Κρυοθεραπεία: Τα απίστευτα ευεργετικά οφέλη της για την επιδερμίδα σου

Κρυοθεραπεία: Τα απίστευτα ευεργετικά οφέλη της για την επιδερμίδα σου

Κρυοσάουνα: Τα απίστευτα ευεργετικά οφέλη της για την επιδερμίδα σου
Η κρυοθεραπεία και τα οφέλη της ήταν γνωστά στους ανθρώπους από την αρχαιότητα.

Φέτος ήρθε η ώρα να κάνεις το πιο όμορφο δώρο πρώτα στον εαυτό σου. Ένα δώρο που έρχεται μέσα από την αιώνια γοητεία του πάγου. Η κρυοθεραπεία, με τη σύγχρονη ολόσωμη θεραπεία της κρυοσάουνα, είναι μία μοναδική εμπειρία που προσφέρει πολλά τόσο στην υγεία και στην ευεξία, όσο και στην ομορφιά.

Σήμερα η κρυοθεραπεία, εκτός από τις διάφορες εφαρμογές της στην ιατρική και στην αποκατάσταση, είναι πολύ δημοφιλής και στον τομέα της ομορφιάς και της ευεξίας. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει τo διάσημο fun κοινό της, όπως η Demi Moore, η Jennifer Aniston και ο Christiano Ronald, ενώ υπάρχουν και celebritites, όπως επίσης και αστέρια του επαγγελματικού αθλητισμού που αποφάσισαν να έχουν τη δική τους προσωπική κρυοσάουνα στον χώρο τους.

Η κρυοθεραπεία έρχεται από το μακρινό παρελθόν

Όλοι έχουμε βάλει κάποια στιγμή μία παγοκύστη ή ένα παγάκι σε κάποιο τραυματισμένο σημείο του σώματος για να περιορίσουμε την φλεγμονή, και να απαλύνουμε τον πόνο.

Πρόκειται για απλές μορφές κρυοθεραπείας που δεν ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, αφού τα οφέλη της στην αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων ήταν γνωστά στους Αιγύπτιους από το 2.500 πχ, ενώ και ο Ιπποκράτης έκανε τη σχετική τεκμηρίωση το 400 πχ.

Από τότε μέχρι σήμερα οι ιδιότητες των χαμηλών θερμοκρασιών έχουν βρει πολλές εφαρμογές στην ιατρική αλλά και στην αισθητική.

Η ολόσωμη κρυοσάουνα σύμμαχος της ομορφιάς

Η ολόσωμη θεραπεία σε κρυοσάουνα (καμπίνα στην οποία ο ασθενής βυθίζεται σε ψυχρούς ατμούς, από -120 βαθμούς έως -170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι τα χέρια) είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που διαρκεί το πολύ 3 λεπτά της ώρας, προσφέροντας αμέτρητα ευεργετικά αποτελέσματα.

Ο χρόνος αυτός φαίνεται ότι είναι αρκετός να γίνει σύμμαχος της γυναικείας ομορφιάς χαρίζοντας πλήρη αναζωογόνηση, σύσφιξη καθώς και αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου στο δέρμα, που αποτελεί καθοριστικό δομικό στοιχείο στην αντιγήρανση. Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και πιο νεανικό.

Η κρυοσάουνα ευνοεί επίσης και την ανανέωση των κυττάρων, απομακρύνοντας τις τοξίνες από το δέρμα.

Σημαντικό όφελος της κρυοσάουνας είναι και η επίδραση της στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, λόγω της φυσικής απάντησης του οργανισμού στο κρύο. Με κάθε συνεδρία μπορεί να χάσει κανείς 500 έως 1500 θερμίδες ανάλογα με τον μεταβολισμό του. Έτσι, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δίαιτα και άσκηση, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον έλεγχο του βάρους.

Η κρυοσάουνα αποτελεί μια πραγματική εμπειρία θεραπείας, η οποία έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στην εσωτερική μας ομορφιά, καθώς οι ορμόνες που εκλύονται μειώνουν το άγχος και δημιουργούν αίσθημα ευεξίας

Η διαδικασία

Η πλέον δημοφιλής μορφή κρυοθεραπείας, η κρυοσάουνα είναι η παραμονή σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο κλειστό περιμετρικά με άνοιγμα στο πάνω μέρος, o οποίος γεμίζει με ένα παγωμένο μείγμα αερίων και αζώτου. Η θεραπεία διαρκεί έως 3 λεπτά, ενώ η απουσία υγρασίας από το μείγμα αερίων κάνει την κρυοθεραπεία πολύ πιο ήπια σε σχέση με ένα παγωμένο ντους.

Να σημειώσουμε ότι η πόρτα του θαλάμου ανοίγει και από μέσα, και ο ασθενής μπορεί να βγει αν και όποτε το θελήσει. Η κρυοσάουνα είναι μια ασφαλής θεραπεία, τα αποτελέσματα της οποίας γίνονται αμέσως αισθητά. Ωστόσο η συζήτηση με τον γιατρό που γνωρίζει το ιστορικό σου είναι απαραίτητη, όπως και πριν από κάθε θεραπεία.

Πραγματοποιώντας περισσότερες συνεδρίες (3 έως 4 φορές την εβδομάδα) η βελτίωση είναι πιο εμφανής, είτε πρόκειται για ιατρικό θέμα είτε για αισθητικό.

shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr