Τα οφέλη του καστορέλαιου στο δέρμα και τα μαλλιά

Τα οφέλη του καστορέλαιου στο δέρμα και τα μαλλιά

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καστορέλαιου στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας.

Το καστορέλαιο θεωρείται ένα φυσικό καλλυντικό ειδικά για τα μαλλιά και την επιδερμίδα.

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς.

Καστορέλαιο στα μαλλιά

Εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, ωμέγα λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες, το καστορέλαιο βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης, του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το καστορέλαιο έχει παρόμοια δράση με το έλαιο καρύδας, καθώς δίνει λάμψη στα μαλλιά και τα δυναμώνει από τη ρίζα. Βοηθά επίσης στο ξεμπέρδεμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ρικινελαϊκό οξύ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τη διαδικασία αναγέννησης των μαλλιών. Χρησιμοποιείται επίσης στα φρύδια και τις βλεφαρίδες για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των τριχών.

Καστορέλαιο στην επιδερμίδα

Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα για τη θεραπεία των εγκαυμάτων από τον ήλιο και της ακμής, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως μάσκα προσώπου. Βοηθά επίσης στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Λειτουργεί πιο αποτελεσματικά όταν εφαρμόζεται μετά από την ενυδατική κρέμα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο και σε άλλα σημεία του σώματός σας που χρειάζονται ενυδάτωση ή είναι επιρρεπή σε ξηρότητα όπως τα γόνατα, οι γάμπες και οι αγκώνες.

Οι πιθανές αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του καστορέλαιου βοηθούν επίσης στην επούλωση δερματικών προβλημάτων, προστατεύουν το δέρμα από βακτηριακές λοιμώξεις και αποτρέπουν τα μικρόβια που προκαλούν δερματικά προβλήματα.

Ο πλούτος των μονοκορεσμένων λιπαρών οξέων στο καστορέλαιο κάνει το δέρμα λείο και πιο απαλό όταν εφαρμόζεται ως λάδι προσώπου. Παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μαύρων στιγμάτων κι είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους ευαίσθητων επιδερμίδων.

Για την καλύτερη απορρόφηση του καστορέλαιου στο δέρμα, αραιώστε πάντα το σε αναλογία 1:1 με άλλα έλαια ή λάδια ( λάδι καρύδας).

Με πληροφορίες από netmeds.com

www.mothersblog.gr

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr