Η πηγή της νεότητας το υαλουρονικό οξύ: πως λαμβάνεται και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Η πηγή της νεότητας το υαλουρονικό οξύ: πως λαμβάνεται και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Έφτασε πριν από χρόνια για να φέρει επανάσταση στον κόσμο των καλλυντικών και έχει γίνει δημοφιλής. Μπορούμε να το βρούμε εμπλουτίζοντας ενυδατικές κρέμες ή ορούς , αλλά η τελευταία τάση είναι οι ενέσιμες . Ωστόσο, το υαλουρονικό οξύ δεν είναι ένα συνθετικό συστατικό ή ένα συστατικό που προέρχεται από άλλο πλανήτη, αλλά μάλλον είναι ένας πολυσακχαρίτης που βρίσκεται φυσικά στο σώμα μας, ειδικά στις αρθρώσεις —αποτρέπει την τριβή—, στον χόνδρο — ασκώντας μια επανορθωτική λειτουργία — και στο ίδιο το δέρμα —όπου ασκεί ενυδατική δράση— .

Χάρη στην υγροσκοπική του ικανότητα (κατακράτηση νερού χιλιάδες φορές το βάρος του), αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται ως πληρωτικό σε διάφορα μέρη του σώματος —όπως τα χείλη— και για την αποκατάσταση του όγκου σε ορισμένες περιοχές όπου είχε χαθεί λίπος, όπως ως ζυγωματικά . Αυτή η υγροσκοπικότητα είναι που το κάνει τόσο χρήσιμο στις θεραπείες αντιγήρανσης, αφού μπορεί να αντικαταστήσει το υγρό που χάνεται στην περιοχή της ρυτίδας , διορθώνοντάς το ορατά. 

Γιατί να χρησιμοποιήσουμε υαλουρονικό οξύ εάν το σώμα μας το παράγει φυσικά;


Είναι πολύ πιθανό να κάνετε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας. Λοιπόν, στη διαδικασία γήρανσης, η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος μειώνεται . Αυτό το φαινόμενο είναι βασικό γιατί με τη μείωση του αρχίζουν να εμφανίζονται πιο εμφανή σημάδια γήρανσης , όπως ρυτίδες, γραμμές έκφρασης και απώλεια λίπους σε ορισμένες περιοχές του προσώπου.

Έχουμε δει ότι μία από τις λειτουργίες του υαλουρονικού οξέος είναι να ενυδατώνει τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, εκτός από το να βοηθά στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού . Ένας κατεστραμμένος φραγμός  δέρματος θα διευκολύνει την αφυδάτωση του. Επομένως, όσο λιγότερο υαλουρονικό έχουμε διαθέσιμο, τόσο λιγότερη σφριγηλότητα , ελαστικότητα και ενυδάτωση θα έχει το πρόσωπό μας και τόσο λιγότερη ικανότητα αναγέννησης .

Τύποι υαλουρονικού οξέος
Η βιομηχανία καλλυντικών συνήθως λειτουργεί με δύο καλά διαφοροποιημένους τύπους υαλουρονικού οξέος με βάση το μέγεθος του μορίου : υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους και υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους . Το ιδανικό είναι να συνδυάσετε και τους δύο τύπους για να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα μέσα και έξω.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το υψηλού βάρους υαλουρονικό οξύ έχει μεγαλύτερο μόριο, επομένως δεν μπορεί να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος . Με αυτόν τον τρόπο θα δράσει με πιο επιφανειακό τρόπο , επανορθώνοντας το δέρμα σε εξωτερικές περιοχές και διορθώνοντας τις μικρές ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης. Αντίθετα, το υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους είναι ικανό να διεισδύσει στην επιδερμίδα μέχρι τα βαθύτερα στρώματα, ασκώντας δράση ενυδάτωσης και ανάπλασης από το εσωτερικό του δέρματος. διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και επιδιορθώνει τους ινοβλάστες . Είναι πιο κατάλληλο για πιο ώριμες επιδερμίδες.

Από πού λαμβάνεται;
Οφείλουμε την ανακάλυψη του υαλουρονικού οξέος για εμπορική χρήση στον Ούγγρο Endre Balazs , ο οποίος κατάφερε να εξάγει αυτή την πολύτιμη ουσία από χτένες κόκορα το 1942. Αποτελούνται βασικά από δέρμα με υψηλή συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος ως απάντηση στην τεστοστερόνη. Μετά από τόσο καιρό, σήμερα εξακολουθεί να είναι η κύρια πηγή υαλουρονικού οξέος γιατί είναι η πιο ευεργετική. Επιπλέον, οι κορυφές είναι συνήθως κομμάτια που απορρίπτονται μετά τη σφαγή αυτών των ζώων και που, με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να λειτουργήσουν για τη βιομηχανία καλλυντικών και άλλες ιατρικές διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται επίσης αυτή η ουσία.

Το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα σας
Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος , τόσο λιπαρό όσο και ξηρό, και σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι νεότεροι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αποτρέψουν τα σημάδια γήρανσης. Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματός σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με έναν ορό —αν θέλετε αυτό το δραστικό συστατικό να υπάρχει σε μεγαλύτερη συγκέντρωση— ή με μια εμπλουτισμένη ενυδατική κρέμα .

Ένα σημείο υπέρ αυτού του συστατικού, σε αντίθεση με άλλα ενεργά συστατικά καλλυντικών, είναι ότι δεν είναι φωτοευαίσθητο , επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς προβλήματα στην πρωινή σας ρουτίνα και δεν θα προκαλέσει υπερμελάγχρωση , όπως θα μπορούσε να συμβεί με τη ρετινόλη και ορισμένα οξέα (AHA). 

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr