Τρία βότανα που βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού

Τρία βότανα που βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μεθόδους αποτοξίνωσης, αλλά είναι γεγονός ότι χρειάζεται υποστήριξη.

Από τον Γιάννη Χρύσου, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο (giannischrysou.gr).

Κανένα γεύμα ή σνακ δεν πρέπει να είναι “γυμνό”! Τα βότανα και τα μπαχαρικά κάνουν το φαγητό μας πιο γευστικό ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην
προαγωγή της υγείας. Επίσης, μας βοηθούν να περιορίσουμε τη χρήση αλατιού, ζάχαρης ή και λίπους.

Αλλά η δράση τους δε σταματά εδώ. Οι αποδείξεις για την ευεργετική επίδραση της χρήσης των βοτάνων και των μπαχαρικών στην καθημερινή διατροφή είναι πολλές και προέρχονται τόσο από ιστορικά δεδομένα όσο και από πληθώρα κλινικών και επιδημιολογικών μελετών.

Βότανα για φυσική αποτοξίνωση
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μεθόδους αποτοξίνωσης, αλλά είναι γεγονός ότι χρειάζεται συνεχή διατροφική υποστήριξη. Η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής με περιορισμό της χρήσης επεξεργασμένων τροφίμων, σε συνδυασμό με την ένταξη ορισμένων βοτάνων και μπαχαρικών, μπορεί να προσφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

▶ Το κόλιαντρο, χάρη στα φυτοχημικά συστατικά που περιέχει, μπορεί να δεσμεύσει βαρέα και τοξικά μέταλλα και να τα “συνοδεύσει στην έξοδο” από τον οργανισμό. Όταν τα βαρέα μέταλλα συσσωρεύονται, μπορεί να φτάσουν σε ένα τοξικό επίπεδο και να οδηγήσουν σε σειρά συμπτωμάτων και χρόνιων προβλημάτων.

▶ Η πικραλίδα ή δανδελίων είναι άλλο ένα βότανο που εξυπηρετεί την καλύτερη και φυσιολογική αποτοξίνωση του οργανισμού. Η γνωστή δράση του αφορά την αυξημένη διούρηση, αλλά και πρώιμα ερευνητικά αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορεί να εντείνει την ηπατική και τη χολική λειτουργία. Συνήθως καταναλώνεται ως αφέψημα.

▶ Το γαϊδουράγκαθο είναι ίσως το πιο γνωστό βότανο της κατηγορίας.
Υποστηρίζει την ηπατική λειτουργία και η πιο δραστική του ουσία, η σιλυμαρίνη, έχει αποδειχτεί ότι σταθεροποιεί την κυτταρική μεμβράνη και ενεργοποιεί μεταβολικά μονοπάτια αποτοξίνωσης.

www.shape.gr

Έλαιο γαιδουράγκαθου. Ενάντια στο μελάνωμα και τον καρκίνο δέρματος.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr