Μασάζ προσώπου: Τα χαλαρωτικά οφέλη, η διέγερση του λεμφικού και η μείωση των ρυτίδων

Μασάζ προσώπου: Τα χαλαρωτικά οφέλη, η διέγερση του λεμφικού και η μείωση των ρυτίδων

Το μασάζ του προσώπου μειώνει τις ρυτίδες και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Έχει χαλαρωτική και αναζωογονητική δράση, βοηθώντας σας να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία ή να κάνετε μασάζ μόνη στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες του βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια του άρθρου.

Μασάζ προσώπου: Τα χαλαρωτικά οφέλη, η διέγερση του λεμφικού και η μείωση των ρυτίδων
Το μασάζ προσώπου πέραν της χαλάρωσης που προσφέρει και της μείωσης των πονοκεφάλων, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει τη συμμετρία του προσώπου.

Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μασάζ προσώπου καθαρά για χαλάρωση είτε για τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης πάθησης, υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Οι βασικοί τύποι του μασάζ
Υπάρχουν διάφοροι τύποι και τεχνικές μασάζ προσώπου που μπορείτε να κάνετε μόνες σας ή με την αρωγή ενός επαγγελματία.

Οι τεχνικές περιλαμβάνουν:

Λεμφική αποστράγγιση: Ωφελεί τα άτομα που εμφανίζουν πρήξιμο στο πρόσωπό τους, νιώθουν κόπωση, έχουν στρες και πάσχουν από ημικρανίες ή δερματικές διαταραχές.

Ρεφλεξολογία του προσώπου: Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και το κεφάλι. Βελτιώνει την υφή και την όψη του δέρματος, μειώνει την ένταση και χαλαρώνει τους μύες.

Σιάτσου: Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιεί τη διαφορετική πίεση των δακτύλων στοχεύοντας στο ξεμπλοκάρισμα των μυών.

Σουηδικό: Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό μασάζ, το οποίο πραγματοποιείται με τις τεχνικές της ολίσθησης, της ζύμωσης, τις κρούσεις, τις εντριβές και τη δόνηση.

Θεραπευτικό: Ανακουφίζει από τους πόνους προκαλώντας χαλάρωση.

Acupressure: Η συγκεκριμένη τεχνική στοχεύει στη χαλάρωση των μυών, τη μείωση του πόνου και την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Μασάζ αποσυμφόρησης των κόλπων: Το συγκεκριμένο μασάζ συμβάλει στην αποστράγγιση της βλέννας, στην ανακούφιση των πονοκεφάλων και στην ενίσχυση της κυκλοφορίας. Μπορείτε να το επιλέξετε τις περιόδους που η ιγμορίτιδα είναι σε ύφεση.

Εργαλείο Gua sha: Η συγκεκριμένη μέθοδος πραγματοποιείται με τη χρήση μιας πέτρας νεφρίτη για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Τι θεραπεύει το μασάζ προσώπου
Μειώνει την ακμή: Το μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την εμφάνιση της ακμής καθώς συμβάλει στην αποβολή των τοξινών.

Ανακουφίζει τα άτομα με παθήσεις κροταφογναθικής άρθρωσης: Το μασάζ στο πρόσωπο μειώνει τον πόνο από τους σφιχτούς, φλεγμονώδεις ή επώδυνους μυς της γνάθου και ελαττώνει τους πονοκεφάλους και τον πόνο του αυτιού. Να σημειωθεί, πως το μασάζ για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ΚΓΔ μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με ασκήσεις γνάθου.

Ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας: Το μασάζ προσώπου μπορεί να είναι μόνο το «εισιτήριο» αν θέλετε φωτεινό, λαμπερό δέρμα. Έρευνα του 2002 διαπίστωσε ότι το 59% των γυναικών που έκαναν συχνά μασάζ προσώπου, ανέφεραν ένα αίσθημα φρεσκάδας και αναζωογόνησης στην επιδερμίδα τους ενώ το 54% δήλωσε πως το δέρμα του ήταν πιο ελαστικό. Τέλος, το 50% των γυναικών διαπίστωσε πως η επιδερμίδα τους ήταν πιο σφριγηλή.

Αυξάνει τη ροή του αίματος: Η χρήση ενός ειδικού κυλίνδρου μασάζ αυξάνει τη ροή του αίματος η οποία συμβάλει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας.

Αναζωογονεί το πρόσωπο: Μειώνει το στρες, χαλαρώνει και ανανεώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας. Έρευνα του 2018 επισημαίνει την αποτελεσματικότητα του μασάζ προσώπου με μια συσκευή Pao όσον αφορά το βαθμό αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Η εν λόγω συσκευή μασάζ αποδείχθηκε ότι ενισχύει το πάχος των μυών του προσώπου και την περιοχή της διατομής σε γυναίκες που χρησιμοποιούσαν τη συσκευή για 30 δευτερόλεπτα, δύο φορές την ημέρα για 8 εβδομάδες.

Μειώνει τον ουλώδη ιστό: Εάν έχετε μια ουλή που βρίσκεται στη διαδικασία επούλωσης, το μασάζ μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό. Το μασάζ στον ουλώδη ιστό και τις γύρω περιοχές μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ροής του αίματος, να χαλαρώσει τους κοντινούς ιστούς και να λειάνει τις ουλές.

Το μασάζ προσώπου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως ο πόνος, ο κνησμός και η ευαισθησία. Οι ερευνητές το 2014 διαπίστωσαν ότι η θεραπεία μασάζ ήταν αποτελεσματική στη μείωση του πόνου και του κνησμώδους δέρματος, βελτιώνοντας παράλληλα την εμφάνιση των ουλών σε εγκαυματίες.

Πώς να κάνετε μασάζ στο σπίτι
Μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας ένα μασάζ προσώπου στην άνεση του σπιτιού σας. Πριν ξεκινήσετε, καθαρίστε το πρόσωπο και τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα ορού ή λαδιού ή ένα κρεμώδες καθαριστικό, ώστε τα δάχτυλά σας να γλιστρήσουν και να κυλήσουν εύκολα πάνω στο δέρμα σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του βίντεο που ακολουθεί.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr