6 Χρήσεις Του Ελαιόλαδου Στην Επιδερμίδα Μας

6 Χρήσεις Του Ελαιόλαδου Στην Επιδερμίδα Μας

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα λίγα συστατικά που σίγουρα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και οι Έλληνες το προσθέτουμε παντού. Έχει πολλά διατροφικά οφέλη όταν καταναλώνεται, αλλά συχνά χρησιμοποιείται και ως βασικό συστατικό καλλυντικών για την επιδερμίδα και τα μαλλιά.

Εμείς δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε τα αντίστοιχα προϊόντα που μπορεί να είναι και αρκετά ακριβά. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το ελαιόλαδο στην καθημερινή περιποίηση του σώματός μας απευθείας, αρκεί να μην έχει γίνει πρόσμιξή του με άλλα λάδια αμφιβόλου ποιότητας.

Θεραπεία ενυδάτωσης και χρήση μετά την ηλιοθεραπεία
Είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν το ελαιόλαδο ως ενυδατική λοσιόν, εφαρμόζοντάς τη απευθείας στην επιδερμίδα. Εναλλακτικά, το λάδι μπορεί να απλωθεί σε υγρό δέρμα για να αποφευχθεί η επιπλέον λιπαρότητα. Επίσης, βασισμένοι σε έρευνες για τις αντιοξειδωτικές επιδράσεις σε εργαστηριακό επίπεδο, το ελαιόλαδο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετικό μετά την έκθεση στον ήλιο.

Απολέπιση
Για την απολέπιση του προσώπου και του σώματος και για την αντιμετώπιση της ξηρότητας, μπορούμε να αναμίξουμε το ελαιόλαδο με λίγο αλάτι για να φτιάξουμε ένα scrub. Στο υπόλοιπο σώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πιο χοντρό αλάτι.

Αφαίρεση μακιγιάζ (ειδικά για τα μάτια)
Το ελαιόλαδο διασπά κάθε ουσία που αντιστέκεται στο νερό, ειδικά αν είναι μακιγιάζ, επιτρέποντάς του να καθαρίζει εύκολα την περιοχή. Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, απλά προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδου σε λίγο βαμβάκι και σκουπίστε απαλά την περιοχή των ματιών.

Μάσκα προσώπου
Όσοι έχουν ξηροδερμία μπορούν να ωφεληθούν από τη χρήση του ελαιόλαδου ως μάσκα προσώπου. Το ελαιόλαδο μπορεί να αναμιχθεί με υλικά όπως το ασπράδι του αυγού, το μέλι ή λίγη βρώμη και απαλύνει, ενυδατώνοντας το πρόσωπο.

Θεραπεία των ρυτίδων
Χάρη στο αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο, το ελαιόλαδο μειώνει τη γήρανση της επιδερμίδας και των ρυτίδων. Το έλαιο μπορεί να απλωθεί ταμποναριστά γύρω από την περιοχή των ματιών το βράδυ ή μετά από έκθεση στο ήλιο.

Έλαιο για τις ουλές
Οι βιταμίνες και τα άλλα αντιοξειδωτικά στο ελαιόλαδο μπορεί να απαλύνει τις ουλές, βοηθώντας τα δερματικά κύτταρα να αναγεννηθούν. Κάντε απλά μασάζ στις ουλές ή αναμίξετε το με λίγο χυμό λεμονιού για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού, όπου η επιδερμίδα έχει σκουρύνει. Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσει ραγάδες, αν και εδώ λείπουν ακόμα οι απαιτούμενες έρευνες.

enallaktikidrasi.com

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr