Γεμάτοι ωφέλιμες ουσίες οι ηλιόσποροι. Χτίζουν μύες, κάνουν ελαστικό το δέρμα κ.α.

Γεμάτοι ωφέλιμες ουσίες οι ηλιόσποροι. Χτίζουν μύες, κάνουν ελαστικό το δέρμα κ.α.

Οφέλη για την υγεία απο τους ηλιόσπορους

Μικροί αλλά εξαιρετικά θρεπτικοί ηλιόσποροι πρέπει να προστεθούν στην καθημερινή σας διατροφή. 

Με τα οφέλη των διάφορων σπόρων να έρχονται στο φως, οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους να τους συμπεριλάβουν στη διατροφή τους. Ένας τέτοιος θρεπτικός σπόρος είναι ο ηλιόσπορος! Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να συμπεριλάβετε τους ηλιόσπορους στη διατροφή σας.

Οφέλη για την υγεία απο τους ηλιόσπορους

Οι ηλιόσποροι είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας τα μαλλιά από τις περιβαλλοντικές βλάβες. Μελέτες έχουν δείξει ότι περιέχουν επίσης ψευδάργυρο και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών . Η περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο βοηθά επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Άλλα οφέλη για την υγεία των ηλιόσπορων περιλαμβάνουν:

* Είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε η οποία  βοηθάει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης βοηθάει με λάμψη το δέρμα.

* Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες Β1, Β3, Β5 και Β6 βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου ενώ συμβάλει και στην οικοδόμηση μυών

* Όντας πλούσια πηγή σιδήρου, βοηθούν τον οργανισμό στην καταπολέμηση από την αναιμία

Παρόλο που είναι υγιεινοί, περιορίστε την πρόσληψή σας σε περίπου 30 γραμμάρια την ημέρα, καθώς είναι πλούσιοι σε θερμίδες και η υπερβολική κατανάλωση τουςμπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Πώς να τρώτε τους ηλιόσπορους;

1. Σκέτους 

2. Πρωινό βρώμης ή δημητριακών
Μια άλλη επιλογή είναι απλώς να το πασπαλίσετε πάνω από το πρωινό σας μπολ με δημητριακά ή βρώμη. Οι ηλιόσποροι θα κάνουν το πρωινό σας ακόμα πιο χορταστικό και υγιεινό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες που θα σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα προάγουν την απώλεια βάρους .

3. Με λαχανικά
Εάν φτιάχνετε πιάτα με σάλτσα στο σπίτι, μπορείτε απλώς να πασπαλίσετε λίγο ηλιόσπορο ως γαρνιτούρα. Ή μπορείτε να τους προσθέσετε σε σοταρισμένα λαχανικά. Απλώς ανακατέψτε τους ηλιόσπορους μαζί με μερικά λαχανικά όπως μπρόκολο, φασόλια, κρεμμύδια κ.λπ. και έχετε φτιάξει για τον εαυτό σας ένα τραγανό σνακ λαχανικών!

4. Smoothies
Μπορείτε να αναμίξετε τους ηλιόσπορους στο αγαπημένο σας smoothie. Φάτε το πριν από την προπόνηση για να τονώσετε τον οργανισμό σας ή πιείτε το το πρωί για να απολαύσετε τα οφέλη των ηλιόσπορων!

5. Σαλάτα
Η προσθήκη ηλιόσπορων στην κανονική σας σαλάτα θα την κάνει πιο τραγανή και πολύ πιο υγιεινή. Απλώς ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά και προσθέστε μερικούς ηλιόσπορους στην κορυφή για να έχετε ένα χορταστικό μπολ γεμάτο σαλάτα ηλιόσπορου!

www.healthshots.com

Αρκευθος. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα-αδυνατίζει.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr