Αχλάδι: 6 λόγοι για να το καταναλώνεις καθημερινά

Αχλάδι: 6 λόγοι για να το καταναλώνεις καθημερινά

Όχι, το αχλάδι δεν είναι μόνο μια ασφαλής επιλογή για τη διατροφή σου. Έρευνες δείχνουν πως τα οφέλη που έχει το αχλάδι στην υγεία σου είναι πολλά και σημαντικά.

Το αχλάδι καταπολεμά το διαβήτη:

Οι πολυφαινόλες στο αχλάδι φαίνεται πως δρουν προστατευτικά απέναντι στον διαβήτη τύπου 2. Οι πολυφαινόλες συνδέονται με την υπογλυκαιμία και φαίνεται πως βοηθούν στην μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Τρώγοντας αχλάδι τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα, φαίνεται πως βοηθάς στη σταθεροποίηση της ινσουλίνης ενώ προλαμβάνονται κι άλλα επακόλουθα του διαβήτη τύπου 2, όπως προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, τα μάτια, την επιδερμίδα και το συκώτι. Οι πολυφαινόλες βρίσκονται και στα μήλα, τα μαύρα σταφύλια, τα μούρα, αρκεί να τα καταναλώνεις και με τη φλούδα.

Το αχλάδι σε βοηθά να αναπνέεις καλύτερα:

Τα μήλα χρησιμοποιούνταν στην κινέζικη ιατρική για την θεραπεία ασθενειών των πνευμόνων όπως το άσθμα. Ο χυμός αχλαδιού χρησιμοποιούνταν για να καθαρίσει ο λαιμός και να μειωθεί η παραγωγή φλέγματος.Οι πρακτικοί της ιατρικής υποστηρίζουν πως τους καλοκαιρινούς μήνες με την πολλή ζέστη, το φλέγμα αναπτύσσεται στα πνευμόνια και προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή.

Η αντιοξειδωτική γλουταθειόνη που περιέχει το αχλάδι, ενισχύει την υγεία του ανοσοποιητικού και των πνευμόνων, προλαμβάνοντας μολύνσεις από βακτήρια. Φυσικά, αν δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις, επικοινώνησε άμεσα με το γιατρό σου και μην περιμένεις να περάσει η δυσκολία μόνο με κατανάλωση αχλαδιών.

Το αχλάδι σε βοηθά στην εγκυμοσύνη:

Τα αχλάδια περιέχουν πολλά συστατικά που βοηθούν στην εγκυμοσύνη όπως είναι το φολικό οξύ. Ένα μεγάλο αχλάδι περιέχει 14 μικρογραμμάρια φολικού οξέος που έχεις τόσο πολύ ανάγκη εσύ και το έμβρυό σου, ειδικά στις 12 πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Το αχλάδι βοηθά στη θεραπεία των αλλεργιών

Το πρώτο φρούτο που δίνουμε στα μωρά που ξεκινούν να τρώνε, είναι το αχλάδι, κι όχι τυχαία, αφού σπάνια μπορεί να τους προκαλέσει αλλεργίες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αχλάδια περιέχουν το φυσικό αντιισταμινικό κουερσετίνη.

Τα αχλάδια περιέχουν βόριο, ένα μέταλλο απαραίτητο για τον μεταβολισμό του ασβεστίου και την υγεία των οστών. Το βόριο βελτιώνει καταστάσεις όπως η οστεοπόρωση και η οστεοαρθρίτιδα και τονώνει τη μνήμη.Το βόριο φαίνεται να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χειρίζεται άλλα στοιχεία, όπως είναι ο χαλκός, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο και η βιταμίνη ενώ ακόμη, φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε υγιείς άντρες.

Το αχλάδι θεραπεύει το χανγκόβερ

Έρευνα δείχνει πως η κατανάλωση χυμού αχλαδιού λίγο πριν βγεις για ποτό, μπορεί να μειώσει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του αλκοόλ. Τα ένζυμα που περιέχει το αχλάδι, φαίνεται να βοηθούν στη διάσπαση του αλκοόλ γρηγορότερα.Και δεν είναι μόνο αυτό το όφελος που σου προσφέρει το αχλάδι. Τα αχλάδια χρησιμοποιούνται εδώ και 4.000 χρόνια ως φάρμακο στην Κίνα. Χαμηλά σε λιπαρά, με λίγες θερμίδες, τα αχλάδια σου δίνουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι για να θεωρούνται όχι μόνο σούπερ τρόφιμο αλλά φάρμακο.Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύφθηκε πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν χυμό αχλαδιού καθημερινά, είχαν λιγότερα περιστατικά απώλειας μνήμης ενώ ήταν και λιγότερο ευαίσθητα στο φως και τους θορύβους το πρωί που ξυπνούσαν.

www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr