Επιλέξτε αυτά τα 6 έλαια για να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση και να αυξήσετε την πυκνότητα των μαλλιών σας

Επιλέξτε αυτά τα 6 έλαια για να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση και να αυξήσετε την πυκνότητα των μαλλιών σας

Όταν αρχίσετε να χάνετε μαλλιά, είναι φυσικό να ανησυχείτε για το πώς να αυξήσετε την πυκνότητα τους. Ο διάσημος δερματολόγος Dr Jaishee Sharad μοιράζεται μια λίστα με έλαια για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Η απώλεια μαλλιών είναι ένα φυσικό μέρος της ενηλικίωσης, αλλά μπορείτε  να ενισχύσετε την ανάπτυξη των μαλλιών και να αυξήσετε και την πυκνότητα τους. 

Το λάδι, όπως πολλοί θα είχαν ακούσει από τους ειδικούς στα μαλλιά καθώς και από τις γιαγιάδες τους, είναι μια σημαντική θρεπτική διαδικασία για τη διατήρηση υγιών, δυνατών και πυκνών μαλλιών. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τα λάδια μαλλιών . Να επιλέγετε πάντα ένα λάδι ανάλογα με την κατάσταση των μαλλιών σας. Παρακάτω θα δείτε τα προτερήματα του καθενός ξεχωριστά και τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσετε..

6  έλαια για την αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών και την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών

1. Λάδι Jojoba για τα μαλλιά
Βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Το λάδι Jojoba βοηθά επίσης στην πρόληψη της τριχόπτωσης και αυξάνει την πυκνότητα και το πάχος των μαλλιών. Φροντίζει πάρα πολύ την ανθρώπινη επιδερμίδα καθώς της παρέχει κοινά στοιχεία με την ανθρώπινη σύσταση. Είναι ένα στοχευμένο έλαιο όπου με μια μικρή ποσότητα κάνει τέλεια την δουλειά του.

2. Το έλαιο μέντας λειτουργεί στις ρίζες των μαλλιών
Αυξάνει την ανάπτυξη και την πυκνότητα των μαλλιών αυξάνοντας την τρίχα ακριβώς απο την ρίζα. Μια μελέτη του 2014 που αναφέρεται από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας, αναφέρει ότι το έλαιο μέντας λειτούργησε καλύτερα για τα αποτελέσματα της ανάπτυξης των μαλλιών. Αύξησε περισσότερο το πάχος του δέρματος, τον αριθμό των ωοθυλακίων και το βάθος των ωοθυλακίων, σε σύγκριση με το φυσιολογικό ορό, το έλαιο jojoba και τη μινοξιδίλη, στα ποντίκια.

3. Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό για την ποιότητα των μαλλιών
Το ελαιόλαδο είναι περίφημα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ενδυναμώνει για να βοηθήσει στην ενυδάτωση των μαλλιών καθώς και στην αύξηση της ανάπτυξης της τρίχας.

4. Το λάδι καρύδας μπορεί να βελτιώσει την υγεία των μαλλιών
Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα έλαια μαλλιών, το λάδι καρύδας βοηθά στην πρόληψη της ζημιάς και του σπασίματος . Αυτό βοηθά επίσης στη διατήρηση του όγκου των μαλλιών μας.

5. Λάδι κρεμμυδιού για την αναγέννηση των μαλλιών
Το κρεμμύδι θεωρείται εξαιρετικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Τόσο ο χυμός κρεμμυδιού όσο και το έλαιο κρεμμυδιού θεωρούνται ένα φυσικό ελιξίριο για την αύξηση της πυκνότητας τους.Το θείο στο κρεμμύδι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της τριχοφυΐας, αλλά τα ερευνητικά δεδομένα δεν είναι σημαντικά από αυτή την άποψη. Ωστόσο ακόμη και έτσι το κρεμμύδι θεωρείται εξαιρετικά χρήσιμο για την υγεία των μαλλιών.

6. Λάδι δεντρολίβανου για τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών
Μια μελέτη του 2015 εξέτασε τα οφέλη του ελαίου δεντρολίβανου σε σύγκριση με τη μινοξιδίλη, ένα φάρμακο για τη θεραπεία της τριχόπτωσης, για τη βελτίωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Τα αποτελέσματα ήταν άριστα σε διάστημα έξι μηνών.

Όλα τα έλαια που προτείνονται εφαρμόζονται σαν μάσκα επανόρθωσης, πριν το λούσιμο. Ο μικρότερος χρόνος εφαρμογής τους, μπορεί να είναι τα 20 λεπτά. Αλλά όσο περισσότερο σταθεί το λάδι θεραπείας πάνω στα μαλλιά τόσο το καλύτερο. Θα απολαυσετε σίγουρα το αποτέλεσμα.

με πληροφορίες απο www.healthshots.com

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr