Ανακαλύψτε τις Καλύτερες σπιτικές συνταγές Καλλυντικών Με Ζυμώσεις, που θα μεταμορφώσουν το δέρμα σας

Ανακαλύψτε τις Καλύτερες σπιτικές συνταγές Καλλυντικών Με Ζυμώσεις, που θα μεταμορφώσουν το δέρμα σας

Μάθετε πώς να κάνετε απλές συνταγές με προβιοτικά.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα οφέλη από τη συμπερίληψη των ζυμώσεων στην καθημερινή σας διατροφή. Πρόκειται για τρόφιμα —που θεωρούνται πλέον υπερθρεπτικά συστατικά— που έχουν αποικιστεί από μικροοργανισμούς , οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την τροποποίηση των γνήσιων χαρακτηριστικών του προϊόντος.

Μερικές φορές, είναι ακόμη απαραίτητα για να αποκτήσουμε πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε φυσικά χωρίς καν να σκεφτόμαστε ότι είναι ζυμωτικά, όπως συμβαίνει με το τυρί , το γιαούρτι , τη μπύρα ή τα αγγουράκια τουρσί.

Οι μικροοργανισμοί —οι οποίοι είναι συνήθως ζυμομύκητες , βακτήρια και μύκητες— δρουν στη διαδικασία της ζύμωσης, αλλάζοντας την υφή , τη γεύση και βελτιώνοντας τις θρεπτικές ιδιότητες του τροφίμου. Η διατροφική ιατρική έχει ήδη αποδείξει τα οφέλη αυτών των ζυμώσεων για τη διατήρηση της καλής εντερικής πανίδας και χλωρίδας και τη διατήρηση της υγείας μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιστήμη των καλλυντικών διεξάγει επίσης μελέτες για το πώς τα προβιοτικά ή οι ζυμώσεις μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της λείας και ζουμερής επιδερμίδας .

Η ιστορία των ζυμώσεων στη βιομηχανία καλλυντικών
Δεν θα σας εκπλήξει το γεγονός ότι η προέλευση των καλλυντικών με ζυμώσεις λαμβάνει χώρα στην Ασία και συγκεκριμένα στην Κορέα και την Ιαπωνία . Φαίνεται ότι οι παραγωγοί σάκε και μπύρας είχαν προσέξει ότι όλοι οι εργάτες τους είχαν πάντα απαλά, λευκά χέρια , τα οποία έρχονταν σε αντίθεση σε ορισμένες περιπτώσεις με σαφώς γερασμένο δέρμα. Επομένως, υποψιάστηκαν ότι αυτό οφειλόταν στην επαφή του δέρματος των χεριών με ορισμένα από τα συστατικά που χειραγωγούνταν σε όλη τη διαδικασία ζύμωσης των προϊόντων.

Αργότερα, η βιομηχανία καλλυντικών απηχούσε αυτές τις ιδιότητες και άρχισε να παράγει προϊόντα σε διαφορετικές μορφές που περιείχαν μερικές από τις ζυμωμένες ζύμες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σάκε ή μπύρας.

Μία από τις πρωτοποριακές μάρκες προβιοτικών καλλυντικών που έχει ήδη φτάσει στην Ισπανία είναι η Suiskin , η οποία έχει αναπτύξει μια ειδική σειρά: Biological Ferment. Άλλες αξιόλογες μάρκες με Botanic Farm —φυσικών και οικολογικών καλλυντικών—, Goodal ή Whamisa . Κάθε μία από αυτές τις μάρκες ξεχωρίζει για την ανάπτυξη των σειρών της με συγκεκριμένο ζύμωμα, βακτήρια, μύκητες, μαγιά ή προβιοτικό εκχύλισμα.

Ποια είναι τα οφέλη των καλλυντικών που έχουν υποστεί ζύμωση;
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ποικιλία απόψεων σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των καλλυντικών, τα επιχειρήματα που προτείνουν οι μεγάλες εταιρείες είναι ότι τα ενεργά συστατικά έχουν συντεθεί φυσικά, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (μεταξύ 36,5 και 37,5 ºC) και τα οποία είναι « ζωντανά ». περιουσιακά στοιχεία ». Είναι ένα καλλυντικό, θα λέγαμε, «ζωντανό». Το μέγεθος του μορίου αυτών των δραστικών συστατικών είναι μικρότερο, γεγονός που τους επιτρέπει να διεισδύουν πιο εύκολα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Αυτές οι σειρές καλλυντικών περιέχουν λιγότερα συντηρητικά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, καθόλου. Είναι τα βακτήρια που εξαφανίζουν κάθε ανεπιθύμητο οργανισμό, εξασφαλίζοντας έτσι την αυτοσυντήρηση του προϊόντος.

Είναι πολύ ευεργετικά για περιπτώσεις βακτηριακής ακμής, αφού τα βακτήρια που υπάρχουν στο καλλυντικό θα είναι αυτά που θα πολεμήσουν με τους μικροοργανισμούς που προκαλούν ακμή.

Από την άλλη, είναι συνήθως κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος , με όξινο pH που οφείλεται ακριβώς στην παρουσία μικροοργανισμών που συνήθως αντιστοιχεί στο βιολογικό μας pH μεταξύ 4,5 και 5,5 .

Προετοιμάστε τα σπιτικά και φυσικά προβιοτικά προϊόντα σας!
Αν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε τα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν αυτοί οι ευεργετικοί μικροοργανισμοί στο δέρμα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μία από αυτές τις 3 προτάσεις:

Προβιοτική κρέμα με miso : ένα απλό κόλπο για να μετατρέψετε την ενυδατική σας κρέμα σε μια βόμβα υγιών μικροοργανισμών είναι να αναμίξετε ένα μέρος από mugi miso – πάστα σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση με την οποία παρασκευάζεται η περίφημη σούπα miso – με 5 μέρη της συνηθισμένης σας ενυδατικής κρέμας. Ανακατέψτε καλά αποφεύγοντας τους σβόλους και εφαρμόστε το κατά προτίμηση το βράδυ (τότε συμβαίνει η κυτταρική ανανέωση και το δέρμα είναι πιο δεκτικό).

Τονωτικό με σάλτσα σόγιας : ανακατέψτε ένα μέρος σάλτσας σόγιας με 5 μέρη από το συνηθισμένο σας τόνικ. Εφαρμόστε το ως συνήθως.

Μάσκα γιαουρτιού :  Το γιαούρτι είναι ένα από τα πιο καταναλωτικά προϊόντα στη Μεσόγειο . Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας μέλι , μια κουταλιά της σούπας μπύρα και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά.
Υπάρχουν πολλές άλλες προβιοτικές καλλυντικές επιλογές στην αγορά που σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε. Να θυμάστε πάντα να δίνετε προτεραιότητα στα φυσικά , χωρίς σκληρότητα και βίγκαν καλλυντικά έναντι των συμβατικών καλλυντικών.

με στοιχεία απο www.lamansiondelasideas.com

Το θαύμα της λεύκανσης με λάδι στρουθοκαμήλου και καρύδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr