Η μέθοδος ενάντια στις ρυτίδες του καπνιστή

Η μέθοδος ενάντια στις ρυτίδες του καπνιστή

Οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες στη γραμμή του άνω χείλους, που ονομάζονται ρυτίδες του καπνιστή γίνονται πιο βαθιές με το πέρασμα του χρόνου. Πώς θα αντιμετωπίσουμε την εμφάνισή τους αλλά και πώς θα προλάβουμε την εμφάνιση καινούριων;

Εκτός από τις τάσεις αφυδάτωσης, το ξεφλούδισμα, το τράβηγμα ή και το σκάσιμο, τα χείλη, αυτή η ευαίσθητη περιοχή του προσώπου, παρουσιάζει άλλο ένα χαρακτηριστικό σημάδι. Πρόκειται για τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες στη γραμμή του άνω χείλους, που ονομάζονται ρυτίδες του καπνιστή και γίνονται πιο βαθιές με το πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον οι καθημερινές μυϊκές συσπάσεις έκφρασης, το κάπνισμα και ο ήλιος εντείνουν τον σχηματισμό τους. Ωστόσο, η κατάλληλη περιποίηση και οι εξειδικευμένες συνθέσεις αντιγήρανσης, θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την εμφάνισή τους αλλά και να προλάβουμε νέες.

#Καθημερινή ενυδάτωση
Τα χείλη μας χρειάζονται συνεχή ενυδάτωση με ένα θρεπτικό λιπ μπαλμ, η οποία κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών ή όταν έχει έντονο αέρα, πρέπει είναι πιο εντατική. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε το ξεφλούδισμά τους καθώς και τον σχηματισμό λεπτών γραμμών γύρω από το περίγραμμα του άνω χείλους.

# Σωστή περιποίηση
Το βασικό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η επιδερμίδα γύρω από τα χείλη είναι ευαίσθητη. Γι’ αυτό δεν τρίβουμε με ένταση την περιοχή όταν κάνουμε ντεμακιγιάζ.

#Για μία εντατική αντιγηραντική φροντίδα
Επιλέγουμε μία εξειδικευμένη σύνθεση με βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ, σιλυμαρίνη και αλλαντοϊνη. Αυτά τα συστατικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνουν τα σημάδια γήρανσης, καταπραϋνουν τους ερεθισμούς και επαναπυκνώνουν τα χείλη. Επιπλέον σημαντικά στοιχεία είναι και τα minerals (μέταλλα και ιχνοστοιχεία) για ενδυνάμωση.

#Ρυτίδες ύπνου

Ενας ακόμα παράγοντας που ενδεχομένως προκαλεί ρυτίδες γύρω από τα χείλη μπορεί να είναι και ο τρόπος που κοιμόμαστε. Για να διασφαλίσουμε ότι το δέρμα μας δεν «τσαλακώνεται» κατά τη διάρκεια του ύπνου, επιλέγουμε μια μαξιλαροθήκη σατέν ή προσπαθούμε να κοιμόμαστε ανάσκελα.

#Η πρόληψη είναι το Α και το Ω
Το SPF είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση. Ετσι κάθε πρωϊ χρησιμοποιούμε αντηλιακό ή μία ενυδατική σύνθεση με SPF. Προαιρετικά, χρησιμοποιούμε κι ένα λιπ μπαλμ με αντηλιακά φίλτρα.

#Θεραπεία σε δερματολόγο

Συμβουλευόμαστε τον ειδικό προκειμένου να ακολουθήσουμε την κατάλληλη αντιγηραντική θεραπεία ομορφιάς, η οποία θα συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων.

www.vita.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr