Χάσε βάρος με φρέσκο μέλι. Συνταγές αδυνατίσματος

Χάσε βάρος με φρέσκο μέλι. Συνταγές αδυνατίσματος

Τα οφέλη του μελιού ισχύουν για τα περισσότερα προγράμματα απώλειας βάρους . Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος , το μέλι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, μπορείτε να δοκιμάσετε μέλι με λεμόνι , κανέλα ή τζίντζερ για τα αποτελέσματά του. Αλλά προτού συζητήσουμε τα οφέλη του μελιού στην απώλεια βάρους, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ορισμένες από τις ανησυχίες που έχουν συχνά οι άνθρωποι σχετικά με το μέλι.

Μέλι για απώλεια βάρους
Το μέλι είναι γνωστό ότι κινητοποιεί το αποθηκευμένο λίπος. Όταν αυτό το λίπος καίγεται για να παρέχει ενέργεια για τις καθημερινές σας δραστηριότητες, θα δείτε σταδιακή μείωση του βάρους σας και ανακούφιση από τα προβλήματα της παχυσαρκίας.

Για τα άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, το μέλι μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών διαταραχών αλλά και να μην αυξήσει το σωματικό βάρος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific World Journal . Σε συνδυασμό με τακτική σωματική δραστηριότητα και μια ισορροπημένη διατροφή, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να έχετε μια πιο δραστήρια και υγιεινή ζωή. Επιπλέον, η κατανάλωση μελιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης σε σύγκριση με τη ζάχαρη . Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βραδύτερη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο πλάσμα. 

Διατροφή με μέλι
Σύμφωνα με το USDA, το μέλι παρέχει νερό, ενέργεια, φυτικές ίνες , ζάχαρη και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Μπορεί να περιέχει μέταλλα όπως σίδηρο , νάτριο , κάλιο , φώσφορο , ψευδάργυρο και ασβέστιο . Το μέλι επίσηςπεριέχει βιταμίνες που περιλαμβάνουν φυλλικό οξύ, νιασίνη , ριβοφλαβίνη , βιταμίνη C και βιταμίνη Β6 , αλλά έχει χαμηλά επίπεδα σεληνίου , πρωτεΐνης , φυτικών ινών και αμινοξέων. 

Μέλι & Ζάχαρη
Το μέλι περιέχει ζάχαρη. Ωστόσο, σε αντίθεση με την επεξεργασμένη ζάχαρη, το μέλι μπορεί να περιέχει επίσης ευεργετικές βιταμίνες και μέταλλα. Η ραφιναρισμένη επιτραπέζια ζάχαρη, την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά για να γλυκάνουν το φαγητό τους, θεωρείται πηγή «κενών θερμίδων», πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος από την κατανάλωση της.

Κανονικά, για την πέψη της ζάχαρης, χρησιμοποιούνται βιταμίνες και μέταλλα που είναι αποθηκευμένα στο σώμα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη διάλυση των λιπών και της χοληστερόλης, επομένως η κατανάλωση καθαρής ζάχαρης είναι  σπάταλη. Όταν τρώτε πολύ ζάχαρη, έχετε την τάση να παίρνετε βάρος όχι μόνο λόγω των θερμίδων αλλά και λόγω της επακόλουθης έλλειψης βιταμινών και μετάλλων. Το μέλι θα μπορούσε να εξισορροπήσει αυτό το αποτέλεσμα επειδή είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους στις προσπάθειές τους να χάσουν βάρος όταν καταναλώνονται σε περιορισμένες ποσότητες. .

 

Μέλι & Σκόρδο
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αγιουρβέδα , η κατανάλωση σκόρδου βυθισμένου σε μέλι μπορεί επίσης να προάγει την απώλεια βάρους. Προτείνει να διατηρείτε το σκόρδο βουτηγμένο στο μέλι και στη συνέχεια να τρώτε μια σκελίδα κάθε μέρα πριν το πρωινό θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. 

Μέλι & Χυμός λεμονιού
Το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους όταν καταναλώνεται με χλιαρό νερό και χυμό λεμονιού (φρέσκος χυμός χωρίς ζάχαρη ή αλάτι ). Πολλοί άνθρωποι πίνουν αυτό το ρόφημα στην αρχή της ημέρας τους ως τρόπο τόνωσης της απώλειας βάρους. Το μέλι είναι γεμάτο με 26 αμινοξέα και πολλές πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα που αναφέρονται παραπάνω, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να ωφελήσουν τον μεταβολισμό του σώματος . Με τη ρύθμιση του μεταβολισμού, τα τρόφιμα αφομοιώνονταικαι χρησιμοποιούνται σωστά, το λίπος μετατρέπεται σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια. Έτσι, βελτιώνεται η συνολική υγεία. 

Έρευνες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση περίπου ενός κουταλιού του γλυκού ή 10 ml μέλι αναμεμειγμένο με 5 ml λεμόνι και 150 ml χλιαρό νερό καθημερινά μπορεί να προωθήσει τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Ο χυμός λεμονιού σε αυτό το μείγμα είναι γεμάτος με βιταμίνη C (γνωστή και ως ασκορβικό οξύ), η οποία μπορεί να καθαρίσει και να αυξήσει τη λειτουργία του ήπατος και θα μπορούσε να επιταχύνει τον μεταβολισμό του λίπους. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού μπορεί να αυξήσει τη λειτουργία της γλουταθειόνης , η οποία είναι ένα βασικό αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας και επίσης θα μπορούσε να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό.

Συνδυάζοντας τις δυνάμεις απώλειας βάρους του χυμού λεμονιού με τις διεγερτικές στον μεταβολισμό του μελιού, αυτό το ελιξίριο, εάν το πίνετε μία φορά την ημέρα, μπορεί να σας δώσει ελκυστικά αποτελέσματα. 

Μέλι & Κανέλα
Μια άλλη δημοφιλής συνταγή συνδυάζει την κανέλα με μέλι και ζεστό νερό . Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι η χρήση κανέλας θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την απώλεια βάρους. 

Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη με μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα φλιτζάνι (150 ml) χλιαρό νερό. Ανακατέψτε καλά αυτά τα συστατικά και πιείτε με άδειο στομάχι.

Η κανέλα θα μπορούσε επίσης να έχει ρυθμιστική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στο μεταβολισμό της γλυκόζης. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους στο σώμα, επομένως η κανέλα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε αυτήν την πτυχή της απώλειας βάρους. Σε συνδυασμό με τη μεταβολική δύναμη του μελιού, αυτό το μείγμα θα μπορούσε να είναι μια ισχυρή ώθηση στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. 

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το μέλι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, μπορείτε να δοκιμάσετε μέλι με λεμόνι, κανέλα ή τζίντζερ για τα αποτελέσματά του.

Διατροφή 
 Καταναλώνετε μια κουταλιά (5 γραμμάρια) μέλι πριν πάτε για ύπνο.

Καθώς κοιμάστε, το μέλι θα συνεχίσει να διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος και μπορεί να μειώσει τις ορμόνες του στρες που υπάρχουν στο σύστημά σας. Βοηθάει στον υγιή μεταβολισμό με χαλαρωτικό τρόπο.

Υποκατάστατο της ζάχαρης
Το μέλι είναι ένα καλό υποκατάστατο ζάχαρης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα ροφήματα όπως τσάι και χυμός λάιμ . Μεταξύ άλλων ειδών διατροφής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιδόρπια και τηγανίτες αντί για ζάχαρη. Κάποιος μπορεί να προσθέσει μέλι σε πλιγούρι βρώμης ή ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο για πρόσθετα θρεπτικά συστατικά , καλή γεύση και χαμηλότερο κίνδυνο αύξησης βάρους.

Σε μια κλινική δοκιμή 8 εβδομάδων που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Sciences and Nutrition, διαπιστώθηκε ότι το μέλι θα μπορούσε να προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στο σωματικό βάρος και στα λιπίδια του αίματος των διαβητικών ασθενών. Ωστόσο, αύξησε τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης A1C. Επομένως, συνιστάται η προσεκτική κατανάλωση αυτής της τροφής από άτομα με διαβήτη .

Πολλοί άνθρωποι σταματούν να τρώνε για να μειώσουν το βάρος τους, αλλά αυτή είναι μια δυνητικά επικίνδυνη πρακτική. Εάν δεν τρώτε αρκετό φαγητό, που είναι ο πρωταρχικός τρόπος για να αποκτήσετε θερμίδες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα εξασθενήσει.

Το πρόγραμμα απώλειας βάρους σας θα πρέπει να επικεντρώνεται στη διασφάλιση της σωστής πρόσληψης όλων των θρεπτικών συστατικών και όχι απλώς στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να αυξήσετε τις ημερήσιες θερμίδες που καίτε μέσω τακτικής άσκησης μαζί με μια υγιεινή διατροφή για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η απώλεια βάρους είναι μια σταδιακή διαδικασία. μην ψάχνετε για συντομεύσεις γιατί μπορεί να είναι επιβλαβείς. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν εξειδικευμένο διαιτολόγο ή έναν διατροφολόγο για ένα σωστό πρόγραμμα γευμάτων .

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr