3 Σπιτικές θεραπείες για τις σκούρες σκιές του λαιμού.

3 Σπιτικές θεραπείες για τις σκούρες σκιές του λαιμού.

Το σκοτάδι γύρω από το λαιμό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με μερικά απλά προληπτικά μέτρα και σπιτικές θεραπείες. 

Το να έχεις σκούρο λαιμό δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Η υπερμελάγχρωση γύρω από το λαιμό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Αν θέλετε να το ξεφορτωθείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές σπιτικές θεραπείες για να καθαρίσετε το σκούρο λαιμό σας.

Τι προκαλεί έναν σκούρο λαιμό;
Μία από τις κύριες αιτίες για να έχετε έναν σκούρο λαιμό μπορεί να είναι η κακή υγιεινή. Ακόμα κι αν κάνετε ντους καθημερινά, αλλά δεν καθαρίζετε το πίσω μέρος του λαιμού σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση σκούρων σημείων στο λαιμό σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η πάθηση του δέρματος ή ο διαβήτης είναι επίσης μερικοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε σκούρο λαιμό.

Επίσης, το δέρμα γύρω από το λαιμό είναι πολύ ευαίσθητο. Έτσι, εκτός από τις ορμονικές αλλαγές επηρεάζεται εύκολα και από την έκθεση στον ήλιο. Συνιστάται να εφαρμόζετε αντηλιακό και στο πίσω μέρος του λαιμού σας πριν βγείτε από το σπίτι.

1. Κάντε απολέπιση
Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε το πίσω μέρος του λαιμού σας με σαπούνι και νερό κάθε φορά που κάνετε μπάνιο.  Είναι καλύτερα αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λούφα για να κάνετε απολέπιση της περιοχής, αλλά θυμηθείτε να είστε απαλοί, το πολύ σκληρό τρίψιμο δεν θα καθαρίσει τη βρωμιά.

2. Φέτες πατάτας
Μελέτες έχουν δείξει ότι η πατάτα είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας που βοηθά στη λεύκανση του δέρματός . Είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη C και ριβοφλαβίνη που συμβάλλει επίσης στη φροντίδα του δέρματός . Πάρτε, λοιπόν, μια φέτα πατάτας και τρίψτε την στις σκοτεινές περιοχές του λαιμού σας με κυκλικές κινήσεις για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

3. Scrub με αλόη βέρα
Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ενεργό συστατικό της αλόης βέρα , η αλοΐνη προκαλεί μείωση της μελανίνης (υπεύθυνη για το σκουρόχρωμο δέρμα) που οδηγεί σε λεύκανση του δέρματος, όχι μόνο βοηθά στη λεύκανση του δέρματος, αλλά το δροσερό τζελ ενυδατώνει το δέρμα και ανακουφίζει από κάθε είδους κνησμό. ή ξηρότητα που προκαλείται από το σκουρόχρωμο δέρμα. Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε απευθείας το τζελ που στύβεται από τα φύλλα της αλόης βέρα ή μπορείτε να κάνετε ένα scrub με αυτό.

www.healthshots.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr