Μάτια και πόδια της χήνας. Μπορούν να φύγουν αυτά τα πόδια τρέχοντας, με φυσικές θεραπείες; Εύκολες συμβουλές.

Μάτια και πόδια της χήνας. Μπορούν να φύγουν αυτά τα πόδια τρέχοντας, με φυσικές θεραπείες; Εύκολες συμβουλές.

Τα πόδια της χήνας  εμφανίζονται κάτω και γύρω από τα μάτια

Εύκολες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε

Οι μαύροι κύκλοι, οι δυσχρωμίες και οι σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο είναι τα ανεπιθύμητα σημάδια της μειωμένης περιποίησης της επιδερμίδας μας. Όμως η ανάπτυξη των ποδιών της χήνας κάτω από τα μάτια είναι κάτι πολύ δυσκολότερο. Αυτές οι λεπτές γραμμές εμφανίζονται κάτω από τις κόγχες των ματιών και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν . Δεν είναι καν δυνατό να εφαρμόσετε ένα βαρύ στρώμα μακιγιάζ στο τοπικό δέρμα καθώς θα βαρύνει και το πρόβλημα θα τονιστεί περισσότερο.

Αυτά τα σημάδια εμφανίζονται συνήθως με την ηλικία και γίνονται πιο δύσκολο να αφαιρεθούν με τα χρόνια. Τα πόδια της χήνας ονομάζονται έτσι επειδή μοιάζουν με ευθείες γραμμές που τρέχουν τυχαία σε τυχαίες κατευθύνσεις. Μοιάζουν με πτυχές στο δέρμα και είναι πιο εύκολα ορατές όταν χαμογελάτε ή κλαίτε.

Αυτά τα αποτυπώματα στην επιδερμίδα δυσκολευουν το μακιγιάζ και μας ακολουθούν σε κάθε έκφραση.

Τα πόδια της χήνας είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα περιποίησης του δέρματος και μπορεί να εμφανιστούν πολύ νωρίς. Ήδη από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ’20. Μετά από αυτό αυτές οι ρυτίδες, βαθαίνουν όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια.

Επιπλέον, διάφορα δερματικά προβλήματα στο πρόσωπο, όπως οι κηλίδες, τα σημάδια ακμής ή τα σπυράκια, μπορούν να αλλάξουν σημαντικά το πώς νιώθετε για το δέρμα σας και να επηρεάζουν την άποψη σας για την συνολική σας εικόνα.

Τι είναι τα πόδια της χήνας;
Τα πόδια της χήνας (λέγονται και κορακιού) είναι οι λεπτές γραμμές που στην αρχή είναι απαρατήρητες και αρχίζουν να εμφανίζονται στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας ανεπαίσθητα. Ξεκινούν λίγο αργότερα ως λεπτές γραμμές γύρω από το μάτι και γίνονται εμφανείς με τον καιρό. Σε αυτό φταίει ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό κάνει τους μύες του προσώπου να χάνουν περισσότερη υγρασία και να συρρικνώνονται.

Υπάρχουν δύο τύποι γραμμών προσώπου :

Δυναμικές γραμμές προσώπου: Αυτές οι γραμμές προκαλούνται λόγω των μυών του προσώπου. Εκφράσεις όπως το χαμόγελο και το κλάμα μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία δυναμικών γραμμών ως περιγράμματα γύρω από αυτές τις εκφράσεις. Αυτές οι γραμμές μπορεί επίσης να αναπτυχθούν στο μέτωπο . 
Στατικές γραμμές προσώπου: Αυτός ο τύπος των ποδιών της χήνας ζαρώνει και χειροτερεύει με τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου. Μπορεί επίσης να προκληθούν λόγω στραβισμού ή συνοφρυώματος. Οι στατικές γραμμές έχουν μεγάλη διάρκεια και παραμένουν στο πρόσωπο μέχρι να αντιμετωπιστούν επαγγελματικά.

Τι προκαλεί τα πόδια της χήνας;
Οι ρουτινιάρικες μας εκφράσεις που μας έχουν γίνει βίωμα, προκαλούν επαναλαμβανόμενη διαστολή και συστολή των μυών του προσώπου μας. Αυτό προκαλεί ρυτίδες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι λόγοι:

Χρόνος. Τα βιώματα, η ψυχολογία που εγκαταστήσαμε, η φωτογήρανση, με λίγα λόγια ο αδιάλακτος χρόνος. Όλα αυτά αποτυπώνονται στα μάτια

Το δέρμα μας ήταν πιο υγιές και πιο σφριγηλό όταν ήμασταν παιδιά ή έφηβοι.
Αλλά καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του λόγω μειωμένων βασικών θρεπτικών συστατικών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Καθώς η ανεπάρκεια αυτών των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών μεγαλώνει, η επιδερμίδα αρχίζει να σχηματίζει τα πόδια της χήνας .

Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του δέρματος: Η παρουσία πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος . 

Κολλαγόνο- Το κολλαγόνο είναι μια φυσική πρωτεΐνη που αποτελείται από απαραίτητα αμινοξέα. Παρέχει δομή στο δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα οστά, τους συνδέσμους και άλλα μέρη του σώματος. Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στους συνδετικούς ιστούς του σώματος και παρέχει στα κύτταρα  τη δύναμη και τον όγκο που χρειάζονται.
Αντιπροσωπεύει το 75% του σωματικού μας βάρους, αλλά με την ηλικία, μειώνεται, με αποτέλεσμα την απώλεια στήριξης και ελαστικότητας. Επηρεάζεται επίσης από μια ποικιλία περιβαλλοντικών ή στρεσογόνων παραγόντων.

Ελαστίνη- Όπως και το κολλαγόνο, η παραγωγή ελαστίνης στο δέρμα επηρεάζεται καθώς αυξάνεται η ηλικία. Η ελαστίνη προάγει την ελαστικότητα του δέρματος και δεν ανασύρεται  εκ νέου εύκολα όταν εξουθενωθεί. Οπότε το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και την προσαρμοστικότητα του και παραμένει ζαρωμένο ακόμα και όταν οι μύες μας επανέρχονται σε ηρεμία.

Λιγότερη έκκριση σμήγματος: Ένας άλλος λόγος είναι οι σμηγματογόνοι αδένες που μειώνουν την παραγωγή σμήγματος καθώς ανεβαίνουμε στην ηλικία. Αυτό το κολλώδες στρώμα λαδιού διατηρεί το δέρμα μας ενυδατωμένο . Έτσι τελικά η τακτική ενυδάτωση του δέρματος βοηθά στην πρόληψη του ξηρού και ξεφλουδισμένου δέρματος, αποτρέποντας έτσι τα πόδια της χήνας.

Μειωμένη περιεκτικότητα σε λίπος στα κύτταρα του δέρματος: Άλλη μια αιτία. Η διαδικασία γήρανσης είναι φυσική και ξεκινά με τη μείωση της περιεκτικότητας σε λίπος στα κύτταρα του δέρματος. Η περιεκτικότητα σε λίπος στους δερματικούς λευκούς λιπώδεις ιστούς (dWAT) μειώνεται, μειώνοντας έτσι τον όγκο του προσώπου. Αυτό κάνει επίσης τους ιστούς να πέφτουν  και να σχηματίζουν πτυχές.

Μειωμένα GAGs και PGs στο δέρμα: Εκτός από την ελαστίνη και το κολλαγόνο, αρκετές άλλες βασικές πρωτεΐνες όπως οι γλυκοζαμινογλυκάνες (GAGs) και οι πρωτεογλυκάνες (PGs) υπάρχουν στο δέρμα.

Αυτά τα μόρια σακχάρου που δεσμεύουν το νερό μεταξύ του δέρματος και της επιδερμίδας διατηρούν την υφή του δέρματος πιο σφριγηλή. Τα μειωμένα GAG και PG με την ηλικία θα μπορούσαν να κάνουν το δέρμα σας πιο επιρρεπές στα μάτια της χήνας .

Άλλες διαταραχές: Η παρατεταμένη έκθεση σε ακτίνες UV, γενετικές διαταραχές όπως η υπερβολική ξηρότητα και διαταραχές του τρόπου ζωής όπως η κακή διατροφή, η ανενεργή καθημερινή ρουτίνα ή ο ανεπαρκής ύπνος μπορούν επίσης να συμβάλουν σε αυτό το πρόβλημα.

Ενώ το μακιγιάζ μπορεί να είναι μια προσωρινή διόρθωση σε άλλα σημάδια γήρανσης, με τα μάτια μας δεν ισχύει το ίδιο. Καθώς η ηλικία μας μεγαλώνει,  τα σημάδια της γήρανσης γίνονται πιο έντονα.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπό σας με ορισμένες προσαρμογές στον τρόπο ζωής σας.  

Πρόληψη των ποδιών της χήνας  στο πρόσωπο: Εύκολες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε

Τα πόδια της χήνας μπορούν να καθυστερήσουν με μερικές από τις συμβουλές για πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο πριν όσο και μετά τον σχηματισμό τους.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή: Η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωτικότητα και τη συνολική ευεξία του δέρματος. Υγιεινά τρόφιμα όπως απαραίτητα λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνες και έλαια προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Βοηθούν επίσης στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Περιορίστε την πρόσληψη ζάχαρης: Τα υπερβολικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεσμεύουν το κολλαγόνο, εμποδίζοντάς το να λειτουργήσει μέσω της γλυκοζυλίωσης. Οδηγεί στη διάσπαση της πρωτεΐνης καθώς η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή.

Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο και προστατευμένο: Η ενυδάτωση είναι το κλειδί εάν θέλετε να προπορευτείτε της επίδρασης του χρόνου. Το ξηρό δέρμα είναι επιρρεπές στο να χάσει την ελαστικότητά του πολύ πιο γρήγορα από το ενυδατωμένο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί βαθιές και μόνιμες ρυτίδες.

Καλό είναι να αποφεύγετε το κάπνισμα γιατί αφυδατώνει τα κύτταρα .

Ενυδάτωση σώματος.

Ο άνθρωπος πρέπει να διατηρεί το σώμα του ενυδατωμένο πίνοντας τρία με τέσσερα λίτρα νερό καθημερινά. Βοηθά επίσης να εφαρμόσετε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά και SPF για να μείνετε προστατευμένοι από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. 

Αποφύγετε να πλένετε συνεχώς το πρόσωπό σας: Σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα, για να διατηρήσετε ανέπαφο το προστατευτικό του φράγμα. Το τελευταίο προστατεύει το απόθεμα της επιδερμίδας σε βασική υγρασία, φυσικά έλαια και προστατευτικά λιπίδια. Βοηθούν να διατηρηθεί το δέρμα επαρκώς ενυδατωμένο και έτσι αποτρέπουν τα σημάδια γήρανσης.

Πραγματοποιήστε ασκήσεις προσώπου: Συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο και τον ειδικό δερματολόγο  ώστε να μάθετε  ορισμένες ασκήσεις προσώπου οι οποίες θα σας βοηθούν στην απόκτηση υγιούς δέρματος. Μερικές εύκολες ασκήσεις θα ενισχύσουν τους μύες σας γύρω από τα μάτια και θα αποτρέψουν τα πόδια της χήνας.

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

Απαλλαγείτε από τα πόδια της χήνας χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες

Φυσικά οξέα: Φυσικά οξέα όπως τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs) και τα βήτα υδροξυοξέα (BHAs) τα οποία προέρχονται από τα φρούτα. Αυτό βοηθά στην ταχύτερη αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος καθώς και άλλων τοξινών. Βοηθά στην αποκάλυψη νεότερου και υγιέστερου δέρματος.

Μερικά πιο ισχυρά AHAs και BHAs προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, βοηθώντας έτσι στη θεραπεία των ποδιών της χήνας.

Μπορεί κανείς να επιλέξει φρούτα με κιτρικό οξύ ή γλυκολικό οξύ ή υαλουρονικά οξέα, όπως χυμό λεμονιού και πράσινο τσάι.

Κρέμες ματιών με φυσικά συστατικά: Με την προηγμένη επιστήμη, πολλές μάρκες έχουν αρχίσει να προσφέρουν φυσικά προϊόντα περιποίησης δέρματος με απίστευτα οφέλη. Περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη (Α, C και Ε), πράσινο τσάι ή πεπτίδια. Μια αντιρυτιδική κρέμα περιέχει φυσικά συστατικά και είναι μια ασφαλής επιλογή για το ευαίσθητο δέρμα.

Προϊόντα ενυδάτωσης: Στη συνέχεια εμφανίζονται τα προϊόντα που μπορούν να γεμίσουν το δέρμα σας, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με συστατικά που δεσμεύουν το νερό. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα περιποίησης δέρματος από υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και αλόη βέρα.
Είναι υγραντικά που απορροφούν το νερό, διατηρώντας το δέρμα με όγκο, πυκνή δομή και λαμπερό. Θα βοηθήσουν επίσης αυτά τα στοιχεία στη μείωση της εμφάνισης των ποδιών της χήνας και στη θεραπεία των ρυτίδων. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά απο περίοδο δύο εβδομάδων και είναι φανταστικά.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Πώς να απαλλαγείτε από τα πόδια της χήνας;

Σωστός καθαρισμός. Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε τη βρωμιά, την υπερβολική λιπαρότητα και τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ που είναι χτισμένα στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Χρησιμοποιήστε ένα πλύσιμο προσώπου καλής ποιότητας από φυσικά συστατικά και καθαρίζει απαλά το δέρμα σας. Ένα τέλειο αφαιρετικό μακιγιάζ είναι το ελαιόλαδο το οποίο τρέφει και τις βλεφαρίδες.

Απολέπιση του προσώπου σας: Η απολέπιση του δέρματός σας με ένα  scrub προσώπου βοηθά στον βαθύ καθαρισμό του δέρματός, επιτρέποντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων .

Οι αλεσμένοι σπόροι καφέ λειτουργούν ως ένα αποτελεσματικό και φθηνό απολεπιστικό αλλά και μάσκα λεύκανσης.

 Μάσκα: Το να φοράτε μάσκα προσώπου μπορεί να μην σας φαίνεταιι τόσο σημαντικό, αλλά είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία των ποδιών της χήνας τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Εάν θέλετε σοβαρά να αποκτήσετε καθαρό και σφριγηλό δέρμα, σας συμβουλεύουμε να εφαρμόσετε μια ενυδατική ή αντιγηραντική μάσκα προσώπου για 15-20 λεπτά. Θεραπεύει όλο το δέρμα του προσώπου στο σύνολο του.

Φορέστε μια ενυδατική κρέμα με SPF: Μην ξεχνάτε να δίνετε στο δέρμα σας επαρκή ενυδάτωση μετά τον καθαρισμό. Βοηθά στο κλείδωμα της υγρασίας στο δέρμα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου που περιέχει αντηλιακή φόρμουλα για να παρέχει στο δέρμα ενυδάτωση και προστασία ταυτόχρονα.

Εφαρμόστε ένα συνδυασμό κρέμας ματιών: Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο είναι να προσθέσετε μια αποτελεσματική κρέμα ματιών για τα πόδια της χήνας. Μπορείτε να την συνδυάσετε με το σωστό  πλύσιμο προσώπου και έναν ορό .

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής και η καλή φροντίδα του δέρματός μπορεί να βοηθήσει πολύ στην καθυστέρηση πολλαπλών σημαδιών γήρανσης.

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr