμοκρασία
Το ότι η ισιωτική έφτανε τους 240 βαθμούς Κελσίου ήταν ενδεχομένως για εσένα το selling point. Τώρα όμως αφού έκαψες για τα καλά τα μαλλιά σου, θα πρέπει να μας ακούσεις: Δεν χρειάζεται να βάζεις την πρέσα στο φουλ για να αποκτήσεις του look που επιθυμείς. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και -πίστεψέ μας- τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν!

4. Μάθε να κάνεις κομψά heat free χτενίσματα
Όχι, όταν λέμε heat free χτενίσματα δεν εννοούμε τη βαρετή αλογοουρά που έκανες στο δημοτικό ή τον κότσο-κεφτέ με τον οποίο τριγυρνάς μέσα στο σπίτι. Διάλεξε να κάνεις free χτενίσματα, όπως πλεξούδες, updos και buns, με τα οποία μπορείς να ανανεώσεις το στιλ σου και παράλληλα να προστατεύσεις τα μαλλιά σου μειώνοντας τη χρήση hot tools.

5. Μην ισιώνεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμα βρεγμένα/νωπά
Μπορεί να μοιάζει με την εύκολη λύση όταν βγαίνεις από το ντους και έχεις αργήσει για το ραντεβού σου, ωστόσο όταν ακούς τα μαλλιά σου να τσιτσιρίζουν ξέρεις πολύ καλά πως αργότερα θα το μετανιώσεις. Ηθικό δίδαγμα; Ξεκίνα να ετοιμάζεσαι πάντα μισή ώρα νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύεις ότι χρειάζεται προκειμένου να αποφύγεις το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ισιώσεις τα μαλλιά σου όσο είναι ακόμα νωπά και να τα καταστρέψεις.

www.missbloom.gr

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr