Υποφέρετε πολύ συχνά από όξινο ρέψιμο; Δοκιμάστε αυτές τις 8 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την παλινδρόμηση οξέος στο σπίτι

Υποφέρετε πολύ συχνά από όξινο ρέψιμο; Δοκιμάστε αυτές τις 8 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την παλινδρόμηση οξέος στο σπίτι

Παθαίνετε συχνά όξινο ρέψιμο  μετά το φαγητό; Είναι επίσης γνωστό και ως ρέψιμο θείου και μπορεί να συμβεί λόγω πολλών πεπτικών προβλημάτων όπως παλινδρόμηση, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) ή βακτηριακή λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ή ίσως λόγω διατροφικών λαθών. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται με άλλα συμπτώματα όπως φούσκωμα, πόνο ή πρήξιμο της κοιλιάς.

Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είμαστε εδώ με μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των όξινων ρέψεων . Πριν από αυτό, ας δούμε πρώτα τις αιτίες των πεπτικών προβλημάτων.

Αιτίες όξινων ρέψεων ή ξινού ρεψίματος
Μια κοινή αιτία της παλινδρόμησης οξέος είναι μια κοιλιακή ανωμαλία που ονομάζεται διαφραγματοκήλη. Αυτό συμβαίνει όταν το πάνω μέρος του στομάχου κινείται πάνω από το διάφραγμα. Αυτός είναι ένας μυς που χωρίζει την κοιλιά σας από το στήθος σας. Κανονικά, το διάφραγμα βοηθά στη συγκράτηση του οξέος στο στομάχι μας. Αλλά εάν έχετε διαφραγματοκήλη, το οξύ μπορεί να ανέβει στον οισοφάγο σας και να προκαλέσει συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος που μπορεί να οδηγήσει σε όξινα ρέψιμο.

Μάθετε ποια μπορεί να είναι η αιτία της παλινδρόμησης οξέος στο στομάχι:
Υπερφαγία
Το να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος
Τρώγοντας αργά το βράδυ
Τρώγοντας ορισμένα τρόφιμα που προκαλούν οξύ, όπως ντομάτες, σοκολάτα, μέντα, σκόρδο, κρεμμύδια ή πικάντικα ή λιπαρά τρόφιμα
Πίνοντας περισσότερα ποτά όπως αλκοόλ, ανθρακούχα ποτά, καφέ ή τσάι
Κάπνισμα
Ενδεχόμενη εγγυμοσύνη
Επίσης, επειδή παίρνετε φάρμακα για την αρτηριακή πίεση

Ακολουθήστε αυτές τις 8 θεραπείες για να γλιτώσετε από το ρέψιμο, την οξύτητα και την παλινδρόμηση οξέος:

1. Χάστε βάρος
Η παχυσαρκία είναι η κύρια αιτία της παλινδρόμησης οξέος . Το υπερβολικό κοιλιακό λίπος ασκεί πίεση στο στομάχι και ωθεί τα γαστρικά υγρά στον οισοφάγο σας.

2. Αποφύγετε τροφές που προκαλούν παλινδρόμηση οξέος
Για να μειώσετε την παραγωγή οξέος στο στομάχι σας, αποφύγετε λιπαρά τρόφιμα, πικάντικα τρόφιμα, όξινα τρόφιμα όπως ντομάτες και πορτοκάλια, μέντα, σοκολάτα, κρεμμύδια, καφέ ή ποτά με καφεΐνη και ανθρακούχα ποτά.

πώς να αποφύγετε τα όξινα ρέψιμο
Αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής εάν είστε επιρρεπείς στην οξύτητα. Ευγένεια εικόνας: Shutterstock

3. Τρώτε λιγότερο
Τα μεγάλα γεύματα γεμίζουν το στομάχι σας και ασκούν πίεση στο διάφραγμα, καθιστώντας την οξύτητα πιο πιθανή. Φροντίστε λοιπόν να τρώτε μικρά γεύματα.

4. Μην ξαπλώνετε αμέσως μετά το φαγητό
Μην ξαπλώνετε ή πηγαίνετε για ύπνο αμέσως μετά το φαγητό σας. Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2-3 ώρες. Σύμφωνα με το Health Journal, η βαρύτητα βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης οξέος, αλλά όταν τρώτε ένα γεύμα και ξαπλώνετε για να πάρετε έναν υπνάκο, αφαιρείτε τη βαρύτητα από την εξίσωση. Ως αποτέλεσμα, το οξύ κινείται προς το διάφραγμα πιο εύκολα και φτάνει στον οισοφάγο.

5. Κόψτε το κάπνισμα
Μερικές μελέτες έχουν βρει ότι η νικοτίνη μπορεί να χαλαρώσει τους μύες του διαφράγματος και μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα του σάλιου σας να καθαρίζει το οξύ από τον οισοφάγο.

6. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ
Η παλινδρόμηση οξέος, συχνά γνωστή ως καούρα, είναι μια κατάσταση κατά την οποία το οξύ του στομάχου ανεβαίνει στον λαιμό. Το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μειωθούν με τη μετάβαση σε χυμό φρούτων με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ, όπως χυμό μήλου ή καρότου, ή με πόσιμο νερό.

7. Φορέστε φαρδιά ρούχα
Αποφύγετε να φοράτε ζώνες ή στενά ρούχα που θα σφίξουν το στομάχι σας. Τα πολύ στενά ή εφαρμοστά ρούχα μπορούν να επιβαρύνουν επιπλέον το στομάχι και τα έντερα. Αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει συμπτώματα όπως καούρα και παλινδρόμηση οξέος.

8. Ακολουθήστε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη
Μια μελέτη του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας (NCBI) διαπίστωσε ότι η γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε δημητριακά όπως το κριθάρι, η σίκαλη και το σιτάρι, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα οξύτητας. Προσπαθήστε να εξαλείψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας και δείτε αν αυτό κάνει τη διαφορά στο δικό σας σώμα.

www.healthshots.com

Έλαιο- Iβίσκος το φυσικό δραστικό AHA που κάνει μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr