16 Αποτελεσματικοί Τρόποι Για Να Αφαιρέσετε Τα Σημάδια Της Ακμής

16 Αποτελεσματικοί Τρόποι Για Να Αφαιρέσετε Τα Σημάδια Της Ακμής

Οικιακές θεραπείες για ουλές ακμής
Τα σημάδια ακμής είναι τα κοιλώματα, ο ανυψωμένος ιστός και οι ανώμαλες περιοχές που παρατηρεί κανείς μετά την επούλωση των πληγών ακμής. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) αναφέρει ότι αυτή η έντονη δερματική πάθηση ταλαιπωρεί έως και 50 εκατομμύρια Αμερικανούς. Οι ήπιες ουλές ακμής επουλώνονται από μόνες τους, ενώ οι βαθιές ουλές μπορεί να παραμείνουν στο δέρμα για ολόκληρη τη ζωή. 

Οι οικιακές θεραπείες είναι ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα σημάδια ακμής. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε περιπτώσεις σοβαρής μόλυνσης ή όταν η ακμή έχει τρυπηθεί, συμπιεστεί ή γρατσουνιστεί. Οι ευρέως χρησιμοποιούμενες οικιακές θεραπείες για τα σημάδια ακμής περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Φέτες ντομάτας
Το τρίψιμο των φετών ντομάτας σε ουλές πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της εμφάνισης των σημαδιών ή των ουλών. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη βιταμίνη Α και στα καροτενοειδή στις ντομάτες, τα οποία όχι μόνο συμβάλλουν στον κόκκινο χρωματισμό τους, αλλά είναι επίσης αντιοξειδωτικές ενώσεις που μπορούν να θεραπεύσουν τους κατεστραμμένους ιστούς και να προάγουν την υγιή  ανάπτυξη των κυττάρων.

Χυμός αγγουριού
Ο χυμός αγγουριού είναι ένα ιδανικό τονωτικό δέρματος, το οποίο λέγεται ότι βοηθά στη βελτίωση της υφής του δέρματος. Τα αγγούρια μειώνουν τη φλεγμονή, καταπραΰνουν το δέρμα και θεραπεύουν τα σημάδια που προκαλούνται από την ακμή.

Πάστα σανταλόξυλου
Απλώστε ένα μείγμα πάστας σανταλόξυλου σε ροδόνερο και αφήστε το στο πρόσωπό σας όλη τη νύχτα και μετά ξεπλύνετε το επόμενο πρωί. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να υπάρξει αξιοσημείωτη βελτίωση στις ουλές.

Η χρησιμότητα του σανταλόξυλου στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι πολύ γνωστή. Είναι ένα από τα παραδοσιακά, απαραίτητα στοιχεία των κιτ μακιγιάζ για γυναίκες στην Ινδία εδώ και πολλά χρόνια! Έχει μια μακριά ιστορία. Ακόμη και σήμερα, αρκετές εταιρείες παρασκευάζουν σαπούνια και καλλυντικά που αναδεικνύουν το σανταλόξυλο ως ένα από τα βασικά συστατικά τους.

Λάδι δέντρου τσαγιού
Το λάδι δέντρου τσαγιού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για τη θεραπεία προβλημάτων ακμής. Αυτό το αραιωμένο λάδι εφαρμόζεται στα σημεία που επηρεάζονται από την ακμή. Υπάρχει μια ισχυρή πεποίθηση ότι αυτό το έλαιο αποτελείται από τερπινενο-4-όλη, η οποία εξαλείφει τη βακτηριακή δραστηριότητα και σκοτώνει τα βακτήρια. Εξουδετερώνει τα βακτήρια της ακμής που ονομάζονται Propionibacterium και άλλα επικίνδυνα βακτήρια, τα οποία κατοικούν στο δέρμα σας και μπορούν γρήγορα να εξελιχθούν σε ακμή.

Ασπράδια
Τα ασπράδια αυγών αποκτώνται εύκολα και είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία των ουλών ακμής. Εφαρμόστε τοπικά ασπράδια αυγών στις ουλές χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα αυγά περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και με την απευθείας εφαρμογή τους στο δέρμα σας, είναι γνωστό ότι επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης. Οι πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία του κυτταρικού ιστού και των μυών, επομένως η απευθείας εφαρμογή τους στο δέρμα έχει βρεθεί ότι ενισχύει την ταχύτητα της ανάκτησης των ουλών από την ακμή. 

Βότανα


Βότανα όπως ο κουρκουμάς, η αλόη βέρα και το φασκόμηλο θεωρούνται από πολλούς ότι είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία ουλών ακμής. Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ασία ως προϊόν ομορφιάς. Η εφαρμογή πάστας κουρκουμά στο δέρμα ή η κατάποση κουρκουμά είναι αποτελεσματική στη διαχείριση των ουλών ακμής. Το φασκόμηλο και η αλόη βέρα είναι γνωστοί θεραπευτικοί παράγοντες, που μπορούν να ανακουφίσουν τα σημάδια της ακμής. Μουλιάστε το φασκόμηλο σε ζεστό νερό, αφήστε το να κρυώσει και μετά απλώστε το στο δέρμα. Η αλόη βέρα μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα. 

Μηλόξυδο
Είναι ένα καλό τονωτικό που έχει βρεθεί από πολλούς ότι βοηθά στην απομάκρυνση ουλών και σημαδιών ακμής. Το ξύδι είναι ένα ισχυρό στυπτικό που διεγείρει επίσης τη ροή του αίματος στις περιοχές, γεγονός που επιταχύνει την επούλωση και την αναγέννηση των κυττάρων.

Χυμός λάιμ
Εφαρμόστε φρεσκοστυμμένο λάιμ ή χυμό λεμονιού στις ουλές και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Η λευκαντική ιδιότητα του χυμού λάιμ κάνει τα σημάδια της ακμής λιγότερο ορατά. Ο χυμός λάιμ βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην αναγέννηση νέων κυττάρων, παράλληλα με τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. 

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο όχι μόνο κάνει το φαγητό ορεκτικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά μπορεί επίσης να ελαφρύνει τα σημάδια της ακμής. Κάντε ελαφρύ μασάζ με ελαιόλαδο στο δέρμα, και θα κάνει το δέρμα ξανά λείο και θα μειώσει τις ουλές. Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο με φυσικά αντιοξειδωτικά, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται συχνά σε όλο τον κόσμο για ποικίλα οφέλη ‘οπως εμφάνιση και  την υγεία. Όσον αφορά τον καθαρισμό του δέρματος από σημάδια και ουλές, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για μια σπιτική θεραπεία.

Μέλι
Το μέλι είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείται συχνά στη θεραπεία των ουλών ακμής. Η συμπερίληψη του μελιού στη διατροφή σας και η εφαρμογή μιας μάσκας με μέλι στο πρόσωπο, είναι δύο τρόποι που έχουν βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικοί στη θεραπεία ουλών ακμής. 

Νερό
Το νερό είναι ίσως η καλύτερη διαθέσιμη μη τοπική, φυσική μέθοδος για τη θεραπεία των ουλών ακμής. Είναι σημαντικό να πίνετε πάντα άφθονο νερό, καθώς βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας και στην αναζωογόνηση του. Το νερό βοηθά επίσης στην αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος και βοηθά στο σχηματισμό υγιούς δέρματος . Η κατανάλωση χλιαρού νερού το πρωί βοηθά ειδικά στην αποβολή των τοξινών. 

Χυμός μέντας
Μπορείτε πάντα να απλώνετε  χυμό μέντας ή τσάι μέντας στο πρόσωπο, καθώς πιστεύεται ότι είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ουσία, που συνδέεται με αντιφλεγμονώδη δράση και μείωση των συμπτωμάτων ακμής.

Φύλλα φράουλας
Αφού φάτε φράουλες , μην πετάξετε τα φύλλα τους! Είναι γνωστό από πολλούς ότι βοηθούν στη θεραπεία των σπυριών στο πρόσωπο καθώς και στην λευκανση.

Έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς


Το έλαιο σπόρων τριανταφυλλιάς μπορεί να μειώσει τα σημάδια ακμής και να μειώσει τον αποχρωματισμό. Αυτό το λάδι είναι ένας ισχυρός αντιγηραντικός παράγοντας, που μειώνει τις ρυτίδες και αναζωογονεί το δέρμα. Το λάδι από σπόρους τριανταφυλλιάς είναι ένα σημαντικό συστατικό σε καλλυντικά προϊόντα και χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία ουλών ακμής, ουλών προσώπου, βλάβης από τον ήλιο και πρόωρης γήρανσης. Κάντε μασάζ στο δέρμα με αυτό το λάδι δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Ελαιο λεβάντας
Η εφαρμογή του ελαίου λεβάντας στα σημάδια ακμής μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα αφού έχει πολλές αναπλαστικές ιδιότητες. 

Τριγωνέλα
Χρησιμοποιείται συνήθως στη θεραπεία ουλών ακμής. Βράστε μερικούς σπόρους τριγωνέλλας σε νερό και αφήστε τους να κρυώσουν πριν εφαρμόσετε στις ουλές. Αρκετά αποτελεσματική είναι και η εφαρμογή μάσκας προσώπου από πάστα φύλλων τριγωνέλλας.

Εκτός από τις πιο κοινές θεραπείες που αναφέρθηκαν παραπάνω, μερικές άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν:

Μακιγιάζ και κρέμες
Για τις γυναίκες που θέλουν να μειώσουν την εμφάνιση των ουλών ακμής τους, φροντίστε να επιλέξουν το μακιγιάζ που είναι ελαφρύ, μη λιπαρό και χωρίς λιπαρότητα. Είναι φυσικό να θέλετε να καλύψετε τις ουλές, αλλά αν το κάνετε με σκληρό μακιγιάζ ή περισσότερες χημικές ουσίες, μπορεί να επιδεινώσετε το πρόβλημα. 

Βιταμίνη Ε
Αυτή η απαραίτητη βιταμίνη βοηθά στην καταπολέμηση των σπυριών καθώς είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με δερματικές παθήσεις. Τα κοινά συμπληρώματα βιταμίνης Ε είναι κάψουλες μαλακής ζελατίνης που περιέχουν καθαρή βιταμίνη Ε μαζί με γλυκερίνη , νερό και σογιέλαιο .

Οδοντόκρεμα
Μπορείτε να εφαρμόσετε οδοντόκρεμα στην ακμή για να ανακουφίσετε το πρήξιμο και τον πόνο κάθε βράδυ για τουλάχιστον μια εβδομάδα για να βιώσετε σημαντική βελτίωση.

Πάγος


Η εφαρμογή πάγου στο πρόσωπο βοηθά στη σύσφιξη των πόρων και στη μείωση της έκκρισης του σμήγματος που προκαλεί την ακμή. Ο πάγος λειτουργεί επίσης ως φυσικό στυπτικό για να συσφίξει τους πόρους γύρω από τα σημάδια και τις ουλές, καθιστώντας τις ουλές λιγότερο εμφανείς, μειώνοντας το μέγεθος των πόρων που είχαν επηρεαστεί από την ακμή αρχικά.

Άργιλος.
Αυτή η ευεργετική ουσία χρησιμοποιείται συνήθως για τον καθαρισμό του λιπαρού δέρματος, τον καθαρισμό των πόρων του δέρματος και τη μείωση των ουλών που οφείλονται στην ακμή. Μια περιποίηση ως σπιτική μάσκα προσώπου η οποία παρασκευάζεται από άργιλο και ροδόνερο, μπορεί να εφαρμοστεί για γρήγορα αποτελέσματα, αφού θα μειώσει τα αποτελέσματα οποιουδήποτε σμήγματος που έχει επιπλέον συσσωρευτεί κάτω από τους πόρους στο πρόσωπο.

Διαιτητικές Λύσεις
Η εφαρμογή φυσικών ή φυτικών προϊόντων στις πληγείσες περιοχές των ουλών ακμής μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά δεν είναι η μόνη λύση. Να θυμάστε ότι άλλα προβλήματα περιποίησης της επιδερμίδας λύνονται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Φροντίστε να διατηρείτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, ιδιαίτερα εκείνα που είναι γνωστά για την ενίσχυση της υγείας του δέρματος, όπως η βιταμίνη Α και οι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Μια ιδέα είναι να συμπεριλάβετε φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή σας διατροφή για να μειώσετε τα σημάδια ακμής.

Προσοχή: Οι οικιακές θεραπείες συνιστώνται μόνο για ήπιες ουλές ακμής. Εάν έχετε δευτερογενή μόλυνση ή βαθιές ουλές, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο πριν δοκιμάσετε τις οικιακές θεραπείες.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr