Ποια Είναι Τα Βασικότερα Ανθόνερα Για Την Ομορφιά Σας!

Ποια Είναι Τα Βασικότερα Ανθόνερα Για Την Ομορφιά Σας!

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ιδανικό για φρεσκάδα και τόνωση, συμβάλει στην ορατή βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει “φρέσκια” και νεανική.

Είναι πολύ καλό στην αναζωογόνηση, αναγέννηση και ενυδάτωση κάθε τύπου δέρματος κι είναι γενικότερα εξισορροπητικό, όμως είναι και ιδιαιτέρως καλό για το πολύ ξηρό και αφυδατωμένο.

Έχει αναζωογονητική και τονωτική δράση. Επαναφέρει την φωτεινότητα και την βελούδινη αίσθηση στο δέρμα. Αν το χρησιμοποιήσετε πριν από τη βραδινή σας έξοδο, θα δείχνετε φρέσκια και όμορφη, σαν να έχετε μόλις βγει από ένα spa. Το ανθόνερο πορτοκαλιού είναι εξαιρετικό για την ζαχαροπλαστική αλλά και ως συμπλήρωμα σε αφεψήματα. Θεωρείται επίσης αφροδισιακό.

ΛΕΒΑΝΤΑ

Δροσίζει & καταπραϋνει! Ιδανικό για πρόσωπο, σώμα & μαλλιά! Το αγνό αυτό ανθόνερο βοηθάει στον καθαρισμό, την τόνωση και την εξισορρόπηση της επιδερμίδας!

Ιδανικό για επιδερμίδα με τάση λιπαρότητας, ακμή, μαύρα στίγματα & δισχρωμίες. Αναζωογονεί την επιδερμίδα και αποτελεί ένα εξαιρετικό τονωτικό για το πρόσωπο καθώς επαναφέρει τη λάμψη και απαλότητα στο δέρμα. Καταπολεμά το φριζάρισμα & τη λιπαρότητα στα μαλλιά ενώ είναι ιδανικό για το λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.

Καταπραΰνει την επιδερμίδα μετά το ξύρισμα.

Εξαφανίζει τη δυσοσμία του στόματος και τις άφθες. Δοκιμάστε να κάνετε πλύσεις στόματος με μείγμα νερού και ανθόνερου λεβάντας μισό-μισό.

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ

Είναι γνωστό για το ελκυστικό φρέσκο διαπεραστικό άρωμά του και τις ισχυρές αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες!

Έχει καθαριστική, στυπτική δράση και καταπολεμά δερματικές μολύνσεις! Βοηθά στην αντιμετώπιση των ερεθισμών της επιδερμίδας, όπως εκδορές, τσιμπήματα εντόμων και μικρά κοψίματα.

Είναι ιδανικό για να ανοίγει τους πόρους στη σάουνα και πολύ δημοφιλές στη δράση κατά των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος! Αν αναμιχθεί με άλλα ανθόνερα ενισχύει το άρωμα και την αποτελεσματικότητα τους Εξαιρετικό απολυμαντικό για κάθε επιφάνεια!

ΜΕΝΤΑ

Το ανθόνερο Μέντας είναι δροσερό και αναζωογονητικό. Είναι ιδανικό για χρήση το καλοκαίρι σε ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα ή όλο τον χρόνο ως απολυμαντικό και αντιβακτηριδιακό.

Ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία τη επιδερμίδας, μειώνει την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, μειώνει την ερυθρότητα και καταπραΰνει το δέρμα. Δροσιστικό, τονωτικό, αναζωογονητικό, γνωστό για το “cooling effect” που προκαλεί. Ανακουφίζει και δροσίζει το ερεθισμένο δέρμα μετά την έκθεση στον ήλιο αλλά και τη φαγούρα από τσιμπήματα κουνουπιών.

Έχει στυπτικές ιδιότητες, καθαρίζει το δέρμα από το περιττό σμήγμα και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα. Ιδανικό για προϊόντα για βαριά και κουρασμένα πόδια, καθώς ενεργοποιεί την φλεβική και λεμφική κυκλοφορία. Για τον ίδιο λόγο συνίσταται και σε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας.

ΧΑΜΟΜΗΛΙ

Χρησιμοποιείται για να τονώσει και να καταπραϋνει το δέρμα, ιδιαίτερα τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Έχει ήπιες ιδιότητες τόνωσης και χρησιμοποιείται για να ηρεμήσει την περιοχή των ματιών, να σβήσει τους μαύρους κύκλους & τις δυσχρωμίες του δέρματος. Μαλακώνει τα μαλλιά και δίνει ένα γλυκό άρωμα που χαλαρώνει τις αισθήσεις. Είναι ιδανικό για παιδιά, καθώς συμβάλλει σε έναν ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο.

ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ

Απίστευτα Θεραπευτικές Ιδιότητες, Ιδανικό για Όλα τα Προβλήματα της Επιδερμίδας!

Ενεργοποιεί την κυκλοφορία της επιδερμίδας και μειώνει τις κοκκινίλες και τους μαύρους κύκλους. Ηρεμεί τους ερεθισμούς και δρα επουλωτικά. ενώ παράλληλα βοηθά την αναγέννηση των κυττάρων. Στυπτικό, τονώνει και συσφίγγει τους ιστούς. Παρέχει εξαιρετική δράση σε μώλωπες και φλεγμονές.

Δρα απίστευτα κατά της Κυτταρίτιδας! Δοκιμάστε να αναμείξτε 3 ml αιθέριο έλαιο Κέδρου, 2 ml αιθέριο έλαιο Κυπαρίσσι και 2 ml αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτου με 10ml ανθόνερο Ελίχρυσου (Ηellichrysum italicum) , 75ml Βερυκοκκέλαιο ή Σιτέλαιο και 5ml έλαιο Ταμανού. Χρησιποιήστε 2 φορές την ημέρα και θα δείτε ..θαύματα!

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Το ανθόνερο φασκόμηλου είναι ιδανικό για την καλλυντική περιποίηση του προσώπου και τον καθαρισμό της επιδερμίδας.

Ενδείκνυται ιδιαίτερα για κανονικές-μεικτές επιδερμίδες.

Έχει ισχυρή απολυμαντική, αντιβακτηριδιακή και αντιβιοτική δράση και βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και στα δερματικά προβλήματα που δημιουργούνται από ορμονικές διαταραχές.

Έχει σημαντική αντιοξειδωτική και αντιρυτιδική δράση και βοηθά στην λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων έκφρασης. Είναι ενυδατικό, τονωτικό και δροσιστικό, ενώ απαλύνει και ανακουφίζει το ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα.

ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΩΝ… Η ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΣ ΤΟ ΡΟΔΟΝΕΡΟ!

Διατηρεί την ισορροπία του φυσικού ph και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Παράλληλα είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος, από τα πολύ ξηρά μέχρι τα λιπαρά με προβλήματα ακμής. Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν «βαριά» προϊόντα περιποίησης!

Τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα και προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων. Η συχνή χρήση του, θα αφήνει το δέρμα σας λαμπερό και απαλό, μιας και βοηθά να αποκατασταθεί η ελαστικότητα του.

Περιέχει ποσότητα βιταμίνης C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη C του τριαντάφυλλου θα βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από τις βλαβερές ακτινοβολίες.

Το ροδόνερο χρησιμοποιείται τόσο για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία της ακμής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βαθύ καθαρισμό του δέρματος και να «ανοίξει» τους φραγμένους πόρους της.

Μειώνει την ερυθρότητα και τις κοκκινίλες του δέρματος, γιατί διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ιδανικό για κάθε περίσταση και ανάγκη καθώς αφήνει το δέρμα απαλό και υπέροχα μυρωδάτο!

Που και πως χρησιμοποιούνται τα Ανθόνερα

Ολοκληρώνουν τον καθαρισμό της επιδερμίδας και τονώνουν την επιδερμίδα!
Σαν τονωτική λοσιόν προσώπου, ψεκάζοντας κάθε στιγμή της ημέρας που το έχουμε ανάγκη!
Δρουν δραστικά ως αντισηπτικά σε μυκητιάσεις, στην ακμή, αλλά και σε δερματικούς ερεθισμούς.
Ψεκάζοντας το σώμα και το πρόσωπο σας για ανανέωση και φρεσκάδα!
Στα μαλλιά για να αποκτήσουν ελαφρύ διακριτικό άρωμα και να μη ‘’φριζάρουν’’.
Λίγη ποσότητα στο νερό του μπάνιου, το μετατρέπουν αμέσως σε ένα home spa, ανάλογα με τις ιδιότητες του κάθε ανθόνερου για τόνωση, χαλάρωση, ευεξία κ.λ.π

Στα πόδια μας για περιπτώσεις κακοσμίας ή μυκητιάσεων, αλλά και για ξεκούραση ή μετά το πεντικιούρ.
Ψεκάζοντας την ατμόσφαιρα ή και τις κουρτίνες έχουμε ένα φυσικό κι ευεργετικό αρωματικό χώρου, ιδανικό για πνευματική εργασία. Δοκιμάστε το σε δωμάτια μαθητών ή φοιτητών για συγκέντρωση αλλά και υπνοδωμάτια μωρών και παιδιών για χαλάρωση στον ύπνο τους. Ιδανικό επίσης για γιόγκα, διαλογισμό, ρέικι και άλλες εναλλακτικές θεραπείες ή πρακτικές. Φέρνουν ισορροπία, ηρεμία και γαλήνη, καθαρίζουν κι εξαγνίζουν την αύρα.
Στο σίδερο αντί για αποσταγμένο νερό ή ψεκάζοντας τα ρούχα κατά το σιδέρωμα.

Πως παράγονται τα ανθόνερα

Η παραγωγή των ανθόνερων (υδροδιαλυμάτων) γίνεται με την μέθοδο απόσταξης με ατμό και μόνο με την χρήση του αποστακτήρα. Αρχικά στον λέβητα μπαίνει το νερό προκειμένου να παραχθούν οι ατμοί, οι οποίοι θα πάνε στο δοχείο με το βότανο κι έτσι με την εξάτμιση θα παρασύρουν τα συστατικά του φυτού, όπως τα αιθέρια έλαια. Στην τελική φάση το μίγμα ατμών νερού και αιθέριων ελαίων ψύχεται και υγροποιείται, με αποτέλεσμα να παραχθεί το ανθόνερο (υδροδιάλυμα), αλλά και το αιθέριο έλαιο του φυτού. Από χημικής σύστασης, τα ανθόνερα (υδροδιαλύματα) αποτελούνται κυρίως από υδρόφιλα οργανικά οξέα. Είναι ιδιαίτερα αντισηπτικά, στυπτικά, με όξινο PH 3 έως 4, το οποίο κάνει καλό στο δέρμα και το βοηθάει να αντιμετωπίσει πολλά δερματικά προβλήματα. Τα ανθόνερα (υδροδιαλύματα) έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, γιατί τα βακτήρια και τα μικρόβια είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν στο όξινο περιβάλλον τους. Αν συντηρηθούν σωστά και σε σκοτεινό, δροσερό μέρος μακριά από ατμοσφαιρικό αέρα, μπορούν να διατηρηθούν και περισσότερο από δυο χρόνια.

Τι να προσέξετε αγοράζοντας ανθόνερα

Το ανθόνερο για να είναι γνήσιο πρέπει να είναι 100% καθαρό, βιολογικό, πιστοποιημένο, ψυχρής έκθλιψης προϊόν απόσταξης. Στα περισσότερα ανθόνερα που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, αφαιρείται το αιθέριο έλαιο τους που είναι και, ότι έχει αξία επί της ουσίας κι, ότι μένει βαπτίζεται «ανθόνερο», ενώ στην προκειμένη πρόκειται για ένα υποπροϊόν της απόσταξης, ένα υπόλειμμα που κανονικά θα έπρεπε να αποκαλείται απόνερο.

Επιμείνετε λοιπόν σε ανθόνερα επώνυμα και πιστοποιημένα βιολογικά από εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης αιθέριων ελαίων και βιολογικών προϊόντων!

http://omorfamystika.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr