Νιασιναμίδη το στοιχείο που γεννά ξανά το δέρμα. Αναστρέφει τις βλάβες με κερατίνη.

Νιασιναμίδη το στοιχείο που γεννά ξανά το δέρμα. Αναστρέφει τις βλάβες με κερατίνη.

Η νιασιναμίδη μπορεί να ακούγεται σαν μια παράξενη χημική ουσία αλλά είναι απλώς βιταμίνη Β3 την οποία όμως δεν μπορούμε να πιούμε εσωτερικά και την αναζητούμε εξωτερικά επειδή έχει μεγάλη επίδραση στα κύτταρα του δέρματος γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αγνοεί τις όποιες φθορές έχουν καταπονήσει την εξωτερική εμφάνιση της επιδερμίδας καθώς τις αντιμετωπίζει δυναμικά. Πρόκειται για ένα δραστικό όπλο ομορφιάς. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι  έχουν ανάγκη αυτήν την ουσία για την φροντίδα της επιδερμίδας τους.

Είναι το μόνο συστατικό που ωθεί άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται ως ορός . Επιπλέον, τα οφέλη του ορού νιασιναμίδης για το δέρμα δεν σταματούν μόνο εκεί γιατί βοηθούν το δέρμα σας να παραμείνει χωρίς ατέλειες και λαμπερό. Στις επόμενες ενότητες, θα καταλάβουμε γιατί οι δερματολόγοι το συνιστούν με τόση χαρά.

Τι είναι ο ορός νιασιναμίδης;
Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β-3 που βοηθά στη θρέψη και την προστασία των κυττάρων του δέρματος. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει αυτή τη υδατοδιαλυτή βιταμίνη στο δέρμα ή στα κύτταρα του αίματος.

Δεδομένου ότι δεν μπορεί να καταναλωθεί εσωτερικά, θα πρέπει επομένως να χρησιμοποιείται μόνο ως τοπικό συμπλήρωμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να το χρησιμοποιήσετε ως ορό, επειδή βοηθά στην εφαρμογή ενός μείγματος συμπυκνωμένων ενεργών συστατικών με αβίαστο αλλά ωφέλιμο τρόπο στο δέρμα.

Ποια είναι τα οφέλη του Niacinamide Serum για το πρόσωπο;
Οι παρακάτω ενότητες θα διασαφηνίσουν μερικά από τα καλύτερα οφέλη του ορού νιασιναμίδης που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Αυτά τα οφέλη του ορού προσώπου νιασιναμίδης δεν περιορίζονται σε οποιονδήποτε συγκεκριμένο τύπο δέρματος και μπορούν επίσης να ωφεληθούν από άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων.

1. Ενισχύει την ανοσία του δέρματος
Βοηθά στη δημιουργία μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται κερατίνη, η οποία διατηρεί το δέρμα σφριγηλό, σφριγηλό και υγιές. Βοηθά επίσης στην επιβράδυνση πολλαπλών σημαδιών γήρανσης αναστρέφοντας τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

2. Προστατεύει το δέρμα
Η νιασιναμίδη ενισχύει τον λιπιδικό φραγμό προάγοντας την παραγωγή κεραμιδίων και ελαστίνης. Βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και προωθεί την ανάπτυξη νέων και πιο υγιών κυττάρων του δέρματος.

3. Ρυθμίζει την παραγωγή λαδιού
Βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος και εμποδίζει το δέρμα να γίνει πολύ λιπαρό. Αυτό κάνει το δέρμα λιγότερο ευάλωτο σε ατέλειες όπως μαύρα στίγματα και λευκά στίγματα.

4. Αντιμετωπίζει την ακμή
Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ορού βοηθούν στην καταπράυνση της ακμής γρήγορα και αποτελεσματικά. Καθαρίζει επίσης τους πόρους του δέρματος από οποιαδήποτε βακτηριακή λοίμωξη, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες περαιτέρω εξάρσεων.

5. Μειώνει τους διευρυμένους πόρους
Καθαρίζει τους συμφορημένους πόρους του δέρματος, τους συρρικνώνει και τους κάνει λιγότερο ορατούς. Βελτιώνει επίσης την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος.

6. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στην ηρεμία του φλεγμονώδους και ερεθισμένου δέρματος. Με την τακτική χρήση, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων όπως η ροδόχρου ακμή και το έκζεμα.

7. Εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος
Η έρευνα δείχνει ότι αυτό το παράγωγο της βιταμίνης Β μπορεί επίσης να μειώσει την υπερμελάγχρωση. Διώχνει τα μαύρα στίγματα για να δημιουργήσει μια πιο καθαρή και χωρίς ατέλειες επιδερμίδα.

8. Καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης
Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για να βοηθήσει στη μείωση των κοινών σημαδιών πρόωρης γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

9. Καταπολεμά την ξηροδερμία
Βοηθά το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο αποτρέποντας την απώλεια της φυσικής υγρασίας, προστατεύοντάς το από το στέγνωμα και μειώνοντας τις πιθανότητες ξηρών μπαλωμάτων, λεπιών δέρματος και υπερβολικής ευαισθησίας.

10. Φωτίζει το δέρμα
Οι ενυδατικές, καταπραϋντικές, επανορθωτικές και προστατευτικές ιδιότητες του ορού συνδυάζονται για να κάνουν το δέρμα πιο υγιές και λαμπερό με μια μακράς διαρκείας, φωτισμένη από μέσα λάμψη.

Δεν είναι πάντα διασκεδαστικό και ρόδινο, όμως!

Η νιασιναμίδη έχει συγκεντρώσει πολλή προσοχή ως μία από τις καλύτερες λύσεις περιποίησης δέρματος . Τα οφέλη του ορού της νιασιναμίδης από μόνα τους είναι αρκετός λόγος για να το δοκιμάσετε.

Είναι επίσης εύκολο στη χρήση – προσθέστε το στη ρουτίνα σας μετά τον καθαρισμό και την τόνωση αλλά πριν την ενυδάτωση.
Ωστόσο, οι δερματολόγοι προειδοποιούν να μην το χρησιμοποιείτε σε υψηλές συγκεντρώσεις καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος και συνιστούν τη χρήση ορών με συγκέντρωση έως και 2% για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, δεν πρέπει να επιλέγετε κανένα χημικά εμπλουτισμένο ορό γιατί μπορεί να βλάψει το ευαίσθητο pH του δέρματος.

Εύλογες και κατατοπιστηκές ερωτήσεις σχετικά με τον ορό νιασιναμίδης

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ορό νιασιναμίδης;
Ο ορός νιασιναμίδης είναι εύκολος στη χρήση. Πρώτα, ακολουθήστε την τακτική σας ρουτίνα καθαρισμού και τόνωσης, μετά τοποθετήστε μερικές σταγόνες από τον ορό στο πρόσωπό σας και στεγνώστε το πριν εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα ή αντηλιακό.

Πώς να εφαρμόσετε τον ορό νιασιναμίδης;
Τα περισσότερα μπουκάλια ορού νιασιναμίδης για ξηρό δέρμα συνοδεύονται από οδηγίες. Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίσετε καλά το δέρμα πριν εφαρμόσετε ένα τόνερ. Στη συνέχεια απλώστε 2-3 σταγόνες από τον ορό και κάντε μασάζ, φροντίζοντας να καλύψετε ολόκληρο το πρόσωπό σας. Συνέχεια με μια ενυδατική κρέμα.

Τι κάνει ο ορός νιασιναμίδης για το δέρμα σας;
Η νιασιναμίδη ενισχύει τις θεραπευτικές, προστατευτικές και ενυδατικές ιδιότητες που μειώνουν τις επιπτώσεις της περιβαλλοντικής ζημιάς, συσφίγγει το δέρμα, ελαχιστοποιεί ορατά τους διευρυμένους πόρους, καταπολεμά τα πρόωρα σημάδια γήρανσης και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. Η χρήση ορού νιασιναμίδης για την ακμή είναι επίσης πολύ χρήσιμη.

Μπορεί ο ορός νιασιναμίδης να χρησιμοποιείται καθημερινά;
Η καλύτερη ώρα για να χρησιμοποιήσετε τον ορό νιασιναμίδης είναι το πρωί και το βράδυ. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί στην επιλογή ενός ορού με επίπεδα συγκέντρωσης που προτείνει ένας δερματολόγος.

Χρειάζομαι μια ενυδατική κρέμα μετά τη νιασιναμίδη;
Δύο κύριοι παράγοντες για τη χρήση της νιασιναμίδης είναι ο τύπος του δέρματός σας και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στον ορό. Συνήθως, συνιστάται η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας μετά τον ορό νιασιναμίδης. Ελέγξτε τη συσκευασία για οδηγίες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο χρήσης ορού ή συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Είναι η νιασιναμίδη καλή για τη μείωση των πόρων;
Ο ορός νιασιναμίδης μπορεί να καθαρίσει τους πόρους και τους βοηθά να αποφράξουν και να συρρικνώσουν τους διευρυμένους πόρους.

Μπορώ να αναμίξω το υαλουρονικό οξύ με τη νιασιναμίδη;
Ναι, το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη αποτελούν ένα εξαιρετικό δίδυμο περιποίησης της επιδερμίδας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την ενυδάτωση. Όταν απλώνετε προϊόντα όπως ορούς, εφαρμόστε πρώτα υαλουρονικό οξύ και μετά νιασιναμίδη για καλύτερα αποτελέσματα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δείτε αποτελέσματα από τη νιασιναμίδη;
Συνήθως, κάποιος μπορεί να δει βελτίωση μέσα σε 2-4 εβδομάδες από την καθημερινή χρήση το πρωί και το βράδυ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ορό βιταμίνης C και νιασιναμίδη μαζί;
Οι χρήσεις ορού νιασιναμίδης για το δέρμα ποικίλλουν, όπως και αυτές της βιταμίνης C. Μαζί, κάνουν έναν ισχυρό συνδυασμό. Ενώ στοχεύουν σε παρόμοιες προβληματικές περιοχές, το κάνουν διαφορετικά και επιτυγχάνουν μια ισορροπία που θα βοηθήσει το δέρμα σας να λάμψει.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί νιασιναμίδη;
Υπάρχουν πολλά οφέλη ορού νιασιναμίδης. Ταιριάζει στους περισσότερους τύπους δέρματος και οι προστατευτικές και ενυδατικές του ιδιότητες σημαίνουν ότι ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Συνιστάται για όσους αντιμετωπίζουν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως ροδόχρου ακμή, λιπαρό ή λιπαρό δέρμα, μελάγχρωση και ρυτίδες. Συνιστάται επίσης η χρήση ορού νιασιναμίδης για την ακμή, καθώς και εάν το δέρμα σας δεν μπορεί να ανεχθεί τη ρετινόλη ή τη βιταμίνη C.

Πόσο καιρό μετά την εφαρμογή της νιασιναμίδης μπορώ να εφαρμόσω ενυδατική κρέμα;
Ο χρυσός κανόνας όταν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα περιποίησης είναι να περιμένετε τουλάχιστον ένα λεπτό μεταξύ των προϊόντων για να τους δώσετε αρκετό χρόνο για να διεισδύσουν στο δέρμα και να είναι πιο αποτελεσματικά.

πηγή: mamaearth.in

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr