Δερμοαπόξεση προσώπου: Η θεραπεία που θα ανανεώσει το δέρμα

Δερμοαπόξεση προσώπου: Η θεραπεία που θα ανανεώσει το δέρμα

Αν η επιδερμίδα σας έχει χάσει τη λάμψη της και είναι αρκετά θαμπή ή έχει σπυράκια, μαύρα στίγματα και δυσχρωμίες τότε σίγουρα χρειάζεται έναν βαθύ καθαρισμό. Η δερμοαπόξεση προσώπου θα καθαρίσει σε βάθος το δέρμα , θα το αναζωογονήσει και έτσι θα φαίνεται πιο λαμπερό, υγιές και νεανικό.

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι πολύ σημαντικός για ένα υγιές δέρμα. Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και οι ρύποι. Με τη δερμοαπόξεση δηλαδή γίνεται βαθύς καθαρισμός, ενώ θα πρέπει να τον κάνει κάποιος 2-4 φορές το χρόνο.

Σίγουρα όμως μετά το καλοκαίρι γιατί το δέρμα έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι το φθινόπωρο το δέρμα σας είναι αρκετά αφυδατωμένο και υπάρχουν περισσότερα σπυράκια και μαύρα στίγματα. Αυτό γίνεται γιατί ο ήλιος, κάποια αντηλιακά προσώπου, η λιπαρότητα και οι ρύποι φράσσουν τους πόρους.

Τι ακριβώς είναι η δερμοαπόξεση
Στη συγκεκριμένη θεραπεία δεν χρησιμοποιείται ατμός αλλά ειδικοί μικροκρύσταλλοι ή διαμάντι. Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας. Πρόκειται για μία απλή, γρήγορη και μη επεμβατική θεραπεία και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Είναι κατάλληλη για όλα τα δέρματα, ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα. Οι περιοχές που εφαρμόζεται είναι το πρόσωπο φυσικά, ο λαιμός, το ντεκολτέ, η ράχη και τα χέρια. Πρόκειται για μία μηχανική απολέπιση η οποία καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, ανανεώνει και αναπλάθει την επιδερμίδα καθώς αφαιρεί τα κατεστραμμένα κύτταρα.

Επίσης ενεργοποιείται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου και η κυκλοφορία του αίματος ενώ παράλληλα ενυδατώνεται το δέρμα.

Πώς γίνεται
Αρχικά θα πρέπει να έχει προηγηθεί καθαρισμός με κάποιο ειδικό σαπούνι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας. Έπειτα το πρόσωπο σκουπίζεται και ακολουθεί η μηχανική απολέπιση με τη συσκευή δερμοαπόξεσης.

Η απολέπιση αυτή γίνεται μέσω της κεφαλής του μηχανήματος αυτού η οποία εκτοξεύει χιλιάδες μικροκρυστάλλους ή διαμάντια τα οποία απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας.

Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται βαθιά η επιδερμίδα, μειώνονται οι ανοιχτοί πόροι και απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα. Όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα οι μικροκρύσταλλοι ή τα διαμάντια απομακρύνουν το σμήγμα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι καθαρό και λαμπερό.

Στη συνέχεια γίνεται διάνοιξη των φαγεσώρων και πολύ καλός καθαρισμός των πόρων. Μία μάσκα ανάλογα με την ανάγκη του δέρματος είναι απαραίτητη. Είτε είναι ενυδατική, μάσκα αργίλου ή peel off μάσκα.

Με τη δερμοαπόξεση δηλαδή ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες οι οποίοι αρχίζουν να παράγουν νέο κολλαγόνο αλλά και ελαστίνη τα οποία είναι πολύ σημαντικά για να παραμένει το δέρμα νεανικό.

Οι ινοβλάστες αλλά και η υπεραιμία που δημιουργείται από τη δερμοαπόξεση βοηθούν ώστε να αναπλάθεται το δέρμα. Οι συσκευές δερμοαπόξεσης δεν προκαλούν πόνο γιατί στοχεύουν στις επιφανειακές στιβάδες ενώ ο ερεθισμός που δημιουργείται υποχωρεί αρκετά γρήγορα.

Αποτελέσματα
1) Το δέρμα του προσώπου καθαρίζεται σε βάθος και απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα.

2) Ενισχύεται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου και έτσι η επιδερμίδα αναπλάθεται και συσφίγγει.

3) Η επιδερμίδα ανανεώνεται και βελτιώνεται η όψη της αλλά και η υφή της με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι λαμπερό, λείο και νεανικό.

4) Μειώνονται οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

5) Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες μειώνονται.

6) Η ακμή περιορίζεται και οι ουλές της μειώνονται.

7) Η λιπαρότητα εξαφανίζεται.

8) Μειώνονται τα οιδήματα και γίνεται καλύτερη ροή της λέμφου.

Με την πρώτη εφαρμογή της θεραπείας θα δείτε το δέρμα σας λαμπερό, καθαρό και ξεκούραστο. Όμως τα αποτελέσματα είναι προσωρινά και για το λόγο αυτό χρειάζονται 4-6 συνεδρίες κάθε 3-4 εβδομάδες για να παραμένει το δέρμα νεανικό, υγιές, λαμπερό, χωρίς λιπαρότητα, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Αντενδείξεις
Αυτή η τόσο αποτελεσματική θεραπεία δυστυχώς όμως για κάποιους είναι απαγορευτική. Συγκεκριμένα σε άτομα με ερυθηματώδη λύκο και ψωρίαση, σε αυτούς που κάνουν χρόνια θεραπεία με κορτιζόνη, σε έρπη, έκζεμα και σε άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει ρετινοειδή το τελευταίο εξάμηνο.

Μετά τη θεραπεία
Η θεραπεία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Στο τέλος της εφαρμογής θα δείτε στο δέρμα σας ένα ελαφρύ οίδημα και έναν ήπιο ερεθισμό ο οποίος όμως θα υποχωρήσει μετά από λίγες ώρες. Συστήνεται να εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα στα σημεία που έχει γίνει η θεραπεία για καλύτερη ενυδάτωση της περιοχής.

Το μακιγιάζ πρέπει να αποφεύγεται την ημέρα της εφαρμογής της δερμοαπόξεσης ενώ την επόμενη μπορεί να γίνει αλλά να είναι ελαφρύ. Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να γίνεται κατανοητό είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείται αντηλιακή κρέμα γιατί απαγορεύεται η άμεση και πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Για το λόγο αυτό αποφεύγεται η συγκεκριμένη θεραπεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

www.dynamikhgynaika.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr