Απεριόριστες δυνατότητες στις ρυτίδες και την λεύκανση με τις Φαρμακευτικές Ιδιότητες του σαφράν.

Απεριόριστες δυνατότητες στις ρυτίδες και την λεύκανση με τις Φαρμακευτικές Ιδιότητες του σαφράν.

 Αυτό το κόκκινο λουλούδι προσφέρει φαρμακευτικές, αντιβακτηριακές και φαρμακολογικές ιδιότητες. Η τακτική χρήση του μας βοηθά να έχουμε επίσης μια λαμπερή εμφάνιση. Πιο ακριβό από τον χρυσό, αυτό το παραδοσιακό μπαχαρικό  χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική ως καρύκευμα ή χρωστικό.

Από τα πολλά συστατικά περιποίησης που βλέπουμε συνεχώς στα ράφια της αγοράς ή στις ροές των social media μας, το σαφράν στο πρόσωπο έχει διατηρήσει την ιδιαίτερη θέση του. 

Καθώς διευρύνεται το πεδίο έρευνας και ανάπτυξης, δημιουργούνται καινοτόμες φόρμουλες και προϊόντα με τη χρήση φυσικών συστατικών. Οι ειδικοί στην περιποίηση του δέρματος είναι απασχολημένοι με την εύρεση περισσότερων χρήσεων για αυτό το κόκκινο μπαχαρικό για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας και φροντίδας του δέρματος.

Τι είναι το σαφράν;
Προερχόμενο από το άνθος του Crocus sativus, το σαφράν είναι ένα ερυθρό ύπερο που μοιάζει με κλωστή, το οποίο προέρχεται κυρίως από την Ελλάδα. Κάθε λουλούδι έχει τρία άνθη, τα οποία έχουν ένα μόνο στίγμα, και συλλέγονται με το χέρι ενώ  αποξηραίνονται για να σχηματιστεί το μπαχαρικό. Έχει μια ζωντανή χρυσή και κόκκινη εμφάνιση που προσθέτει γεύση, άρωμα και φαρμακευτική αξία στο φαγητό.

Τα ιατρικά οφέλη του σαφράν για τη φροντίδα του δέρματος συχνά έρχονται στην κορυφή με τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του λουλουδιού. Πολλοί άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει σε φάρμακα, τσάγια και λουτρά για να βοηθήσουν στη θεραπεία παθήσεων. Το σαφράν  έχει έντονο και εξωτικό άρωμα και πικρή γεύση.

Η σπανιότητα αυτών των λουλουδιών οφείλεται στην απαίτηση ειδικών κλιματικών συνθηκών, χαμηλής απόδοσης και ανθρώπινης εργασίας. Αυτό τα κάνει και ακριβά. Αναμένεται ότι χρειάζονται χίλια άνθη για να παραχθεί μόνο μία ουγγιά σαφράν. Κάθε ανθισμένο μπουμπούκι παράγει μόνο τρία ύπερα, επομένως χρειάζεται πολύς χρόνος για την παραγωγή των λουλουδιών. Πρέπει επίσης να τα μαζέψετε με το χέρι και μετά να στεγνώσετε τα λουλούδια για 12 ώρες.

Τα οφέλη του σαφράν για τη φροντίδα του δέρματος
Η χρήση saffron για το πρόσωπο βοηθά στην αφαίρεση πολλών κηλίδων και προσφέρει φυσική λάμψη. Επιπλέον, αφαιρεί απαλά ατέλειες όπως σκούρες κηλίδες και υπερμελάγχρωση. Εδώ είναι μερικά άλλα οφέλη για το δέρμα του σαφράν αυτού του συστατικού της Αγιουρβέδα:

Προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV του ήλιου: Το δέρμα είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του σώματος. Είναι σημαντικό να το προστατεύουμε από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση.

Αυτό το σπάνιο μπαχαρικό της Αγιουρβέδα περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, η οποία προστατεύει το δέρμα από τις περιβαλλοντικές βλάβες και τις ελεύθερες ρίζες. Εμπλουτισμένη με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, η κρέμα προσώπου με σαφράν θα θεραπεύσει τις βλάβες από τον ήλιο και θα καταπολεμήσει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Αντιμετωπίζει την υπερμελάγχρωση: Η παρατεταμένη έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου και οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερη μελανίνη στο δέρμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερμελάγχρωση και σκούρες κηλίδες.
Τα οφέλη του σαφράν για τη φροντίδα του δέρματος οδηγούνται από την παρουσία της δραστικής ένωσης κροκίνης, η οποία μειώνει τη μελανίνη αναστέλλοντας το ένζυμο τυροσινάση. Αυτό το λουλούδι προσφέρει επίσης απαλές απολεπιστικές ιδιότητες που βοηθούν στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών και κάνουν το δέρμα λαμπερό.

Αφαιρεί το μαύρισμα: Η θεραπεία του μαυρισμένου δέρματος σημαίνει τη λάμψη του δέρματος με τη θεραπεία των προσβεβλημένων περιοχών. Η χρήση σαφράν για τη λεύκανση του δέρματος βοηθά στη φωτεινότητα του  και στην ανάδειξη της φυσικής λάμψης του . Έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί περιποιείται το μαυρισμένο δέρμα χωρίς να προκαλεί καμία βλάβη.

Φωτίζει το δέρμα: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Κρόκος Κοζάνης είναι γνωστό ότι παρουσιάζει ιδιότητες λάμψης του δέρματος. Οι αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του λουλουδιού προάγουν την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνουν την εμφάνιση του προσώπου. Διεγείρει επίσης τον ρυθμό αναγέννησης του δέρματος διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύοντας τη σφριγηλότητα.

Καταπολεμά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες: Αυτό το λουλούδι βοηθά επίσης στην ανακούφιση πολλαπλών σημαδιών γήρανσης όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Γεμάτο με πλούσια αντιοξειδωτικά και μέταλλα, ο Κρόκος Κοζάνης ωφελεί το δέρμα αναστέλλοντας τη φλεγμονή του δέρματος και επανορθώνοντας το κατεστραμμένο δέρμα.

Θεραπεύει πληγές και ουλές: Το σαφράν είναι ένας αποτελεσματικός παράγοντας αποκατάστασης του δέρματος που υποστηρίζεται από εκπληκτικές ικανότητες επούλωσης πληγών και αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες εκ των έσω. Η χρήση κρέμας σαφράν για τη λεύκανση του δέρματος ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων, η οποία βοηθά στην απολύμανση και την επούλωση της πληγείσας περιοχής.

Μειώνει την τριχοφυΐα: Αυτή είναι μια από τις καλύτερες χρήσεις του σαφράν για το δέρμα. Οι τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι τρίχες ξαναβγαίνουν στο δέρμα, ερεθίζοντας μερικούς ανθρώπους. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα μαλλιά που φυτρώνουν πιο γρήγορα, οι απολεπιστικές και καταπραϋντικές κρέμες εμπλουτισμένες με σαφράν μπορούν να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Οι κρέμες απολέπισης αφαιρούν το νεκρό στρώμα των κυττάρων του δέρματος. Αυτό βοηθά στην απελευθέρωση των τριχών που φυτρώνουν, ενώ οι καταπραϋντικές κρέμες ενυδατώνουν το δέρμα, καθιστώντας το λείο και ελαστικό. Είναι ασφαλές και απαλό για όλους τους τύπους δέρματος και για άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων άνω των δεκαπέντε ετών.

Μειώνει τη φλεγμονή: Υποστηριζόμενο από φλαβονοειδή, τανίνες, αλκαλοειδή και σαπωνίνες, το σαφράν προσφέρει επίσης πολλαπλά οφέλη για την περιποίηση του δέρματος. Μειώνει τους ερεθισμούς και τις αλλεργίες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες στο δέρμα, μειώνοντας έτσι άλλες σχετικές ταλαιπωρίες.

Λειτουργεί ως τονωτικό: Πρόσφατα έχουν παρατηρήσει την σημαντική αξία των τόνερ σε μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης. Η τόνωση βοηθά να απαλλαγούμε από τις κακές τοξίνες βαθιά στα στρώματα του δέρματος.

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα τόνερ σαφράν προσθέτοντας μερικές ίνες σαφράν σε καθαρό ροδόνερο.
Μουλιάστε το βαμβάκι σε αυτό και σκουπίστε το πρόσωπό σας για να το καθαρίσετε. Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε σαφράν εάν έχετε λιπαρό δέρμα. Θα βοηθήσει στον έλεγχο της έκκρισης ελαίου και θα απομακρύνει το υπερβολικό σμήγμα από τους πόρους του δέρματος. Επίσης αυτό το παρασκεύασμα μπορεί να σημάνει την απελευθέρωση σας καθώς μπορεί να γίνει στην κυριολεξία ένα καλλυντικό για όλα!

Οφέλη για την υγεία του σαφράν στο πρόσωπο που πρέπει να γνωρίζετε
Το σαφράν περιέχει δύο κύρια καροτενοειδή, την κροκίνη και την κροκετίνη, τα οποία έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα οφέλη για την υγεία και την ευεξία:

Μας κάνει πιο ευκρινείς: Υποστηριζόμενοι από αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τα εκχυλίσματα σαφράν μπορούν να προάγουν την υγεία του νευρικού συστήματος. Μας κάνει πιο ευκρινείς και πιο προσεκτικούς. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει την εξάπλωση του Αλτσχάιμερ ή του Πάρκινσον.

Βελτιώνει την πέψη: Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το σαφράν προσφέρει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη. Αντιμετωπίζει επίσης διαταραχές των λιπιδίων, γαστρεντερικές διαταραχές και βοηθά στην ενίσχυση του πεπτικού συστήματος.

Προάγει την υγεία της καρδιάς: Πλούσιο σε θειαμίνη και ριβοφλαβίνη, το σαφράν μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ενθαρρύνοντας τη ροή του αίματος. Προάγει έτσι την καλύτερη καρδιακή υγεία και αποτρέπει συναφή ζητήματα όπως αίσθημα παλμών και μεταβλητή ΑΠ.

Τα αντιοξειδωτικά του κάνουν τις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία πιο δυνατά και μειώνουν τη φλεγμονή. Η κατανάλωση λίγο kesar κάθε μέρα θα μπορούσε επίσης να ρυθμίσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
χρήσεις του σαφράν για το δέρμα

Το σαφράν και η καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης
Ο κρόκος Κοζάνης βρίσκει πολλαπλές αναφορές σε Ayurvedic ιατρικά κείμενα. Ως ισχυρό φαρμακευτικό φυτό, βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών από τα κύτταρα του δέρματος και κάνει την εμφάνισή του πιο εμφανή. Αυτό το κόκκινο λουλούδι τρέφει επίσης τα τοπικά κύτταρα του δέρματος για να αντέχουν καλύτερα τη ρύπανση και τις αντίξοες κλιματικές συνθήκες.

Εφαρμογή μάσκας προσώπου-συνταγή

Η εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου μετά την απολέπιση είναι ζωτικής σημασίας, καθώς προσελκύει όλους τους υπόλοιπους ρύπους και ενυδατώνει το δέρμα. Όταν εφαρμόζετε μια μάσκα προσώπου στο πρόσωπό σας, υπάρχουν πολλές επιλογές δημιουργίας μασκών με σαφράν για λεύκανση δέρματος που μπορείτε να δημιουργήσετε στο σπίτι χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά όπως σανταλόξυλο, μέλι, γάλα, ελαιόλαδο, ηλιόσπορους, αμύγδαλα και πολλά άλλα.

Έλαιο Κρόκου Κοζάνης

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr